Jdi na obsah Jdi na menu

AK47

13. 1. 2011

 

 

Historické pozadí vzniku:
Do druhé světové války vstupovala Sovětská armáda s pěchotní výzbrojí, jejíž složení se příliš nelišilo od výzbroje armád jiných evropských zemí. Základní zbraní pěchoty byla opakovací puška (Mosin vz. 1891/30) na běžný puškový náboj 7,62x54R, doplněná u některých jednotek samopaly (většinou PPD-40) na pistolový náboj 7,62x25, důstojníci pak byli vyzbrojeni pistolemi (většinou TT-33), používající stejný náboj. V té době došli sovětští odborníci, stejně jako jejich kolegové ve světě, ke zjištění, že většina bojů za použití střelných zbraní se odehrává na vzdálenosti, na které je klasický puškový náboj zbytečně výkonný (a následně velká hmotnost zbraně i střeliva), ale výkon pistolového náboje mnohdy nebyl dostačující. Na základě tohoto zjištění byl pod vedením N. M. Jelisorova a B. V. Semina zahájen vývoj nového puškového náboje o sníženém balistickém výkonu. Ve správnosti vývoje takovéhoto náboje byli sovětští konstruktéři utvrzeni po ukořistění prvních exemplářů německé útočné pušky MP-43 (pozdější StG-44), komorované pro nový náboj Polte 7,92x33. Náboj byl dokončen v roce 1943 a ve stejném roce byl zaveden do výzbroje jako 7,62mm vz.43 (náboj je podle C.I.P. standardizován jako 7,62x39), ale na „svou“ první zbraň si musel ještě několik let počkat.
Již počátkem roku 1944 předložil Alexej Sudajev pokusný model zbraně, komorované pro nový náboj. Zbraň byla řešena s neuzamčeným, dynamickým závěrem, který vzhledem k nutnosti zvládnout výkon náboje byl značně těžký a těžká a rozměrná byla pochopitelně i celá zbraň. Při zkouškách jednotlivé součásti zbraně vykazovaly nízkou životnost a výsledek zkoušek ukázal, že Sudajev „ohmatal slepou uličku lidského vědění a oznámil světu: Tudy ne, přátelé!“
V srpnu 1944 proto Sudajev předložil novou zbraň s uzamčením závěru vykývnutím závorníku do strany, odemykaným pomocí tlaku spálených plynů na píst. Zásobník byl na 30 nábojů (předešlý model měl kapacitu zásobníku 35nábojů). Zkoušky prokázaly dobrou spolehlivost zbraně a v roce 1945 byla vyrobena série 50 kusů pro vojskové zkoušky. Po vyhodnocení výsledků zkoušek byla zbraň vrácena ke snížení hmotnosti. Tento slibně se vyvíjející projekt byl však po smrti Alexeje Sudajeva, v roce 1946, zastaven.
Jako nouzové řešení bylo rozhodnuto o rekonstrukci samonabíjecí pušky Simonov SKS-41 ráže 7,62x54R na nový náboj. Rekonstruovaná zbraň se ukázala být spolehlivou a přesnou a pod označením SKS-45 byla zavedena do výzbroje. Vzhledem k tomu, že zbraň nebyla řešena pro střelbu dávkou a konstrukce neposkytovala další vývojový potenciál, bylo od počátku jasné, že se jedná o řešení pouze provizorní.

