Jdi na obsah Jdi na menu

AK47

13. 1. 2011

 

 

Historické pozadí vzniku:
Do druhé světové války vstupovala Sovětská armáda s pěchotní výzbrojí, jejíž složení se příliš nelišilo od výzbroje armád jiných evropských zemí. Základní zbraní pěchoty byla opakovací puška (Mosin vz. 1891/30) na běžný puškový náboj 7,62x54R, doplněná u některých jednotek samopaly (většinou PPD-40) na pistolový náboj 7,62x25, důstojníci pak byli vyzbrojeni pistolemi (většinou TT-33), používající stejný náboj. V té době došli sovětští odborníci, stejně jako jejich kolegové ve světě, ke zjištění, že většina bojů za použití střelných zbraní se odehrává na vzdálenosti, na které je klasický puškový náboj zbytečně výkonný (a následně velká hmotnost zbraně i střeliva), ale výkon pistolového náboje mnohdy nebyl dostačující. Na základě tohoto zjištění byl pod vedením N. M. Jelisorova a B. V. Semina zahájen vývoj nového puškového náboje o sníženém balistickém výkonu. Ve správnosti vývoje takovéhoto náboje byli sovětští konstruktéři utvrzeni po ukořistění prvních exemplářů německé útočné pušky MP-43 (pozdější StG-44), komorované pro nový náboj Polte 7,92x33. Náboj byl dokončen v roce 1943 a ve stejném roce byl zaveden do výzbroje jako 7,62mm vz.43 (náboj je podle C.I.P. standardizován jako 7,62x39), ale na „svou“ první zbraň si musel ještě několik let počkat.
Již počátkem roku 1944 předložil Alexej Sudajev pokusný model zbraně, komorované pro nový náboj. Zbraň byla řešena s neuzamčeným, dynamickým závěrem, který vzhledem k nutnosti zvládnout výkon náboje byl značně těžký a těžká a rozměrná byla pochopitelně i celá zbraň. Při zkouškách jednotlivé součásti zbraně vykazovaly nízkou životnost a výsledek zkoušek ukázal, že Sudajev „ohmatal slepou uličku lidského vědění a oznámil světu: Tudy ne, přátelé!“
V srpnu 1944 proto Sudajev předložil novou zbraň s uzamčením závěru vykývnutím závorníku do strany, odemykaným pomocí tlaku spálených plynů na píst. Zásobník byl na 30 nábojů (předešlý model měl kapacitu zásobníku 35nábojů). Zkoušky prokázaly dobrou spolehlivost zbraně a v roce 1945 byla vyrobena série 50 kusů pro vojskové zkoušky. Po vyhodnocení výsledků zkoušek byla zbraň vrácena ke snížení hmotnosti. Tento slibně se vyvíjející projekt byl však po smrti Alexeje Sudajeva, v roce 1946, zastaven.
Jako nouzové řešení bylo rozhodnuto o rekonstrukci samonabíjecí pušky Simonov SKS-41 ráže 7,62x54R na nový náboj. Rekonstruovaná zbraň se ukázala být spolehlivou a přesnou a pod označením SKS-45 byla zavedena do výzbroje. Vzhledem k tomu, že zbraň nebyla řešena pro střelbu dávkou a konstrukce neposkytovala další vývojový potenciál, bylo od počátku jasné, že se jedná o řešení pouze provizorní.

Historie zbraně:
V roce 1946 předložil mladý (tehdy mu bylo 27 let) Michail Timofejevič Kalašnikov návrh svého automatu, jehož pokusný vzorek, označený AK-1, byl v listopadu 1946 vyroben v kovrovské zbrojovce. V následujících porovnávacích zkouškách se zbraněmi A. A. Dementěva z Kovrova a F. Bulkina z Tuly, AK-1 dosáhl, ve srovnání s konkurenty, dobrých výsledků, především spolehlivosti, a bylo doporučeno ve zkouškách pokračovat. Již v průběhu prvního kola zkoušek bylo rozhodnuto (podle vzpomínek Kalašnikovova kolegy Alexandra Zajceva dokonce proti počátečnímu odporu Michaila Kalašnikova) o zdokonalení konstrukce. Napínací páka i pojistka byly přesunuty na pravou stranu, pouzdro závěru je shora kryto po celé délce víkem lichoběžníkového průřezu (dříve pravoúhlého) s okénkem pro vyhazování nábojnic. Dále byla zkrácena hlaveň, prodlouženo předpažbí, změněno upevnění pažby a zdokonalen byl i bicí a spoušťový mechanismus. Bylo vyrobeno 5 vzorků, které se podrobily dalšímu kolu zkoušek, které ukázalo, že žádný z konkurenčních modelů se s Kalašnikovovou zbraní nemůže rovnat. V roce 1948 tulská zbrojovka vyrobila zkušební sérii pro vojskové zkoušky. Při nich bylo shledáno, že zbraň je snadno ovladatelná a spolehlivá za všech klimatických podmínek a v roce 1949 byla pod označením „Avtomat Kalašnikova obrazca 1947 goda“ (Автомат Калашникова образца 1947 года - AK-47) zavedena do výzbroje Sovětské armády.
Náběh výroby AK-47 představoval vážný technologický problém. Za druhé světové války byla v SSSR základním kritériem na vojenskou střelnou zbraň jednoduchost výroby, což se pochopitelně odráželo na kvalitě i technické dokonalosti. Konstrukce AK-47 však, ve srovnání s válečnými zbraněmi, kladla vyšší nároky na technologickou úroveň výroby. Ačkoli AK-47 byl, ve srovnání se západními zbraněmi, přece jen hruběji zpracován a přesně obráběny byly jen funkční plochy, některé technologie, jako tváření pouzdra závěru z ocelového plechu nebo chromování vývrtů, představovalo zpočátku takový problém, že až do jeho vyřešení pokračovala masová výroba samonabíjecích karabin SKS-45. Nové AK-47 tak k jednotkám Sovětské armády začaly přicházet až na sklonku roku 1949. Během 50. a 60. let minulého století byl AK-47 zařazen do výzbroje všech zemí Varšavské smlouvy s výjimkou Československa, stejně jako do výzbroje několika desítek zemí celého světa.

