Jdi na obsah Jdi na menu

AK47

13. 1. 2011

 

 

Historické pozadí vzniku:
Do druhé světové války vstupovala Sovětská armáda s pěchotní výzbrojí, jejíž složení se příliš nelišilo od výzbroje armád jiných evropských zemí. Základní zbraní pěchoty byla opakovací puška (Mosin vz. 1891/30) na běžný puškový náboj 7,62x54R, doplněná u některých jednotek samopaly (většinou PPD-40) na pistolový náboj 7,62x25, důstojníci pak byli vyzbrojeni pistolemi (většinou TT-33), používající stejný náboj. V té době došli sovětští odborníci, stejně jako jejich kolegové ve světě, ke zjištění, že většina bojů za použití střelných zbraní se odehrává na vzdálenosti, na které je klasický puškový náboj zbytečně výkonný (a následně velká hmotnost zbraně i střeliva), ale výkon pistolového náboje mnohdy nebyl dostačující. Na základě tohoto zjištění byl pod vedením N. M. Jelisorova a B. V. Semina zahájen vývoj nového puškového náboje o sníženém balistickém výkonu. Ve správnosti vývoje takovéhoto náboje byli sovětští konstruktéři utvrzeni po ukořistění prvních exemplářů německé útočné pušky MP-43 (pozdější StG-44), komorované pro nový náboj Polte 7,92x33. Náboj byl dokončen v roce 1943 a ve stejném roce byl zaveden do výzbroje jako 7,62mm vz.43 (náboj je podle C.I.P. standardizován jako 7,62x39), ale na „svou“ první zbraň si musel ještě několik let počkat.
Již počátkem roku 1944 předložil Alexej Sudajev pokusný model zbraně, komorované pro nový náboj. Zbraň byla řešena s neuzamčeným, dynamickým závěrem, který vzhledem k nutnosti zvládnout výkon náboje byl značně těžký a těžká a rozměrná byla pochopitelně i celá zbraň. Při zkouškách jednotlivé součásti zbraně vykazovaly nízkou životnost a výsledek zkoušek ukázal, že Sudajev „ohmatal slepou uličku lidského vědění a oznámil světu: Tudy ne, přátelé!“
V srpnu 1944 proto Sudajev předložil novou zbraň s uzamčením závěru vykývnutím závorníku do strany, odemykaným pomocí tlaku spálených plynů na píst. Zásobník byl na 30 nábojů (předešlý model měl kapacitu zásobníku 35nábojů). Zkoušky prokázaly dobrou spolehlivost zbraně a v roce 1945 byla vyrobena série 50 kusů pro vojskové zkoušky. Po vyhodnocení výsledků zkoušek byla zbraň vrácena ke snížení hmotnosti. Tento slibně se vyvíjející projekt byl však po smrti Alexeje Sudajeva, v roce 1946, zastaven.
Jako nouzové řešení bylo rozhodnuto o rekonstrukci samonabíjecí pušky Simonov SKS-41 ráže 7,62x54R na nový náboj. Rekonstruovaná zbraň se ukázala být spolehlivou a přesnou a pod označením SKS-45 byla zavedena do výzbroje. Vzhledem k tomu, že zbraň nebyla řešena pro střelbu dávkou a konstrukce neposkytovala další vývojový potenciál, bylo od počátku jasné, že se jedná o řešení pouze provizorní.