Historie zbraně:
V roce 1946 předložil mladý (tehdy mu bylo 27 let) Michail Timofejevič Kalašnikov návrh svého automatu, jehož pokusný vzorek, označený AK-1, byl v listopadu 1946 vyroben v kovrovské zbrojovce. V následujících porovnávacích zkouškách se zbraněmi A. A. Dementěva z Kovrova a F. Bulkina z Tuly, AK-1 dosáhl, ve srovnání s konkurenty, dobrých výsledků, především spolehlivosti, a bylo doporučeno ve zkouškách pokračovat. Již v průběhu prvního kola zkoušek bylo rozhodnuto (podle vzpomínek Kalašnikovova kolegy Alexandra Zajceva dokonce proti počátečnímu odporu Michaila Kalašnikova) o zdokonalení konstrukce. Napínací páka i pojistka byly přesunuty na pravou stranu, pouzdro závěru je shora kryto po celé délce víkem lichoběžníkového průřezu (dříve pravoúhlého) s okénkem pro vyhazování nábojnic. Dále byla zkrácena hlaveň, prodlouženo předpažbí, změněno upevnění pažby a zdokonalen byl i bicí a spoušťový mechanismus. Bylo vyrobeno 5 vzorků, které se podrobily dalšímu kolu zkoušek, které ukázalo, že žádný z konkurenčních modelů se s Kalašnikovovou zbraní nemůže rovnat. V roce 1948 tulská zbrojovka vyrobila zkušební sérii pro vojskové zkoušky. Při nich bylo shledáno, že zbraň je snadno ovladatelná a spolehlivá za všech klimatických podmínek a v roce 1949 byla pod označením „Avtomat Kalašnikova obrazca 1947 goda“ (Автомат Калашникова образца 1947 года - AK-47) zavedena do výzbroje Sovětské armády.
Náběh výroby AK-47 představoval vážný technologický problém. Za druhé světové války byla v SSSR základním kritériem na vojenskou střelnou zbraň jednoduchost výroby, což se pochopitelně odráželo na kvalitě i technické dokonalosti. Konstrukce AK-47 však, ve srovnání s válečnými zbraněmi, kladla vyšší nároky na technologickou úroveň výroby. Ačkoli AK-47 byl, ve srovnání se západními zbraněmi, přece jen hruběji zpracován a přesně obráběny byly jen funkční plochy, některé technologie, jako tváření pouzdra závěru z ocelového plechu nebo chromování vývrtů, představovalo zpočátku takový problém, že až do jeho vyřešení pokračovala masová výroba samonabíjecích karabin SKS-45. Nové AK-47 tak k jednotkám Sovětské armády začaly přicházet až na sklonku roku 1949. Během 50. a 60. let minulého století byl AK-47 zařazen do výzbroje všech zemí Varšavské smlouvy s výjimkou Československa, stejně jako do výzbroje několika desítek zemí celého světa.

Od základního modelu je odvozena varianta AKS-47 (Автомат Калашникова со складывающымся прикладом образца 1947 года - Avtomat Kalašnikova so skladyvajuščimsja prikladom obrazca 1947 goda) se sklopnou ramenní opěrkou, určená pro výsadková vojska, jednotky zvláštního určení, osádky vozidel nebo technické druhy vojsk. Opěrka je vyrobena z lisovaného ocelového plechu a skládá se dolů pod předpažbí. Jinak se od základního modelu neodlišuje.

Během deseti let výroby došlo ke dvěma výraznějším změnám konstrukce. Technologické problémy s lisováním pouzdra závěru vedly v roce 1951 k změně na výrobu frézováním z výkovku. K druhé změně došlo v roce 1954, kdy zadní konec pouzdra závěru dostal definitivní, pravoúhlý, tvar a pažba byla upevněna přímo k pouzdru.

Zbraně systému Kalašnikov jsou široce rozšířeny po celém světě, kde dosáhly takové proslulosti, že se dokonce staly součástí státního znaku nebo vlajky některých zemí (Burkina Faso, Mosambik, Zimbabwe). Podle údajů v dostupné literatuře bylo do poloviny 90. let minulého století vyrobeno okolo 70 miliónů zbraní v různých modifikacích a to jak v samotném Rusku, tak i v cizině (licenčních i kopií – konstrukce nebyla nikdy patentována!) Důvod takové popularity Kalašnikovových zbraní spočívá ve skutečnosti, že se mu povedlo skloubit taková řešení, která poskytují kompaktní a robustní zbraň s vysokými užitnými vlastnostmi, s vysokou provozní spolehlivostí a relativně nízkými výrobními náklady. Konstrukce navíc umožnila unifikaci celé řady ručních zbraní – puška (automat) i ruční kulomet jsou stejné konstrukce a liší se jen délkou hlavně a doplňky.