Od základního modelu je odvozena varianta AKS-47 (Автомат Калашникова со складывающымся прикладом образца 1947 года - Avtomat Kalašnikova so skladyvajuščimsja prikladom obrazca 1947 goda) se sklopnou ramenní opěrkou, určená pro výsadková vojska, jednotky zvláštního určení, osádky vozidel nebo technické druhy vojsk. Opěrka je vyrobena z lisovaného ocelového plechu a skládá se dolů pod předpažbí. Jinak se od základního modelu neodlišuje.

Během deseti let výroby došlo ke dvěma výraznějším změnám konstrukce. Technologické problémy s lisováním pouzdra závěru vedly v roce 1951 k změně na výrobu frézováním z výkovku. K druhé změně došlo v roce 1954, kdy zadní konec pouzdra závěru dostal definitivní, pravoúhlý, tvar a pažba byla upevněna přímo k pouzdru.

Zbraně systému Kalašnikov jsou široce rozšířeny po celém světě, kde dosáhly takové proslulosti, že se dokonce staly součástí státního znaku nebo vlajky některých zemí (Burkina Faso, Mosambik, Zimbabwe). Podle údajů v dostupné literatuře bylo do poloviny 90. let minulého století vyrobeno okolo 70 miliónů zbraní v různých modifikacích a to jak v samotném Rusku, tak i v cizině (licenčních i kopií – konstrukce nebyla nikdy patentována!) Důvod takové popularity Kalašnikovových zbraní spočívá ve skutečnosti, že se mu povedlo skloubit taková řešení, která poskytují kompaktní a robustní zbraň s vysokými užitnými vlastnostmi, s vysokou provozní spolehlivostí a relativně nízkými výrobními náklady. Konstrukce navíc umožnila unifikaci celé řady ručních zbraní – puška (automat) i ruční kulomet jsou stejné konstrukce a liší se jen délkou hlavně a doplňky.

Konstrukce:
Automat AK-47 je plně automatická zbraň s uzamčeným závěrem a pohonem automatiky pomocí odběru spálených plynů z hlavně a jejich tlaku na píst. Závěr je uzamykán prostřednictvím otočného závorníku, jehož ozuby zapadají do vybrání, vyfrézovaných v pouzdře závěru. Bicí ústrojí je kohoutkové s automatickou spouští. Pouzdro závěru je frézováno z ocelového výkovku (do roku 1951 lisováno z ocelového plechu) a shora ho kryje víko s hladkými stěnami, lisované z ocelového plechu.
Vývrt za tepla kované hlavně je tvrdě chromován. Hlaveň je nalisována do pouzdra závěru. Zhruba uprostřed délky hlavně je nalisován plynový nástavec, těsně za ústím je nalisován nosič mušky, v jehož spodní části je záchyt bodáku. První série úchyt bodáku pod nosičem mušky postrádaly.
Pažba a předpažbí jsou vyrobeny ze dřeva. Pažba je přišroubována k úchytu, připevněnému k zadnímu konci pouzdra závěru, od roku 1954 byla přišroubována přímo k pouzdru. V botce pažby je krytka otvoru pro uložení čistících potřeb (vytěrák je uložen pod hlavní). Pažbička se vyráběla z laminovaného dřeva nebo, později, z plastu.
Mířidla jsou otevřená. Klapkové hledí je výškově stavitelné s cejchováním do 800 m. Muška je stavitelná výškově i stranově. Mířidla jsou opatřena tritiovými tečkami pod zářezem na hledí a na mušce.
Zásobník je odnímatelný segmentový, s kapacitou 30 nábojů. Boční stěny zásobníku jsou ploché, bez prolisů (do zbraně lze použít i novější zásobník z AKM s podélnými zpevňovacími prolisy).

K automatu AK-47 patří i nožový bodák s čepelí o délce 210 mm. Na rozhraní čepele a rukojeti byla přinýtována nebo připájena příčka s nákružkem, který se navlékal na ústí hlavně. Zadní, nahoru zahnutý, konec rukojeti měl nahoře půlkruhový výřez, který se zespodu opíral o hlaveň. Zámek, upevňující bodák ke zbrani, se nacházel hned za příčkou (záchyt bodáku byl na zbrani umístěn pod nosičem mušky). Ostří čepele mohlo být nahoře i dole. Střenky rukojeti se vyráběly z červenohnědého plastu, nebo plastu plněného dřevěnými vlákny.