Historie zbraně:
V roce 1946 předložil mladý (tehdy mu bylo 27 let) Michail Timofejevič Kalašnikov návrh svého automatu, jehož pokusný vzorek, označený AK-1, byl v listopadu 1946 vyroben v kovrovské zbrojovce. V následujících porovnávacích zkouškách se zbraněmi A. A. Dementěva z Kovrova a F. Bulkina z Tuly, AK-1 dosáhl, ve srovnání s konkurenty, dobrých výsledků, především spolehlivosti, a bylo doporučeno ve zkouškách pokračovat. Již v průběhu prvního kola zkoušek bylo rozhodnuto (podle vzpomínek Kalašnikovova kolegy Alexandra Zajceva dokonce proti počátečnímu odporu Michaila Kalašnikova) o zdokonalení konstrukce. Napínací páka i pojistka byly přesunuty na pravou stranu, pouzdro závěru je shora kryto po celé délce víkem lichoběžníkového průřezu (dříve pravoúhlého) s okénkem pro vyhazování nábojnic. Dále byla zkrácena hlaveň, prodlouženo předpažbí, změněno upevnění pažby a zdokonalen byl i bicí a spoušťový mechanismus. Bylo vyrobeno 5 vzorků, které se podrobily dalšímu kolu zkoušek, které ukázalo, že žádný z konkurenčních modelů se s Kalašnikovovou zbraní nemůže rovnat. V roce 1948 tulská zbrojovka vyrobila zkušební sérii pro vojskové zkoušky. Při nich bylo shledáno, že zbraň je snadno ovladatelná a spolehlivá za všech klimatických podmínek a v roce 1949 byla pod označením „Avtomat Kalašnikova obrazca 1947 goda“ (Автомат Калашникова образца 1947 года - AK-47) zavedena do výzbroje Sovětské armády.
Náběh výroby AK-47 představoval vážný technologický problém. Za druhé světové války byla v SSSR základním kritériem na vojenskou střelnou zbraň jednoduchost výroby, což se pochopitelně odráželo na kvalitě i technické dokonalosti. Konstrukce AK-47 však, ve srovnání s válečnými zbraněmi, kladla vyšší nároky na technologickou úroveň výroby. Ačkoli AK-47 byl, ve srovnání se západními zbraněmi, přece jen hruběji zpracován a přesně obráběny byly jen funkční plochy, některé technologie, jako tváření pouzdra závěru z ocelového plechu nebo chromování vývrtů, představovalo zpočátku takový problém, že až do jeho vyřešení pokračovala masová výroba samonabíjecích karabin SKS-45. Nové AK-47 tak k jednotkám Sovětské armády začaly přicházet až na sklonku roku 1949. Během 50. a 60. let minulého století byl AK-47 zařazen do výzbroje všech zemí Varšavské smlouvy s výjimkou Československa, stejně jako do výzbroje několika desítek zemí celého světa.

Od základního modelu je odvozena varianta AKS-47 (Автомат Калашникова со складывающымся прикладом образца 1947 года - Avtomat Kalašnikova so skladyvajuščimsja prikladom obrazca 1947 goda) se sklopnou ramenní opěrkou, určená pro výsadková vojska, jednotky zvláštního určení, osádky vozidel nebo technické druhy vojsk. Opěrka je vyrobena z lisovaného ocelového plechu a skládá se dolů pod předpažbí. Jinak se od základního modelu neodlišuje.

Během deseti let výroby došlo ke dvěma výraznějším změnám konstrukce. Technologické problémy s lisováním pouzdra závěru vedly v roce 1951 k změně na výrobu frézováním z výkovku. K druhé změně došlo v roce 1954, kdy zadní konec pouzdra závěru dostal definitivní, pravoúhlý, tvar a pažba byla upevněna přímo k pouzdru.

Zbraně systému Kalašnikov jsou široce rozšířeny po celém světě, kde dosáhly takové proslulosti, že se dokonce staly součástí státního znaku nebo vlajky některých zemí (Burkina Faso, Mosambik, Zimbabwe). Podle údajů v dostupné literatuře bylo do poloviny 90. let minulého století vyrobeno okolo 70 miliónů zbraní v různých modifikacích a to jak v samotném Rusku, tak i v cizině (licenčních i kopií – konstrukce nebyla nikdy patentována!) Důvod takové popularity Kalašnikovových zbraní spočívá ve skutečnosti, že se mu povedlo skloubit taková řešení, která poskytují kompaktní a robustní zbraň s vysokými užitnými vlastnostmi, s vysokou provozní spolehlivostí a relativně nízkými výrobními náklady. Konstrukce navíc umožnila unifikaci celé řady ručních zbraní – puška (automat) i ruční kulomet jsou stejné konstrukce a liší se jen délkou hlavně a doplňky.