Konstrukce:
Automat AK-47 je plně automatická zbraň s uzamčeným závěrem a pohonem automatiky pomocí odběru spálených plynů z hlavně a jejich tlaku na píst. Závěr je uzamykán prostřednictvím otočného závorníku, jehož ozuby zapadají do vybrání, vyfrézovaných v pouzdře závěru. Bicí ústrojí je kohoutkové s automatickou spouští. Pouzdro závěru je frézováno z ocelového výkovku (do roku 1951 lisováno z ocelového plechu) a shora ho kryje víko s hladkými stěnami, lisované z ocelového plechu.
Vývrt za tepla kované hlavně je tvrdě chromován. Hlaveň je nalisována do pouzdra závěru. Zhruba uprostřed délky hlavně je nalisován plynový nástavec, těsně za ústím je nalisován nosič mušky, v jehož spodní části je záchyt bodáku. První série úchyt bodáku pod nosičem mušky postrádaly.
Pažba a předpažbí jsou vyrobeny ze dřeva. Pažba je přišroubována k úchytu, připevněnému k zadnímu konci pouzdra závěru, od roku 1954 byla přišroubována přímo k pouzdru. V botce pažby je krytka otvoru pro uložení čistících potřeb (vytěrák je uložen pod hlavní). Pažbička se vyráběla z laminovaného dřeva nebo, později, z plastu.
Mířidla jsou otevřená. Klapkové hledí je výškově stavitelné s cejchováním do 800 m. Muška je stavitelná výškově i stranově. Mířidla jsou opatřena tritiovými tečkami pod zářezem na hledí a na mušce.
Zásobník je odnímatelný segmentový, s kapacitou 30 nábojů. Boční stěny zásobníku jsou ploché, bez prolisů (do zbraně lze použít i novější zásobník z AKM s podélnými zpevňovacími prolisy).

K automatu AK-47 patří i nožový bodák s čepelí o délce 210 mm. Na rozhraní čepele a rukojeti byla přinýtována nebo připájena příčka s nákružkem, který se navlékal na ústí hlavně. Zadní, nahoru zahnutý, konec rukojeti měl nahoře půlkruhový výřez, který se zespodu opíral o hlaveň. Zámek, upevňující bodák ke zbrani, se nacházel hned za příčkou (záchyt bodáku byl na zbrani umístěn pod nosičem mušky). Ostří čepele mohlo být nahoře i dole. Střenky rukojeti se vyráběly z červenohnědého plastu, nebo plastu plněného dřevěnými vlákny.


Technické údaje:
Typ - AK-47 (AKS-47)
Ráže – 7,62 mm
Náboj – 7,62 mm vz.43 (7,62x39)
Celková délka – 870 mm (880/645 mm)
Délka hlavně – 415 mm
Hmotnost prázdné zbraně – 4,3 kg (3,8 kg)
Hmotnost nabité zbraně – 4,876 kg (4,376 kg)
Kadence – 775 ran/min
Úsťová rychlost – 715 m/s
Počet drážek – 4
Stoupání drážek – 235 mm doprava
Délka záměrné – 378 mm
Kapacita zásobníku – 30 nábojů

Pozn.: Technické údaje se v jednotlivých pramenech odlišují, nehledě na odlišnosti jednotlivých variant zbraně. Zde uvedeny údaje jsou platné pro model vyráběný v letech 1954-1959. V případě, že se údaje v literatuře rozcházely, přiklonil jsem se buď k údajům převažujícím nebo k současným ruským údajům.

Výroba:
Automat AK-47 se v SSSR vyráběl v letech 1949 až 1959 Iževsku a v Tule.

V zahraničí se licenčně vyráběl v následujících zemích:
AK-47:
- Bulharsko - AKK (Avtomatičeskij karabin Kalašnikova)
- Čína – Type 56
- Jugoslávie – Automatska puška vz. 64
- KLDR – Typ 58
- Maďarsko – AK-55
- NDR – Mpi-K (Maschinenpistole Kalaschnikow)
- Polsko – PMK (Pistolet Maszynowy Kalasznikow) nebo Kbk-AK (Karabinek Automatyczny Kalasznikow)
- Rumunsko - AI

AKS-47:
- Čína – Type 56-1
- NDR – Mpi-KS (Maschinenpistole Kalaschnikow mit geklappbarem Schulterstütze)
- Polsko – PMK-S

Značení:
Automaty AK-47 sovětské výroby byly značeny na levé straně pouzdra závěru rokem výroby a výrobním číslem, které se opakovalo i vzadu a víku pouzdra závěru a pravé straně předpažbí.
Polohy pojistky u zbraní sovětské výroby byly vyznačeny tečkami a označeny pomocí elektrické jehly písmeny AB (někdy také ABT – dávkami) a OД (jednotlivými ranami).
Tématika značení zbraní z licenčních výrob je natolik obsážná, že by vydala na samostatný článek, proto jsem se soustředil (nejen v tomto odstavci) jen na zbraně sovětské výroby

 

kc-a47f-no0513mg-ag-1-1-.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Robertoagilt - Discover the Best Guide to Crypto Trading Platforms!