Technické údaje:
Typ - AK-47 (AKS-47)
Ráže – 7,62 mm
Náboj – 7,62 mm vz.43 (7,62x39)
Celková délka – 870 mm (880/645 mm)
Délka hlavně – 415 mm
Hmotnost prázdné zbraně – 4,3 kg (3,8 kg)
Hmotnost nabité zbraně – 4,876 kg (4,376 kg)
Kadence – 775 ran/min
Úsťová rychlost – 715 m/s
Počet drážek – 4
Stoupání drážek – 235 mm doprava
Délka záměrné – 378 mm
Kapacita zásobníku – 30 nábojů

Pozn.: Technické údaje se v jednotlivých pramenech odlišují, nehledě na odlišnosti jednotlivých variant zbraně. Zde uvedeny údaje jsou platné pro model vyráběný v letech 1954-1959. V případě, že se údaje v literatuře rozcházely, přiklonil jsem se buď k údajům převažujícím nebo k současným ruským údajům.

Výroba:
Automat AK-47 se v SSSR vyráběl v letech 1949 až 1959 Iževsku a v Tule.

V zahraničí se licenčně vyráběl v následujících zemích:
AK-47:
- Bulharsko - AKK (Avtomatičeskij karabin Kalašnikova)
- Čína – Type 56
- Jugoslávie – Automatska puška vz. 64
- KLDR – Typ 58
- Maďarsko – AK-55
- NDR – Mpi-K (Maschinenpistole Kalaschnikow)
- Polsko – PMK (Pistolet Maszynowy Kalasznikow) nebo Kbk-AK (Karabinek Automatyczny Kalasznikow)
- Rumunsko - AI

AKS-47:
- Čína – Type 56-1
- NDR – Mpi-KS (Maschinenpistole Kalaschnikow mit geklappbarem Schulterstütze)
- Polsko – PMK-S

Značení:
Automaty AK-47 sovětské výroby byly značeny na levé straně pouzdra závěru rokem výroby a výrobním číslem, které se opakovalo i vzadu a víku pouzdra závěru a pravé straně předpažbí.
Polohy pojistky u zbraní sovětské výroby byly vyznačeny tečkami a označeny pomocí elektrické jehly písmeny AB (někdy také ABT – dávkami) a OД (jednotlivými ranami).
Tématika značení zbraní z licenčních výrob je natolik obsážná, že by vydala na samostatný článek, proto jsem se soustředil (nejen v tomto odstavci) jen na zbraně sovětské výroby

 

kc-a47f-no0513mg-ag-1-1-.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Andrewapece - https://www.bloggen.me/94390-ein-neuer-online-shop-cashpo-design-ist-eroeffnet.html

14. 1. 2023 9:42

https://www.im-web.me/112132/ein-neuer-online-shop-cashpo-design-ist-eroeffnet.html
https://ampelpflanzen.bcz.com/welches-pflanzgefab-fur-ampelpflanzen-wahlen/
https://onlinepresse.eu/allgemein/ein-neuer-online-shop-cashpo-design-ist-eroeffnet/

MichaelNoica - Right toronto bodyrubs morgan hill

14. 1. 2023 7:00

TulikaFed - 9 Delhi Escorts Service Mistakes That Will Cost You $1m Over The Next 10 Years

12. 1. 2023 16:49

Russellneori - https://telegra.ph/Best-live-baccarat-online-01-08#Best live baccarat online

9. 1. 2023 20:34

https://telegra.ph/Como-jugar-en-casinos-online-01-08#Como jugar en casinos online
https://telegra.ph/Live-roulette-apk-01-08#Live roulette apk
https://telegra.ph/Regras-live-tiktok-01-08#Regras live tiktok
https://telegra.ph/Live-roulette-in-florida-01-08#Live roulette in florida
https://telegra.ph/888-live-roulette-01-08#888 live roulette

JeremyhIb - Барная Стойка Для Кафе

8. 1. 2023 16:28


Мрамор обладает плотностью от 2300 до 2600 кг/м3, гранит — от 2600 до 2700 кг/м3 https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/mramor/mramor-nero-portoro-nero-portoro.html
Твердость мрамора – 2,5-5 баллов, гранита – 5,8 баллов по шкале Мооса https://www.raidstone.ru/catalog/izdeliya-iz-betona/izdeliya-iz-steklofibrobetona.html
Данные показатели обеспечивают высокую стойкость столешниц из мрамора к ударам, царапинам еи другим механическим воздействиям https://www.raidstone.ru/catalog/izdeliya-iz-betona/podokonniki-otlivy-otkosy/otlivy.html

Изделия из натурального камня являются отличным декоративным украшением для дома https://www.raidstone.ru/catalog/izdeliya-iz-kamnya/panno-iz-mramora/panno-iz-korichnevogo-mramora.html
Камень всегда считался очень практичным и долговечным материалом, который использовался в любую эпоху человечества https://www.raidstone.ru
Данный материал пожалуй никогда не утратит своей актуальности https://www.raidstone.ru/catalog/izdeliya-iz-kamnya/stoleshnicy/stoleshnicy-iz-granita.html
Из натурального камня изготавливают столешницы, раковины, умывальники, декоративные подставки, колоны, плитку и многое другое https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/oniks/oniks-alabastro-alabastro.html