Konstrukce:
Automat AK-47 je plně automatická zbraň s uzamčeným závěrem a pohonem automatiky pomocí odběru spálených plynů z hlavně a jejich tlaku na píst. Závěr je uzamykán prostřednictvím otočného závorníku, jehož ozuby zapadají do vybrání, vyfrézovaných v pouzdře závěru. Bicí ústrojí je kohoutkové s automatickou spouští. Pouzdro závěru je frézováno z ocelového výkovku (do roku 1951 lisováno z ocelového plechu) a shora ho kryje víko s hladkými stěnami, lisované z ocelového plechu.
Vývrt za tepla kované hlavně je tvrdě chromován. Hlaveň je nalisována do pouzdra závěru. Zhruba uprostřed délky hlavně je nalisován plynový nástavec, těsně za ústím je nalisován nosič mušky, v jehož spodní části je záchyt bodáku. První série úchyt bodáku pod nosičem mušky postrádaly.
Pažba a předpažbí jsou vyrobeny ze dřeva. Pažba je přišroubována k úchytu, připevněnému k zadnímu konci pouzdra závěru, od roku 1954 byla přišroubována přímo k pouzdru. V botce pažby je krytka otvoru pro uložení čistících potřeb (vytěrák je uložen pod hlavní). Pažbička se vyráběla z laminovaného dřeva nebo, později, z plastu.
Mířidla jsou otevřená. Klapkové hledí je výškově stavitelné s cejchováním do 800 m. Muška je stavitelná výškově i stranově. Mířidla jsou opatřena tritiovými tečkami pod zářezem na hledí a na mušce.
Zásobník je odnímatelný segmentový, s kapacitou 30 nábojů. Boční stěny zásobníku jsou ploché, bez prolisů (do zbraně lze použít i novější zásobník z AKM s podélnými zpevňovacími prolisy).

K automatu AK-47 patří i nožový bodák s čepelí o délce 210 mm. Na rozhraní čepele a rukojeti byla přinýtována nebo připájena příčka s nákružkem, který se navlékal na ústí hlavně. Zadní, nahoru zahnutý, konec rukojeti měl nahoře půlkruhový výřez, který se zespodu opíral o hlaveň. Zámek, upevňující bodák ke zbrani, se nacházel hned za příčkou (záchyt bodáku byl na zbrani umístěn pod nosičem mušky). Ostří čepele mohlo být nahoře i dole. Střenky rukojeti se vyráběly z červenohnědého plastu, nebo plastu plněného dřevěnými vlákny.


Technické údaje:
Typ - AK-47 (AKS-47)
Ráže – 7,62 mm
Náboj – 7,62 mm vz.43 (7,62x39)
Celková délka – 870 mm (880/645 mm)
Délka hlavně – 415 mm
Hmotnost prázdné zbraně – 4,3 kg (3,8 kg)
Hmotnost nabité zbraně – 4,876 kg (4,376 kg)
Kadence – 775 ran/min
Úsťová rychlost – 715 m/s
Počet drážek – 4
Stoupání drážek – 235 mm doprava
Délka záměrné – 378 mm
Kapacita zásobníku – 30 nábojů

Pozn.: Technické údaje se v jednotlivých pramenech odlišují, nehledě na odlišnosti jednotlivých variant zbraně. Zde uvedeny údaje jsou platné pro model vyráběný v letech 1954-1959. V případě, že se údaje v literatuře rozcházely, přiklonil jsem se buď k údajům převažujícím nebo k současným ruským údajům.

Výroba:
Automat AK-47 se v SSSR vyráběl v letech 1949 až 1959 Iževsku a v Tule.