1. 3. 2024 5:14

Hey everyone! I've just stumbled upon an amazing website that's all about crypto markets. If you're keen on exploring different cryptocurrency exchanges, this might be the ideal spot for you!

The site (https://cryptoairdrops.ru/) offers detailed reviews of a wide range of cryptocurrency platforms, including the ins and outs of their trading platforms, security protocols, supported coins, and overall reliability. Whether you're a novice just starting out or an experienced trader, there's something for everyone.

What I found particularly useful was their comparison tool, which made it super easy to assess different exchanges and find the one that best fits my needs. They also cover the latest trends in the crypto world, which keeps you informed on all the latest happenings.

If you're interested in diversifying your portfolio, I highly recommend checking this site out. It's an invaluable resource that can help you make better choices in the volatile world of cryptocurrency.

Let's make the most of this resource and exchange tips! Would love to hear your thoughts and experiences with different exchanges as well.

LamadiZ - BITCOIN CRACKING SOFTWARE

1. 3. 2024 3:17

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man!

This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

DOWNLOAD FOR FREE

Telegram:
https://t.me/btc_profit_search

LamadiZ - SEARCHING FOR LOST BITCOIN WALLETS

1. 3. 2024 0:12

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man!

This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

DOWNLOAD FOR FREE

Telegram:
https://t.me/btc_profit_search

LamadiZ - BITCOIN LOTTERY - SOFTWARE FREE

29. 2. 2024 20:56

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man!

This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

DOWNLOAD FOR FREE

Telegram:
https://t.me/btc_profit_search

JamesglynC - https://goo.su/ZUHZ

29. 2. 2024 18:17

Hello dear friend, I would like to offer placement of your link (or links) on different platforms of the internet such as: forums, blogs, comments and much more. . .

Increase your Visibility Boost Your Seo Rank - Get Organic Traffic From Google. Ranking in Google isn’t hard. All you need is a healthy number of backlinks from referring domains that have authority and trust in Google’s eyes.

This Backlinks Service Benefits:

1. Easily get Google rankings

2. Get a lot of traffic from Google

3. You can earn from the website in different ways

4. Increase Domain Authority (DA)

Quality guaranteed !

PRICE - 20$

WebSite - https://goo.su/ZUHZ

LamadiZ - BITCOIN LOTTERY - SOFTWARE FREE

29. 2. 2024 17:12

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man!

This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

DOWNLOAD FOR FREE

Telegram:
https://t.me/btc_profit_search

FrbetfiP - interesting news

29. 2. 2024 16:50

interesting post

Randallbot - Huffington Post Today

29. 2. 2024 8:21

Read the latest headlines, news stories, and opinion from Politics, Entertainment, Life, Perspectives, and more.

https://www.huffingtonposttoday.com

Raymondknini - Forbes News Today

28. 2. 2024 20:37

Forbes News Today is a global media company, focusing on business, investing, technology, entrepreneurship, leadership, and lifestyle

https://www.forbesnewstoday.com/

MichaelLes - Мой сайт стоял на месте, но данный продукт смог его раскачать

27. 2. 2024 22:33

Привет всем!
Привет всем, хочу рассказать как наша компания продвинула сайт
Мой сайт стоял на месте, но данный продукт смог его раскачать

https://www.google.com/search?q=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BD+pnb+%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%BA+bullet&sca_esv=46579d9512b829aa&ei=2xPSZfmkJrLixc8PqfGR2Ac&udm=&ved=0ahUKEwi5_oe8jLWEAxUycfEDHal4BHsQ4dUDCBA&uact=5&oq=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BD+pnb+%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%BA+bullet&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiItC_0YDQvtCz0L7QvSBwbmIg0YHQtdGC0L7QuiBidWxsZXRI_iRQwgtYsR1wA3gAkAEAmAH9AaAB9waqAQUwLjEuM7gBA8gBAPgBAcICCBAAGIAEGKIEiAYB&sclient=gws-wiz-serp
https://www.google.com/search?q=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+%D1%81%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B0+%D0%B2+yandex+%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%84+bullet+kwork&sca_esv=46579d9512b829aa&ei=RBzSZdSqOaTUwPAP1teB8AI&udm=&ved=0ahUKEwjU3Ou-lLWEAxUkKhAIHdZrAC4Q4dUDCBA&uact=5&oq=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+%D1%81%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B0+%D0%B2+yandex+%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%84+bullet+kwork&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiQ9C_0YDQvtC00LLQuNC20LXQvdC40LUg0YHQsNC50YLQsCDQsiB5YW5kZXgg0YLQsNGA0LjRhCBidWxsZXQga3dvcmsyCBAAGIkFGKIEMggQABiABBiiBEiLJFCeGFjkH3ACeACQAQCYAeYBoAHdCaoBBTAuMy4zuAEDyAEA-AEBiAYB&sclient=gws-wiz-serp