Искусственный (акриловый) камень производится на заводах за рубежом при температуре более 1000 градусов в результате смешивания акриловой смолы, минеральной крошки и других ингредиентов и поставляется на Российский рынок в виде листов https://www.raidstone.ru/services/oblicovka-interera/oblicovka-hamama.html
Эти заготовки в последствие режутся, фрезеруются, гнутся (при нагреве в специальной печи) и затем клеятся в готовое изделие (например, подоконники, столешницы из акрилового камня и т https://www.raidstone.ru/catalog/izdeliya-iz-betona/izdeliya-iz-steklofibrobetona.html
д https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/oniks/oniks-bambu.html
) https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/tuf-armyanskij.html

Компания предлагает Вашему вниманию систему навесных вентилируемых фасадов с воздушным зазором для любого типа облицовки https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/mramor/mramor-imperador-dark-emperador-dark.html
Очевидно, что любой заказчик хочет, чтобы фасад его здания был красивым, современным и говорил об успехе своего владельца https://www.raidstone.ru/catalog/izdeliya-iz-kamnya/podokonniki/podokonniki-iz-mramora.html
Но привлекательный внешний вид - далеко не единственное требование к современному фасаду https://www.raidstone.ru/catalog/malye-arhitekturnye-formy/fontany.html
Применение навесных вентилируемых фасадов позволяет решить целый ряд важнейших вопросов:- эффективный способ утепления здани- удаления влаги https://www.raidstone.ru/catalog/izdeliya-iz-kamnya/stoleshnicy/stoleshnicy-dlya-kuhni.html


Geraldsab - https://telegra.ph/Dusk-till-dawn-live-poker-schedule-01-08#Dusk till dawn live poker schedule

8. 1. 2023 15:56

https://telegra.ph/Nuts-live-poker-01-08#Nuts live poker
https://telegra.ph/Irish-casinos-online-01-08#Irish casinos online
https://telegra.ph/Sure-bet-live-roulette-01-08#Sure bet live roulette
https://telegra.ph/Quais-os-melhores-cassinos-online-01-08#Quais os melhores cassinos online
https://telegra.ph/888-live-poker-tour-01-08#888 live poker tour

DavidResee - Механизм Для Распашных Ворот

8. 1. 2023 14:30

Соотношение цены и качества должны быть всегда неразрывными и соответствовать всем разумным границам https://mosvrata.ru/tovar/avtomatika-dlya-otkatnyh-vorot-an-motors-asl1000-full-kit/
Даже если вы не имеете проблем с денежными средствами, то всё равно не стоит бросаться на самое дорогое https://mosvrata.ru/tovar/mehanicheskij-povorotnyj-shlagbaum-standart-4-m/
Вам необходимо всегда обращать внимание в первую очередь на качество сборки, работоспособность и соответствие вашим потребностям https://mosvrata.ru/tovar/doorhan-verhnyaya-opora-s-derzhatelem-rolika-dl/

В систему может быть встроена возможность отключения работы автоматического механизма для того, чтобы ворота управлялись только вручную https://mosvrata.ru/tovar/roger-kit-r20-310-avtomatika-dlya-raspashnyh-vorot/
Для выполнения задачи следует использовать ручной замок и ключ блокировки https://mosvrata.ru/tovar/ctv-dp2700tm-w-b/
Детали должны быть размещены в удобном для эксплуатации, но недоступном для посторонних месте https://mosvrata.ru/tovar/roltek-evro-komplektuyushhie-dlya-otkatnyh-vorot-do-800-kg-9m/

Ещё одна проблема — перемены климата в холодное время https://mosvrata.ru/tovar/doorhan-klyuch-vyklyuchatel/
Летом конструкция может легко открывать ворота весом 250 кг, но в зимний период могут появиться сложности, так как привод будет функционировать в трудоёмких условиях https://mosvrata.ru/tovar/alutech-kronshtejn-nizhnij-4/
Обязательно нужно учесть, что в некоторых регионах в этот период падает напряжение электросети https://mosvrata.ru/tovar/privod-dlya-otkatnyh-vorot-roger-g30-2204/
Привода без запаса мощности в таком случае могут не включиться https://mosvrata.ru/tovar/privod-dlya-otkatnyh-vorot-roger-g30-2204/

Качественная автоматика для ворот призвана создать условия для длительной и комфортной эксплуатации https://mosvrata.ru/catalog/aksessuary/lampy/
Разумеется, об этом знает каждый человек, успевший установить ворота и системы автоматического управления https://mosvrata.ru/tovar/came-top-432ee-pult-brelok-d-u-dlya-vorot-i-shlagbaumov/

Аппаратура автоматики нужна и в качестве запасных частей и комплектов к уже смонтированным системам и комплексам https://mosvrata.ru/tovar/doorhan-verhnyaya-opora-s-derzhatelem-rolika-dl/
Запас такой аппаратуры и оборудования позволяет оперативно заменить вышедший из строя узел или механизм https://mosvrata.ru/tovar/doorhan-ruchka-vystupayushhaya-dlya-sektsionnyh-vo/