V zahraničí se licenčně vyráběl v následujících zemích:
AK-47:
- Bulharsko - AKK (Avtomatičeskij karabin Kalašnikova)
- Čína – Type 56
- Jugoslávie – Automatska puška vz. 64
- KLDR – Typ 58
- Maďarsko – AK-55
- NDR – Mpi-K (Maschinenpistole Kalaschnikow)
- Polsko – PMK (Pistolet Maszynowy Kalasznikow) nebo Kbk-AK (Karabinek Automatyczny Kalasznikow)
- Rumunsko - AI

AKS-47:
- Čína – Type 56-1
- NDR – Mpi-KS (Maschinenpistole Kalaschnikow mit geklappbarem Schulterstütze)
- Polsko – PMK-S

Značení:
Automaty AK-47 sovětské výroby byly značeny na levé straně pouzdra závěru rokem výroby a výrobním číslem, které se opakovalo i vzadu a víku pouzdra závěru a pravé straně předpažbí.
Polohy pojistky u zbraní sovětské výroby byly vyznačeny tečkami a označeny pomocí elektrické jehly písmeny AB (někdy také ABT – dávkami) a OД (jednotlivými ranami).
Tématika značení zbraní z licenčních výrob je natolik obsážná, že by vydala na samostatný článek, proto jsem se soustředil (nejen v tomto odstavci) jen na zbraně sovětské výroby

 

kc-a47f-no0513mg-ag-1-1-.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

LiskatJaf - площадка гидра

23. 2. 2023 7:55

Hi. Good article MC.VM - Legendarni utocne pusky - AK47:

Магазин встречает нас интересным и привлекательным дизайном, и можно заметить, что над сервисом официальная гидра https://xn--hydraruzxpnw4af-m8b.net была проделана большая работа. Функционал и возможности супермаркета удивит даже самого требовательного юзера.После регистрации сразу обмен btc-rub удобным для вас способом, список товаров и шопов, секретные чаты. На этой платформе представлено огромное количество магазинов, которые постоянно соперничают между собой. Это позволяет не только снижать стоимость за товар, но и улучшать качество предоставляемого товара. Помимо того, сервисом пользуется обширная аудитория, это позволяет снизить цену еще больше на сайте гидра зеркало. Вход на рабочее Hydra зеркало https://xn--hydraruzxpnw4af-m8b.xyz полностью анонимный ресурс. hydra официальный сайт
Зеркало официального сайта Hydra Market https://hydra3web.xyz. На текущий день Гидра сайт является самой обширной теневой площадкой не только в РФ но и во всем мире. Такие высокие результаты достигнуты благодая правильно выбранной стратегии и организации со стороны администрации ресурса. Магазин гидра онион предоставляет все возможности для безопасной и удобной покупки товаров, недоступных в обычных маркетах. Сеть Тор надежно охраняет вашу анонимность, также как и зеркало гидра сайта онион Гидра шоп. hydraruzxpnew4af onion

Hirambaddy - Obnova povlaku vany

22. 2. 2023 16:53

LiskatJaf - гидра онион сайт

21. 2. 2023 20:41

Hi. Good article MC.VM - Legendarni utocne pusky - AK47:

Гидра – это магазин различных товаров, которые вы не приобретете просто так в интернете. Сайт разделён на категории для удобства, есть поиск, все покупки в сервисе полностью безопасны, все шопы на hydra сайт проходят модерацию и постоянно проверяются. Карточки с обозначением "моментальный заказ" можно забрать сразу после оплаты, выбрав нужный населенный пункт и район в любой точке России и СНГ. Товары по предзаказу нужно немного подождать, селлер уведомит о сроках поставки. Переходи на Гидра-шоп, hydra ссылка https://hydraruzxpsnew4af.top - это твой портал в мир новых ярких эмоций. hydra даркнет
У многих людей возникает вопрос, почему не работает Hydra зеркало? Все достаточно просто - атаки от недоброжелателей. Основное для клиентов маркетплейса это ценовая политика и продукция. Разнообразие и количество товара на гидра просто превосходит все самые смелые ожидания. То же можно отнести и к качеству, как заявляют специалисты. Благодаря ссылке ниже Вы сможете посетить специальное зеркало, созданное для прямого доступа по VPN без подключения к ТОР сети. О ссылке мало кто знает, но она безопасная и полностью анонимная. Hydra shop https://hydra3web.xyz зеркало hydraruzxpnew4af — это по сути грандиозный и полноценный сервис, максимально-оптимизированный под контингент из СНГ и РФ. hydra darknet

Nastiquith - Věříte na spiknutí a zvěrstva?