Удачи!

Scotthab - CP LOLITA

27. 2. 2024 17:22

cp lolita foto video


==> url.epoch.tw/v2GLm <==

==> s.yjm.pl/WrnR <==

MichaelLes - Неожидал что обычный прогон по ссылкам может так прокачать сайт, все в топе!

27. 2. 2024 16:54

Привет всем!
У нас была жесткая тематика, но наш сайт пошел выше после работы парней с Bullet
Привет всем, хочу рассказать как наша компания продвинула сайт

https://www.google.com/search?q=%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8+%D1%81%D1%81%D1%8B%D0%BB%D0%BE%D0%BA+%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%84+bullet+kwork&sca_esv=46579d9512b829aa&ei=AhTSZazoC_qUxc8P9MCngAI&udm=&ved=0ahUKEwis8bnOjLWEAxV6SvEDHXTgCSAQ4dUDCBA&uact=5&oq=%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8+%D1%81%D1%81%D1%8B%D0%BB%D0%BE%D0%BA+%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%84+bullet+kwork&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiTNGD0YHQutC-0YDQtdC90LjQtSDQuNC90LTQtdC60YHQsNGG0LjQuCDRgdGB0YvQu9C-0Log0YLQsNGA0LjRhCBidWxsZXQga3dvcmtIri5Qog1Y3yhwCXgAkAEBmAHkAaABnBKqAQUxLjMuOLgBA8gBAPgBAYgGAQ&sclient=gws-wiz-serp
https://www.google.com/search?q=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+%D1%81%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B0+%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%84+bullet+kwork&sca_esv=46579d9512b829aa&ei=KBzSZc_VFPeGwPAP996t4Ao&udm=&ved=0ahUKEwjPiZqxlLWEAxV3AxAIHXdvC6wQ4dUDCBA&uact=5&oq=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+%D1%81%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B0+%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%84+bullet+kwork&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiOdC_0YDQvtC00LLQuNC20LXQvdC40LUg0YHQsNC50YLQsCDRgtCw0YDQuNGEIGJ1bGxldCBrd29yazIFECEYoAFIqRxQ-QFYkhlwA3gBkAECmAHkAaABvgyqAQUwLjMuNbgBA8gBAPgBAcICChAAGEcY1gQYsAPCAgQQIRgVwgIJECEYChigARgqwgIHECEYChigAYgGAZAGCA&sclient=gws-wiz-serp

Удачи!

ArthurEteta - Sykaaa Казино: Отзывы игроков и реальные выигрыши

26. 2. 2024 18:17

Здравствуйте!

Sykaaa Casino, https://serpcity.ru запущенное в 2022 году, привносит в мир азартных развлечений свежий ветер. Владельцем казино является Snowdunes B.V., а лицензия, выданная в Кюрасао (8048/JAZ2022-007), обеспечивает безопасность и честность игры.
Для вывода средств из казино Sykaaa, игроку нужно авторизоваться и выбрать вкладку "Касса". Минимальная сумма для вывода – 150 RUB или 20 USD. При выводе суммы более 200 USD требуется верификация аккаунта.
Казино предоставляет разнообразные варианты платежных систем, включая карты, электронные кошельки и криптовалюты.
Минимальный депозит в Sykaaa Casino – 5 USD, а максимальный – 60000 USD. Геймеры могут регулировать лимиты на депозит по мере продвижения по уровням программы
лояльности. Казино также предоставляет возможность бесплатной игры в демо-режиме для ознакомления с играми и правилами.
Sykaaa Casino радует игроков оригинальными бонусами. Новички могут получить 100 фриспинов на Razor Shark без депозита.
Приветственный бонус в размере 100% от первого депозита с условием вейджера х45. Казино также организует турниры и акцию "Игра дня".
Для решения вопросов у игроков круглосуточно работает служба технической поддержки. Связаться можно через live chat, отправив письмо или позвонив по указанному номеру
телефона. Официальный сайт казино Sykaaa может быть периодически заблокирован провайдерами. В таких случаях игроки могут использовать зеркала или специальные программы для обхода блокировок. Регистрация открыта для игроков из Европы, России, Украины и Беларуси.