Во многих жизненных ситуациях нам необходимы красивые фотографии, чтобы запечатлеть какой - то момент, оставить его в памяти и так далее https://mosvrata.ru/tovar/bft-moovi-60-64-m-shlagbaum-avtomaticheskij/
Для этого некоторые https://mosvrata.ru/tovar/came-gard-3750-shlagbaum-avtomaticheskij/
https://mosvrata.ru/tovar/ctv-dp1400m-w-b/
https://mosvrata.ru/tovar/roltek-petlya-s-opornym-podshipnikom-d34/

Davidhic - Эпицентр Двери Межкомнатные

7. 1. 2023 18:59

Российские импортёры сельскохозяйственной продукции активно закупают овощи и фрукты в Китае https://www.legnostyle.ru/proizvodstvo/dveri-iz-dereva/
Ожидается, что объём сделок в ближайшее время достигнет 7,25 млн долларов https://www.legnostyle.ru/catalog/mejkomnatnie-dveri/nestandarnye/
Самые читаемые записи
Безупречная эргономика https://www.legnostyle.ru/catalog/mejkomnatnie-dveri/d-peregorodki/
Каждый элемент кабинета спроектирован таким образом, чтобы создавать оптимальные условия для работы https://www.legnostyle.ru/elitniye-dveri-iz-massiva.html
Деловые мелочи всегда будут под рукой, на просторной столешнице разместятся все важные бумаги, удобное кресло обеспечит эффективную поддержку позвоночника https://www.legnostyle.ru/klassicheskaya-mebek-dlya-gostinnoy.html

Возможность воссоздания интерьера по эскизам https://www.legnostyle.ru/catalog/mejkomnatnie-dveri/vhodnie-dveri/
Если вы не подобрали ничего из нашего каталога, закажите создание гарнитура по индивидуальному эскизу https://www.legnostyle.ru/proizvodstvo/dveri-iz-dereva/
Эту услугу уже оценили многие архитекторы и дизайнеры https://www.legnostyle.ru/proizvodstvo/dveri-iz-dereva/
Вы можете приобрести у нас немецкую мебель, которая будет полностью соответствовать дизайнерскому замыслу https://www.legnostyle.ru/proizvodstvo/lestneycy/

Двери шкафа-купе, комодные ящики и спинки стула отделаны кожей ската, или угря https://www.legnostyle.ru/catalog/mebel/gostinnie/
Отделывать кожей мебель можно разными способами, ясно что у итальянцев свои традиции отделки, которые могут видоизменятся от мастера к мастеру https://www.legnostyle.ru/catalog/mejkomnatnie-dveri/vhodnie-dveri/
 
Необходимые ниши могут быть собраны из гипсокартона и в дальнейшем отделаны при помощи керамической плитки https://www.legnostyle.ru/arki-iz-dereva.html
Вы изначально выбрали влагонепроницаемый гипсокартон? Тогда можно обойтись обычной покраской https://www.legnostyle.ru/proizvodstvo/dveri-iz-dereva/

Некоторые из популярных моделей имеются в выставочном зале мебельного салона в Москве, что позволит приобрести необходимые элементы интерьера в кратчайшие сроки - всего за 1-2 дня https://www.legnostyle.ru/catalog/lestnici/
Итальянская мебель под заказ поставляется в срок от 1 месяца https://www.legnostyle.ru/catalog/mejkomnatnie-dveri/mejkomnatnie-arki-i-portali/

Robertopecy - Весна В Саду

7. 1. 2023 8:47

Кладбище Монжуик, расположенное на одноименной горе, было спроектировано в конце XIX архитектором Леандраде Альбареда https://ot-ido.art/work/view?id=4390
Ему удалось создать на склонах горы целый город с площадями, улицами и аллеями https://ot-ido.art/blog/item-32
Традиционные для Испании многоэтажные постройки для захоронения напоминают дома, возле которых застыли готические скульптуры https://ot-ido.art/work/view?id=3625

Отрывок, характеризующий Скульптура– Было бы другое, ежели бы ваша светлость не сказали мне, что вы не сдадите Москвы, не давши еще сражения: всего этого не было бы! – сказал он https://ot-ido.art/artist/page?id=1703

Иногда парки становятся местом коллекций https://ot-ido.art/work/view?id=6322
В пригороде Стокгольма расположен музей под открытым небом выдающегося шведского скульптора Карла Миллеса https://ot-ido.art/artist/page?id=314
Здесь среди зелени на открытых террасах размещена экспозиция его работ https://ot-ido.art/u/novickov-vaceslav
Самые значительные достижения мастера связаны с монументально-декоративным творчеством https://ot-ido.art/work/view?id=1741

На фоне зелени темных хвойных пород хорошо воспринимается скульптура светлых тонов, и поэтому неслучайно в парках и садах распространены белый мрамор, белый камень-известняк https://ot-ido.art/u/lukina-irina
Для материалов темной окраски (чугун, бронза, гранит) хорошим фоном служат деревья или кустарники со светло-зеленой серебристой, золотистой листвой https://ot-ido.art/work/view?id=8245

Ежели бы этот человек был одарен хоть сколько нибудь способностью понимать чувства других и догадывался бы об ощущениях Пьера, Пьер, вероятно, ушел бы от него но оживленная непроницаемость этого человека ко всему тому, что не было он сам, победила Пьера https://ot-ido.art/u/udinceva-natala

Памятник просветителю чувашского народа и педагогу Яковлеву Ивану Яковлевичу https://ot-ido.art/u/press-irina
Скульптура из бронзы установлена у Ульяновске https://ot-ido.art/artist/page?id=299
Среди его потомков известные актеры театра и кино, доктора наук, искусствоведы https://ot-ido.art/u/guseva-svetlana
Для изготовления скульптуры нами была проделана большая работа по восстановлению внешности https://ot-ido.art/artist/page?id=1175

LarryDrosy - LarryDrosy

6. 1. 2023 17:33


What's up to all, since I am in fact eager of reading this website's post to be updated on a regular basis. It contains pleasant information.