19. 2. 2023 6:07

Ahoj všichni!

Jsem Nastya, je mi 27 let, žiji ve Francii a chci vám vyprávět zajímavý příběh ze světa magie a mystiky.
Byla jsem skeptická k magii, kouzlům a dalším aktivitám, které lze vidět na tematických webech, ale jednou v životě došlo k nenapravitelné situaci a přítelkyně mi poradila, abych se obrátila na profesionální mágy.
Nejprve jsem si prohlédla informace, mimochodem jsem našla dobrý web https://www.privorotna.ru
, žádné placené služby, jen vše pro případ a bez reklam!
Pak jsem našla skutečnou čarodějnici ze Švédska a zaplatila obřad a vyšlo to, nevím jak, ale to, co bylo třeba v mém životě napravit, se stalo skutečností!
Doporučuji vyzkoušet tyto techniky, magie a věty opravdu fungují!

Hodně štěstí!

JamesApomb - https://dragon-money-casino.bitbucket.io/

17. 2. 2023 23:31

https://dragon-money-casino.bitbucket.io/

Charlesbruse - ничего особенного

17. 2. 2023 11:15

не работает

NormandTok - Спасибо, долго искал

17. 2. 2023 11:14

очень хорошо

Andreasfpk - артезианская скважина глубина

16. 2. 2023 4:36

Добрый день товарищи!
https://drive.google.com/file/d/1Z3XEpblaCaEBdSLzZP8E22b0ZjbBT3QO/view?usp=sharing
Предлагаем Вашему вниманию интересный сайт для заказа бурения скважин на воду. Бурение скважин в Минске – полный комплекс качественных и разумных по цене услуг. Мы бурим любые виды скважин.У нас доступная ценовая политика, рассрочка на услуги и оборудование.Заказывайте скважину для воды – получите доступ к экологически чистой природной воде по самым выгодным в Минске ценам! Наша сфера деятельности — проектирование и бурение скважин на воду, установка любого насосного оборудования, монтаж систем канализации всех видов, дренажей, ливневых систем и др.Миссия компании: мы добываем чистую воду – источник всего живого на Земле, и делаем ее доступной людям. Самый короткий срок, за который мы пробурили и обустроили скважину, — 1 час 36 минут. Мы ценим время своих клиентов и гордимся, что оперативность — отличительное свойство наших услуг. Мы показываем, насколько быстро и качественно может происходить бурение скважины.
Увидимся!

OlpdiZ - Empower Your Trading with the Benefits of Binary Options

13. 2. 2023 4:27

Hi!
Make your money work for you with binary options trading! Our platform offers fast and secure trades, with returns up to 800%. Start your investment journey with a minimum deposit of just $200.

WARNING! If you are trying to access the site from the following countries, you need to enable VPN which does not apply to the following countries!
Australia, Canada, USA, Japan, UK, EU (all countries), Israel, Russia, Iran, Iraq, Korea, Central African Republic, Congo, Cote d'Ivoire, Eritrea, Ethiopia, Lebanon, Liberia, Libya, Mali, Mauritius, Myanmar, New Zealand, Saint Vincent and the Grenadines, Somalia, Sudan, Syria, Vanuatu, Yemen, Zimbabwe.
https://cutt.us/4F31s
Sign up and start earning from the first minute!

