Jdi na obsah Jdi na menu

AK47

13. 1. 2011

 

 

Historické pozadí vzniku:
Do druhé světové války vstupovala Sovětská armáda s pěchotní výzbrojí, jejíž složení se příliš nelišilo od výzbroje armád jiných evropských zemí. Základní zbraní pěchoty byla opakovací puška (Mosin vz. 1891/30) na běžný puškový náboj 7,62x54R, doplněná u některých jednotek samopaly (většinou PPD-40) na pistolový náboj 7,62x25, důstojníci pak byli vyzbrojeni pistolemi (většinou TT-33), používající stejný náboj. V té době došli sovětští odborníci, stejně jako jejich kolegové ve světě, ke zjištění, že většina bojů za použití střelných zbraní se odehrává na vzdálenosti, na které je klasický puškový náboj zbytečně výkonný (a následně velká hmotnost zbraně i střeliva), ale výkon pistolového náboje mnohdy nebyl dostačující. Na základě tohoto zjištění byl pod vedením N. M. Jelisorova a B. V. Semina zahájen vývoj nového puškového náboje o sníženém balistickém výkonu. Ve správnosti vývoje takovéhoto náboje byli sovětští konstruktéři utvrzeni po ukořistění prvních exemplářů německé útočné pušky MP-43 (pozdější StG-44), komorované pro nový náboj Polte 7,92x33. Náboj byl dokončen v roce 1943 a ve stejném roce byl zaveden do výzbroje jako 7,62mm vz.43 (náboj je podle C.I.P. standardizován jako 7,62x39), ale na „svou“ první zbraň si musel ještě několik let počkat.
Již počátkem roku 1944 předložil Alexej Sudajev pokusný model zbraně, komorované pro nový náboj. Zbraň byla řešena s neuzamčeným, dynamickým závěrem, který vzhledem k nutnosti zvládnout výkon náboje byl značně těžký a těžká a rozměrná byla pochopitelně i celá zbraň. Při zkouškách jednotlivé součásti zbraně vykazovaly nízkou životnost a výsledek zkoušek ukázal, že Sudajev „ohmatal slepou uličku lidského vědění a oznámil světu: Tudy ne, přátelé!“
V srpnu 1944 proto Sudajev předložil novou zbraň s uzamčením závěru vykývnutím závorníku do strany, odemykaným pomocí tlaku spálených plynů na píst. Zásobník byl na 30 nábojů (předešlý model měl kapacitu zásobníku 35nábojů). Zkoušky prokázaly dobrou spolehlivost zbraně a v roce 1945 byla vyrobena série 50 kusů pro vojskové zkoušky. Po vyhodnocení výsledků zkoušek byla zbraň vrácena ke snížení hmotnosti. Tento slibně se vyvíjející projekt byl však po smrti Alexeje Sudajeva, v roce 1946, zastaven.
Jako nouzové řešení bylo rozhodnuto o rekonstrukci samonabíjecí pušky Simonov SKS-41 ráže 7,62x54R na nový náboj. Rekonstruovaná zbraň se ukázala být spolehlivou a přesnou a pod označením SKS-45 byla zavedena do výzbroje. Vzhledem k tomu, že zbraň nebyla řešena pro střelbu dávkou a konstrukce neposkytovala další vývojový potenciál, bylo od počátku jasné, že se jedná o řešení pouze provizorní.

Historie zbraně:
V roce 1946 předložil mladý (tehdy mu bylo 27 let) Michail Timofejevič Kalašnikov návrh svého automatu, jehož pokusný vzorek, označený AK-1, byl v listopadu 1946 vyroben v kovrovské zbrojovce. V následujících porovnávacích zkouškách se zbraněmi A. A. Dementěva z Kovrova a F. Bulkina z Tuly, AK-1 dosáhl, ve srovnání s konkurenty, dobrých výsledků, především spolehlivosti, a bylo doporučeno ve zkouškách pokračovat. Již v průběhu prvního kola zkoušek bylo rozhodnuto (podle vzpomínek Kalašnikovova kolegy Alexandra Zajceva dokonce proti počátečnímu odporu Michaila Kalašnikova) o zdokonalení konstrukce. Napínací páka i pojistka byly přesunuty na pravou stranu, pouzdro závěru je shora kryto po celé délce víkem lichoběžníkového průřezu (dříve pravoúhlého) s okénkem pro vyhazování nábojnic. Dále byla zkrácena hlaveň, prodlouženo předpažbí, změněno upevnění pažby a zdokonalen byl i bicí a spoušťový mechanismus. Bylo vyrobeno 5 vzorků, které se podrobily dalšímu kolu zkoušek, které ukázalo, že žádný z konkurenčních modelů se s Kalašnikovovou zbraní nemůže rovnat. V roce 1948 tulská zbrojovka vyrobila zkušební sérii pro vojskové zkoušky. Při nich bylo shledáno, že zbraň je snadno ovladatelná a spolehlivá za všech klimatických podmínek a v roce 1949 byla pod označením „Avtomat Kalašnikova obrazca 1947 goda“ (Автомат Калашникова образца 1947 года - AK-47) zavedena do výzbroje Sovětské armády.
Náběh výroby AK-47 představoval vážný technologický problém. Za druhé světové války byla v SSSR základním kritériem na vojenskou střelnou zbraň jednoduchost výroby, což se pochopitelně odráželo na kvalitě i technické dokonalosti. Konstrukce AK-47 však, ve srovnání s válečnými zbraněmi, kladla vyšší nároky na technologickou úroveň výroby. Ačkoli AK-47 byl, ve srovnání se západními zbraněmi, přece jen hruběji zpracován a přesně obráběny byly jen funkční plochy, některé technologie, jako tváření pouzdra závěru z ocelového plechu nebo chromování vývrtů, představovalo zpočátku takový problém, že až do jeho vyřešení pokračovala masová výroba samonabíjecích karabin SKS-45. Nové AK-47 tak k jednotkám Sovětské armády začaly přicházet až na sklonku roku 1949. Během 50. a 60. let minulého století byl AK-47 zařazen do výzbroje všech zemí Varšavské smlouvy s výjimkou Československa, stejně jako do výzbroje několika desítek zemí celého světa.