Davidhic - Дизайн Интерьер Деревянного Дома

6. 1. 2023 5:56

Мы производим авторскую мебель по индивидуальным размерам только из высококачественной древесины https://www.legnostyle.ru/elitniye-dveri-iz-massiva.html
Прозрачные дверцы, резьба, декоративное оформление позволяют воплотить в жизнь самые смелые идеи https://www.legnostyle.ru/proizvodstvo/lestneycy/
Укомплектуем Ваш дом, квартиру, офис или ресторан https://www.legnostyle.ru/proizvodstvo/dveri-iz-dereva/
Дизайнеры тщательно разработают проект, учитывая все пожелания и тонкости создания мебели https://www.legnostyle.ru/arki-iz-dereva.html
Список авторской мебели по индивидуальным проектам очень широкий и включает: кухни, шкафы, столы, кровати, двери, лестницы, окна, кессонные потолки и др https://www.legnostyle.ru/catalog/mejkomnatnie-dveri/nestandarnye/
Мы производим различные элементы интерьера, декора https://www.legnostyle.ru/catalog/lestnici/
Компания специализируется на выпуске самой разнообразной продукции по индивидуальным проектам https://www.legnostyle.ru/proizvodstvo/dveri-iz-dereva/

Исторически сложилось, что в Китае никогда ранее не употребляли такие алкогольные напитки, как коньяки, наливки, ликеры, виноградные вина, шампанское https://www.legnostyle.ru/dubovye-dveri.html
В течение всей истории здесь было
- Определитесь с тем, что вам нужно в своей новой съемной квартире https://www.legnostyle.ru/catalog/inter-eri/
Качество/свежесть ремонта, в том случае если квартира будет не новой, наличие определенной аппаратуры,
Возможность воссоздания интерьера по эскизам https://www.legnostyle.ru/proizvodstvo/stenovie-paneli/
Если вы не подобрали ничего из нашего каталога, закажите создание гарнитура по индивидуальному эскизу https://www.legnostyle.ru/catalog/mejkomnatnie-dveri/mejkomnatnie-arki-i-portali/
Эту услугу уже оценили многие архитекторы и дизайнеры https://www.legnostyle.ru/catalog/mejkomnatnie-dveri/nestandarnye/
Вы можете приобрести у нас немецкую мебель, которая будет полностью соответствовать дизайнерскому замыслу https://www.legnostyle.ru/catalog/mejkomnatnie-dveri/

Бесприкословная популярность у мебели которая отделана кожей имеющей наружные швы или перфорацию https://www.legnostyle.ru/catalog/mejkomnatnie-dveri/nestandarnye/
Плетенная отделка тонкими, или толстыми кожаными полосками https://www.legnostyle.ru/dubovye-dveri.html
Для того чтобы усилить эффект необычности можно добавить немного замши, или нубука https://www.legnostyle.ru/proizvodstvo/dveri-iz-dereva/
 
Фабрика, известная исключительно новаторским подходом в итальянском дизайне https://www.legnostyle.ru/dubovye-dveri.html
Предлагает огромное количество решений https://www.legnostyle.ru/catalog/mejkomnatnie-dveri/nestandarnye/
Предпочитает использовать только самые высокотехнологичные и натуральные материалы https://www.legnostyle.ru/catalog/mejkomnatnie-dveri/
Продукция отличается неизменным качеством и передовым, современным дизайном https://www.legnostyle.ru/arki-iz-dereva.html

Bonsses - Список бонусов от казино

6. 1. 2023 1:21

Бонусы казино https://24casi.com/ за регистрацию с выводом, список рейтинг

Victorhiexy - Кулинарные рецепты с фотографиями, Готовим сами

4. 1. 2023 10:28


https://gotovim.su/pasha/pashalnyy-kulich/ - Кулинарные рецепты с фотографиями и пошагово, готовим сами вкусные блюда

JamesLox - Лазерная Эпиляция Москва

3. 1. 2023 7:26

Метод позволяет полностью избавиться от ненужной растительности https://www.egoestetica-med.ru/services/woman/
Для достижения стойкого эффекта требуется несколько процедур с определённым интервалом https://www.egoestetica-med.ru/product/ship-your-idea/

Низкая квалификация, некомпетентность врача, нарушение им техники проведения процедуры может также привести к следующим осложнениям после лазерной эпиляции подмышек:
Если рубиноый, диодный и александритовый аппараты влияют на состояние фолликула и меланин в волоске, неодимовый лазер справляется с нежелательной растительностью иначе https://www.egoestetica-med.ru/services/facial/
Луч, который применяет этот вид лазерной эпиляции, имеет длину волны до 1065 нм https://www.egoestetica-med.ru/services/woman/
Он проникает в эпидермис на большую глубину https://www.egoestetica-med.ru/services/waxing/