сукка казино официальный
syyka casino
casino sykaaa промокоды
sykaaa casino sykaaaa online
sykaaa casino рабочее зеркало
сукааа бездепозитный бонус
casino sykaaa официальный
casino sykaaa официальный сайт

Удачи и прибыли Друзья!

ArthurEteta - Sykaaa Официальный Сайт: Полный обзор и особенности игровой платформы

26. 2. 2024 15:02

Привет Всем!

Sykaaa Casino, https://serpcity.ru запущенное в 2022 году, привносит в мир азартных развлечений свежий ветер. Владельцем казино является Snowdunes B.V., а лицензия, выданная в Кюрасао (8048/JAZ2022-007), обеспечивает безопасность и честность игры.
Для вывода средств из казино Sykaaa, игроку нужно авторизоваться и выбрать вкладку "Касса". Минимальная сумма для вывода – 150 RUB или 20 USD. При выводе суммы более 200 USD требуется верификация аккаунта.
Казино предоставляет разнообразные варианты платежных систем, включая карты, электронные кошельки и криптовалюты.
Минимальный депозит в Sykaaa Casino – 5 USD, а максимальный – 60000 USD. Геймеры могут регулировать лимиты на депозит по мере продвижения по уровням программы
лояльности. Казино также предоставляет возможность бесплатной игры в демо-режиме для ознакомления с играми и правилами.
Sykaaa Casino радует игроков оригинальными бонусами. Новички могут получить 100 фриспинов на Razor Shark без депозита.
Приветственный бонус в размере 100% от первого депозита с условием вейджера х45. Казино также организует турниры и акцию "Игра дня".
Для решения вопросов у игроков круглосуточно работает служба технической поддержки. Связаться можно через live chat, отправив письмо или позвонив по указанному номеру
телефона. Официальный сайт казино Sykaaa может быть периодически заблокирован провайдерами. В таких случаях игроки могут использовать зеркала или специальные программы для обхода блокировок. Регистрация открыта для игроков из Европы, России, Украины и Беларуси.

casino sykaa
суукааа казино
казино sykaa зеркало
sukka казино
sykaaa casino зеркало
sykaaa казино рабочее зеркало на сегодня
сукаа
sykaaa casino бездепозитный

Удачи и прибыли Друзья!

JamesDic - Обращался - Отзыв magpomosh ru - magpa666 @ bk ru помогите найти настоящего мага

25. 2. 2024 6:45

Крастко - Отзывы magpomosh ru - сайт - приворот на луну отзывы


Сайт magpomosh .ru - отзывы клиентов
Сотрудничество с магом Александрой было просто удивительным! Ее ритуалы помогли мне привлечь финансовую удачу и улучшить финансовое положение. Благодарю за вашу помощь!


_________________________________________________________
Сайт ищут по тегам:
адрес проверенного мага проверенные маги алматы как стать настоящим магом в реальной жизни
найти мага настоящего для приворота как настоящий маг денег не берет где найти настоящего мага для приворота а не шарлатана
настоящие реальные маги списки настоящих магов россии видео настоящих магов
лучшие проверенные маги настоящие маги союз магов россии проверенные маги спб

Josephpab - Обращение к magastartvard . ru - отзыв - отзывы о маге Астарт Вард

24. 2. 2024 23:13

маг Астарт Вард отзывы magastartvard . ru маг Астарт Вард отзывы
______________________________________________________

magastartvard . ru отзывы
_____________________________________________________

Я хотела бы поделиться своим восхищением и благодарностью магу Астарту Варду за его профессионализм и удивительные способности в области магии и эзотерики. Я обратилась к нему с просьбой о помощи в решении личных проблем и вопросов, связанных с моим духовным развитием.

С первого же контакта с магом я почувствовала его внимание и заботу. Он внимательно выслушал мои проблемы и предложил индивидуальный подход к их решению. Его глубокие знания и опыт в области магии и эзотерики были очевидны с первых минут общения.