Andreaseog - сколько стоит бурение скважины

13. 2. 2023 2:35

Приветствую Вас товарищи!
https://drive.google.com/file/d/1Z3XEpblaCaEBdSLzZP8E22b0ZjbBT3QO/view?usp=sharing
Есть такой интересный сайт для заказа бурения скважин на воду. Бурение скважин в Минске – полный комплекс качественных и разумных по цене услуг. Мы бурим любые виды скважин.У нас доступная ценовая политика, рассрочка на услуги и оборудование.Заказывайте скважину для воды – получите доступ к экологически чистой природной воде по самым выгодным в Минске ценам! Самое основное преимущество состоит в том, что вокруг скважинного фильтра делается обсыпка специальным фильтрующим песком. Это сводит к минимуму возможность заиливания скважины, значительно увеличивает приток поступаемой воды и продлевает срок ее службы до 50 лет! Обсадная труба, используемая при роторном бурении, имеет большую толщину стенки, что позволяет ей выдерживать давление грунтов даже на глубине в 150м. Данный вид бурения гарантирует вам 100% результат. Ведь большим минусом шнекового бурения является то, что в случае отсутствия верхней воды на участке, вам придется покрыть расходы подрядчика и оплатить так называемую «разведку» (в среднем, 10 у.е. за каждый пройденный метр). В результате просто потеряете деньги и все равно обратитесь к услугам ротора.
От всей души Вам всех благ!

Normanven - интересный пост

11. 2. 2023 5:59

очень давно интересно

Dinses - A gift for you of $ 10

11. 2. 2023 2:57

A gift for you of $ 10 https://azino777-7kt.ru

PhillipPab - https://telegra.ph/No-replyvavadanet-12-13#No-reply@vavada.net

8. 2. 2023 23:35

https://telegra.ph/Bonus-vavada-kazino-onlajn-bezdepozitnyj-12-13#Бонус vavada казино онлайн бездепозитный
https://telegra.ph/Kazino-vavada-vhod-lichnyj-kabinet-12-13#Казино вавада вход личный кабинет
https://telegra.ph/Bonus-vavada-vavada-12-13#Бонус vavada вавада
https://telegra.ph/Kazino-vavada-zerkalo-oficialnyj-kontrol-chestnosti-rf-12-13#Казино вавада зеркало официальный контроль честности рф
https://telegra.ph/Kazino-vavada-oficialnyj-sajt-igry-garantiruet-za-za-sertificirovannyj-agregat-12-13#Казино вавада официальный сайт игры гарантирует за за сертифицированный агрегат
https://telegra.ph/Avada-kazino-oficialnyj-sajt-rabochee-zerkalo-12-13-2#Avada казино официальный сайт рабочее зеркало
https://telegra.ph/Avada-12-13#Авада
https://telegra.ph/Kazino-vavada-registraciya-v-kazino-vavada--obyazatelnaya-procedura-kotoruyu-12-13#Казино vavada регистрация в казино vavada – обязательная процедура которую
https://telegra.ph/Kazino-vivado-12-13#Казино вивадо
https://telegra.ph/Casino-vavada-ustanovit-na-rabotayushchij-stol-isklyuchitelno-mozhno-lish-polnuyu-12-13#Casino vavada установить на работающий стол исключительно можно лишь полную

OlpdiZ - Take Your Trading to the Next Level with Binary Options

6. 2. 2023 8:59

Hi!
Discover a smarter way to invest with binary options trading on our platform. Get started with just $200 and earn returns of up to 200%. Take advantage of real-time market analysis, a user-friendly interface, and top security measures to ensure the safety of your investments. With 24/7 access, you can trade from anywhere, at any time. Join the growing community of successful traders and start securing your financial future today!
https://cutt.us/Xxl8j
If you can't go to the site and register, use VPN.

SussanPinge - 59% off: Secure Your Online Presence with Our Exclusive VPN

5. 2. 2023 15:31

Hello, I'm Sussan.

Are you tired of feeling worried about your online privacy and security?

I totally understand where you're coming from.
We all deserve to have a secure and private browsing experience.

That's why I wanted to reach out to you and share an exclusive VPN service that I recently discovered.
With just one simple click, you can protect your online presence and keep your personal information safe.
And the best part? For a limited time only, you can get this top-notch VPN service at an
[b]amazing discount of 59% off[/b]!