Фотоэпиляция – модификация лазерной эпиляции, призванная сделать оборудование более дешевым https://www.egoestetica-med.ru/offers/
Воздействие на волосяной фолликул происходит с помощью луча света, имеющего широкий спектр, а не монохроматичного лазерного излучения, как в предыдущем методе https://www.egoestetica-med.ru/documents-and-licenses/
После первой процедуры удаляется примерно 30% волос, находящихся в фазе активного роста https://www.egoestetica-med.ru/new-homepage-spa/
Через несколько недель процедуру можно повторить: к этому времени ещё 30-40% волос вступят в фазу активного роста https://www.egoestetica-med.ru/homepage-4/
После 3-4 процедур все волосы окончательно уничтожаются https://www.egoestetica-med.ru/homepage-4/
Перед процедурой вы должны проконсультироваться с врачом насчет возможных осложнений, так как фотоэпиляция часто имеет много противопоказаний https://www.egoestetica-med.ru/tab-style/

Жизнь современной женщины очень динамична https://www.egoestetica-med.ru/tab-style/
При этом к ней предъявляется требование быть безупречной https://www.egoestetica-med.ru/services/nail/
Что означает безупречный внешний вид? Это стильная удобная одежда и обувь, качественный макияж и деловая прическа https://www.egoestetica-med.ru/new-homepage-spa/
Мы перечислили все, кроме одного, что скрыто от глаз, но является обязательным – отсутствие лишней растительности на теле https://www.egoestetica-med.ru
Ножки, подмышки, зона бикини – все это должно быть гладким https://www.egoestetica-med.ru

Лазерная эпиляция работает следующим образом: свет лазера пропускается через пигмент в волосах, там он превращается в тепло, которое повреждает волосяной фолликул и волосяную луковицу https://www.egoestetica-med.ru/documents-and-licenses/
Самыми болезненными являются участки с чувствительной кожей, но, к счастью, современные лазеры оснащены механизмом охлаждения, который помогает справиться неприятными ощущениями https://www.egoestetica-med.ru/services/woman/

JasonWooge - Косметика Для

3. 1. 2023 5:53

В браслеты часто добавляют другие камни и металлы, позволяющие или разнообразить, или усилить эффект магнита https://energetix.vip/info/brands/orbitlonglife/
Наибольшей популярностью пользуются вставки из германия, серебра, аэроионов, турмалина https://energetix.vip/catalog/kosmetika/
Также популярны испускающие инфракрасные лучи вставки или из нанокамней https://energetix.vip/blog/vse_o_neodimovix_magnitax/

Магнитные браслеты: вопросы и ответы https://energetix.vip/info/brands/orbitlonglife/

Использование кардиостимуляторов https://energetix.vip/catalog/sergi_bizhuteriya/
Беременность на любом сроке https://energetix.vip/catalog/braslety/podveski_dlya_brasletov/758/
Период грудного вскармливания https://energetix.vip/catalog/kosmetika/
Реабилитационный период после перенесенного инфаркта или инсульта https://energetix.vip/catalog/braslety/
Гипертонический криз или иные тяжелые состояния https://energetix.vip

Все свойства устройства заключены в его главном действующем элементе – магните https://energetix.vip/catalog/kosmetika/
Аксессуар создает магнитное поле, которое и воздействует на организм человека https://energetix.vip/blog/vse_o_neodimovix_magnitax/
Методика, заключающаяся в лечении этими приспособлениями, называется магнитотерапией https://energetix.vip/catalog/97/2314/

Многие люди, которые уже использовали данное средство, отмечают, что заметили пользу для себя уже после первых дней ношения браслета, а после регулярного применения смогли вернуть своему телу долгожданную стройность и красивую осанку https://energetix.vip/catalog/kolca_bizhuteriya/metallicheskie-koltsa/

Все чаще сегодня для лечения гипертонии используют магнитные браслеты https://energetix.vip/catalog/braslety/elastichnye_braslety/

Irajeova - Kde je lepší číst články o erotice a sexu?

3. 1. 2023 4:51

Ahoj všichni!

Museli jste studovat literaturu o sexu a erotice?
Sex a erotika jsou důležité aspekty života a je to správný přístup, který poskytuje
harmonie a energie jak s vaším partnerem, tak s okolím.
Dlouho jsem hledal dobré projekty bez vulgárních obrázků a reklam,
a našel tento web - https://www.erotichouse.ru
Zajímavé, ale poté, co jsem se naučil řadu věcí, můj sexuální život se okamžitě zlepšil,
ukázalo se, že všechno není tak obtížné, jak je zastrašováno v článcích sexuologů.
Budu rád, když se vám tyto informace hodí!

Štěstí)

Alexpob - new project

2. 1. 2023 14:55

This is my new video https://www.youtube.com/watch?v=lx5bPUzfLqE
What do you think?