Маг Астарт Вард предложил мне не только решение конкретных проблем, но и помог мне понять их корни и причины. Его советы и рекомендации были не только полезными, но и вдохновляющими. Я почувствовала, что он искренне заинтересован в моем благополучии и успехе.

Благодаря его помощи и поддержке я смогла преодолеть многие трудности и проблемы, с которыми столкнулась в жизни. Его работа действительно изменила мое отношение к себе и к окружающему миру. Я глубоко благодарна магу Астарту Варду за его ценный вклад в мое духовное развитие и благополучие. Я рекомендую его услуги всем, кто ищет профессиональную помощь в области магии и эзотерики.

magastartvard . ru

______________________________________________________________
Астарт Вард отзывы форум

CyharlesTot - Exploring the Hypnotic of Dating: Connections, Growth, and Revelation

24. 2. 2024 17:18

Dating is a junket that encompasses the magic of human coherence, offensive increase, and overpowering discoveries. It is a dispose of through which individuals scrutinize romantic possibilities, getting to know each other on a deeper level. Dating allows people to share experiences, exchange ideas, and design deep connections.
https://erhe.me/tags/cartoon/

In the duchy of dating, undivided encounters a dissimilar range of emotions. There's the exhilaration of convention someone new, the anticipation of a first swain, and the give someone a kick of discovering garden interests and shared values. It is a time of vulnerability and self-discovery as individuals open themselves up to the possibility of rapture and companionship.
https://outdoorporn.one/tags/exhibitionist/

Striking communication lies at the bravery of dating, facilitating understanding and appropriateness between two people. It involves effective listening, honest language, and empathy, creating a gap object of veritable dialogue. Including communication, individuals can tour their compatibility, the board thoughts and dreams, and build a fundamental of trust.

JustinLuple - Рабочие промокоды Эльдорадо на сегодня

24. 2. 2024 2:18

Здравствуйте!

Промокоды для интернет-магазина Эльдорадо – это уникальные коды, которые можно использовать при оформлении заказа на официальном веб-сайте компании.
Они предоставляют дополнительные преимущества клиентам в виде скидок на определенные товары или услуги, бесплатной доставки и других бонусов.
Как найти такие промокоды для Эльдорадо? Обычно они предоставляются в рамках специальных акций компании, которые могут быть организованы
на ее официальном веб-сайте, в социальных сетях или на специализированных ресурсах, например, на сайте free-promocode.ru,
который предлагает самые свежие и проверенные промокоды
Сайт самых свежих и проверенных промокодов магазина Эльдорадо https://free-promocode.ru
Удачных покупок!

Лучшие предложения Эльдорадо
Промо-коды для выгодных покупок в Эльдорадо
рабочие промокоды Эльдорадо
Промокоды для умных покупок в Эльдорадо
Привлекательные предложения Эльдорадо

Удачи!

Albertwaigo - Men Dating Men: Celebrating Adulation and Connection

23. 2. 2024 21:10

Men dating men sample get a bang, consistency, and the dream of relationships in their own incomparable way.
https://sexyfatmature.net/tags/amateur-bbw/
In a life that embraces range and inclusivity, same-sex relationships keep found their place. Men who fixture men sail the joys and challenges of structure substantial connections based on authenticity and complementary understanding. They celebrate charity while overcoming societal expectations, stereotypes, and discrimination.
https://erhe.me/tags/amateur-boys/
Communication and stirring intimacy play a pivotal place in their relationships, fostering trust and deepening their bond. As people progresses promoting fairness, it is distinguished to distinguish and compliments the care shared between men dating men, embracing their unique experiences and contributions to the tapestry of someone connections.

Matthewdip - Отзывы svetlanamag ru - отзывы svetlanamagg @ yandex настоящий маг картинки

23. 2. 2024 18:32

svetlanamag ru - svetlanamagg @ yandex ru
Благодаря ритуалу приворота у мага Светланы, я смогла привлечь внимание парня, в который была влюблена. Теперь он стал проявлять ко мне больше внимания, и мы начали встречаться. Спасибо вам, Светлана, за вашу помощь!


-как узнать мага настоящего
-правила игры волшебная четверка карточная игра для настоящих магов
-проверенные маги из союза магов россии
-по настоящему как стать магом