Don't settle for anything less, take control of your online security and start browsing with confidence.
Imagine the peace of mind you'll have knowing that your personal information is protected and your online activities are private.
So, don't wait any longer, click the link now and upgrade your online experience: https://myvpns.live/free
https://myvpns.live/free for more information on the benefits of using a VPN.

Midjourney_Poolf - Опытные AI ваших мечтаний: midjourney, stable diffusion и больше

2. 2. 2023 14:17

Открывайте для себя новые горизонты с AI, генерацией изображений, midjourney и stable diffusion! Присоединяйтесь к нашей команде и узнавайте о последних разработках в этой области. Узнайте, как наши инновации могут помочь вам в ваших проектах и получайте первыми все новые обновления. Не пропустите шанс быть в курсе самых передовых технологий! https://t.me/+IqxERSwEQw9mYWEy

JamesglufF - Пoлyчи бoнyс за региcтpацию и игpaй пpямo ceйчаc

30. 1. 2023 3:32

Топовoe oнлайн кaзинo,
peгистрирyйся, пoлyчай бoнyс и наcлаждaйся мнoжестoом слoтoв

https://tinyurl.com/2p8v28ad

Franksap - Franksap

25. 1. 2023 11:43


Hi to all, it's really a nice for me to go to see this website, it includes priceless Information.

TimothyBrugh - MOM TAKES A DRIVE A HORSE COITION PORN

14. 1. 2023 23:21

Jean, his care for's younger sister, arrived at the house bright and initial on Saturday morning.

"Hi squirt," she said. Rick didn't resent the slate it was a monicker she had assumed him when he was born. At the convenience life, she was six and deliberation the superiority was cute. They had always been closer than most nephews and aunts, with a normal hardly girl thought process she felt it was her fealty to ease arrogate misery of him. "Hi Jean," his mammy and he said in unison. "What's up?" his old lady added.

"Don't you two reminisce over, you promised to remedy me filch some gear peripheral exhausted to the сторидж drop at Mom and Dad's farm. Didn't you from some too Terri?"

"Oh, I thoroughly forgot, but it doesn't essentials because of it's all separated in the finance bedroom." She turned to her son. "Can you usurp Rick?"

"Yeah," He said. "I've got nothing planned seeking the day. Tod's discernible of hamlet and Jeff is not feeling up to snuff in bed, so there's no rhyme to hang out with."

As muscular as Rick was, it was smooth a luck of opus to pressure the bed, chest and boxes from his aunts house and from his own into the pickup. Finally after two hours they were genial to go. Rick covered the stuff, because it looked like rain and even had to upset a couple of the boxes favoured the truck locale it on the seat next to Jean.

"You're affluent to participate in to gather on Rick's lap," Jean said to Terri, "There won't be sufficiently room otherwise."

"That drive be alright, won't it Rick?" his mother said.

"Well as prolonged as you don't weigh a ton, and swallow up the sound side of the stuff," he said laughing.

"I'll suffer with you positive I weigh unified hundred and five pounds, unfledged bloke, and I'm one five foot three, not six foot three." She was grinning when she said it, but there was a bantam bit of pride in her voice. At thirty-six, his mother had the trunk and looks of a capital school senior. Although handful boisterous circle girls had 36C boobs that were robust, unwavering and had such flagrant nipples, together with a horde ten ass. Vocation his notice to her council was not the a- doodad she could be suffering with done.

He settled himself in the seat and she climbed in and, placing her feet between his, she lowered herself to his lap. She was wearing a thin summer clothe and he had seen solitary a bikini panty profession and bra beneath it. He directly felt the ardour from her main part gush into his crotch area. He turned his mind to the road ahead. Jean pulled away, and moments later they were on the fatherland method to the arable, twenty miles away.
https://asianxxx.one/videos/74/hot-asian-gets-fucked-hard/

Jamescop - Top Web3 Jobs & Roles in 2023

14. 1. 2023 10:27

Watch Out for the Top 10 High-Paying Web3 Jobs to Know in 2023:
https://ppsc-exam38148.blogocial.com/Countless-developers-are-by-now-advancing-to-the-vocation-in-Web3-50722629