Vernonhep - Urbapycarobreeks

31. 12. 2022 12:04

https://telegra.ph/Arzthelferin-Ficken-03-27

KellySeity - Сочи Клуб Платформа Цены

31. 12. 2022 0:21



По поручению президента России на время подготовки и проведения Олимпийских игр будет предусмотрена площадка для проведения массовых мероприятий https://imperia-sochi.one/wp-content/uploads/files/kaver-gruppy.pdf
Это стало известно из заявления пресс-секретаря главы государства Дмитрия Пескова https://imperia-sochi.one/novyj-god/firma-po-organizacii-i-provedeniyu-prazdnikov-v-sochi/

У нас есть филармоническая программа с провокационным названием https://imperia-sochi.one/uslugi/artisty-i-vedushhie/tancevalnye-kollektivy/vostochnye-tancy/

Участники и делегаты форума обменялись своим видением ситуации и текущими проблемами зернового рынка в условиях действия скрытых санкций в отношении российского зерна https://imperia-sochi.one/imperiya-sochi/autsorsing-personala-v-sfere-obshhestvennogo-pitaniya-dlya-malogo-biznesa/
, - прокомментировал проблему Председатель правления Союза экспортеров зерна Эдуард Зернин, который добавил, что возможным вариантом комплексного решения проблемы может стать создание обособленного рынка зерна между странами-партнерами, со своей клиринговой валютой, правилами торговли и урегулирования споров https://imperia-sochi.one/uslugi/artisty-i-vedushhie/solisty-i-kaver-gruppy/

Сочи может конкурировать с крупнейшими городами России и зарубежья по количеству площадок для мероприятий: благодаря олимпийскому развитию курорт может похвастаться обилием престижных отелей, ресторанов и конференц-залов https://imperia-sochi.one/uslugi/artisty-i-vedushhie/tancevalnye-kollektivy/shou-balet-fresh-2/
Именно это изобилие, помноженное на красоту природы и рекреационные возможности, создают беспрецедентные условия для делового и корпоративного туризма https://imperia-sochi.one/uslugi/artisty-i-vedushhie/

RichardGog - Светодиодные Светильники Грильято 585х585

30. 12. 2022 22:07

Встраиваемые светильники представлены широким ассортиментом моделей с плафонами различных форм и конфигураций https://led-svetilniki.ru/shop/products/techsveta_ut_000007430
Это могут быть мини-люстры, которые являются теми же точечными приборами, только они оснащены свисающими хрустальными элементами https://led-svetilniki.ru/shop/products/svetilnik-promyshlennyj-galad-arklajn-standart-led-40
Принцип монтажа таких исполнений аналогичен тому, что и в случае с обычным встраиваемым светильником https://led-svetilniki.ru/shop/products/konsolnyj-svetodiodnyj-svetilnik-rsl-street-s-40w-5k-6000ld-l-sh-shb1-shb2


Один из недостатков светодиодов в том, что они греются, а при значительном увеличении температуры теряют свою яркость https://led-svetilniki.ru/shop/products/svetodiodnyj-svetilnik-shtrih-15-vt
При сильном перегреве они вообще могут выйти из строя https://led-svetilniki.ru/shop/products/ofisnyj-svetilnik-ofis-komfort-40-vt-nakladnoj
Есть две конструкции светодиодных ламп — в виде привычной нам колбы и без нее — так называемая лампа-кукуруза https://led-svetilniki.ru/shop/catalog/opory-i-kronshtejny/galad-galad
Для лучшего отвода тепла от кристаллов в колбовых лампах обычно ставят радиаторы https://led-svetilniki.ru/shop/products/svetodiodnyj-svetilnik-ledel-l-lego-55-banner
У кукурузы, за счет отсутствия колбы, отвод тепла происходит эффективно и без радиатора https://led-svetilniki.ru/shop/brands/dioradiora

Распространенные типы ламп на российском рынке представлены галогенными, люминесцентными, стандартными лампами накаливания и светодиодными источниками https://led-svetilniki.ru/shop/products/konsolnyj-svetodiodnyj-svetilnik-rsl-street-s-40w-5k-6000ld-l-sh-shb1-shb2
Однако из всех категорий ведущими выступают светодиоды https://led-svetilniki.ru/shop/products/ulichnyj-svetodiodnyj-svetilnik-mayak-stu-bez-diffuzora
Аналоги уступают им по целому ряду отличий, где главное – показатель мощности относительно энергопотребления https://led-svetilniki.ru/shop/brands/galad-everest
Именно об этом и расскажем подробнее https://led-svetilniki.ru/shop/products/svetilnik-avarijnyj-vr-ip65-3ch-35vt

Для начала напомним, что галогеновую лампу относят к тепловому источнику освещения https://led-svetilniki.ru/shop/brands/galad-illyuminator
В ней, как и в обычной лампочке, есть спираль https://led-svetilniki.ru/shop/products/linejnyj-svetilnik-line-prom-50w-ip66
Под воздействием тока она нагревается и производит световое излучение https://led-svetilniki.ru/shop/catalog/parkovye/galad-galad
Повышенная яркость и насыщенность создается за счет наличия в колбе газовой смеси, в состав которой входят галогены (отсюда и название) https://led-svetilniki.ru/shop/catalog/promyshlennyj-svetilnik-kolokol
Такой тип ламп широко применяют для создания точечного освещения или подсветки https://led-svetilniki.ru/shop/catalog/ofisnye-svetilniki