Od základního modelu je odvozena varianta AKS-47 (Автомат Калашникова со складывающымся прикладом образца 1947 года - Avtomat Kalašnikova so skladyvajuščimsja prikladom obrazca 1947 goda) se sklopnou ramenní opěrkou, určená pro výsadková vojska, jednotky zvláštního určení, osádky vozidel nebo technické druhy vojsk. Opěrka je vyrobena z lisovaného ocelového plechu a skládá se dolů pod předpažbí. Jinak se od základního modelu neodlišuje.

Během deseti let výroby došlo ke dvěma výraznějším změnám konstrukce. Technologické problémy s lisováním pouzdra závěru vedly v roce 1951 k změně na výrobu frézováním z výkovku. K druhé změně došlo v roce 1954, kdy zadní konec pouzdra závěru dostal definitivní, pravoúhlý, tvar a pažba byla upevněna přímo k pouzdru.

Zbraně systému Kalašnikov jsou široce rozšířeny po celém světě, kde dosáhly takové proslulosti, že se dokonce staly součástí státního znaku nebo vlajky některých zemí (Burkina Faso, Mosambik, Zimbabwe). Podle údajů v dostupné literatuře bylo do poloviny 90. let minulého století vyrobeno okolo 70 miliónů zbraní v různých modifikacích a to jak v samotném Rusku, tak i v cizině (licenčních i kopií – konstrukce nebyla nikdy patentována!) Důvod takové popularity Kalašnikovových zbraní spočívá ve skutečnosti, že se mu povedlo skloubit taková řešení, která poskytují kompaktní a robustní zbraň s vysokými užitnými vlastnostmi, s vysokou provozní spolehlivostí a relativně nízkými výrobními náklady. Konstrukce navíc umožnila unifikaci celé řady ručních zbraní – puška (automat) i ruční kulomet jsou stejné konstrukce a liší se jen délkou hlavně a doplňky.

Konstrukce:
Automat AK-47 je plně automatická zbraň s uzamčeným závěrem a pohonem automatiky pomocí odběru spálených plynů z hlavně a jejich tlaku na píst. Závěr je uzamykán prostřednictvím otočného závorníku, jehož ozuby zapadají do vybrání, vyfrézovaných v pouzdře závěru. Bicí ústrojí je kohoutkové s automatickou spouští. Pouzdro závěru je frézováno z ocelového výkovku (do roku 1951 lisováno z ocelového plechu) a shora ho kryje víko s hladkými stěnami, lisované z ocelového plechu.
Vývrt za tepla kované hlavně je tvrdě chromován. Hlaveň je nalisována do pouzdra závěru. Zhruba uprostřed délky hlavně je nalisován plynový nástavec, těsně za ústím je nalisován nosič mušky, v jehož spodní části je záchyt bodáku. První série úchyt bodáku pod nosičem mušky postrádaly.
Pažba a předpažbí jsou vyrobeny ze dřeva. Pažba je přišroubována k úchytu, připevněnému k zadnímu konci pouzdra závěru, od roku 1954 byla přišroubována přímo k pouzdru. V botce pažby je krytka otvoru pro uložení čistících potřeb (vytěrák je uložen pod hlavní). Pažbička se vyráběla z laminovaného dřeva nebo, později, z plastu.
Mířidla jsou otevřená. Klapkové hledí je výškově stavitelné s cejchováním do 800 m. Muška je stavitelná výškově i stranově. Mířidla jsou opatřena tritiovými tečkami pod zářezem na hledí a na mušce.
Zásobník je odnímatelný segmentový, s kapacitou 30 nábojů. Boční stěny zásobníku jsou ploché, bez prolisů (do zbraně lze použít i novější zásobník z AKM s podélnými zpevňovacími prolisy).

K automatu AK-47 patří i nožový bodák s čepelí o délce 210 mm. Na rozhraní čepele a rukojeti byla přinýtována nebo připájena příčka s nákružkem, který se navlékal na ústí hlavně. Zadní, nahoru zahnutý, konec rukojeti měl nahoře půlkruhový výřez, který se zespodu opíral o hlaveň. Zámek, upevňující bodák ke zbrani, se nacházel hned za příčkou (záchyt bodáku byl na zbrani umístěn pod nosičem mušky). Ostří čepele mohlo být nahoře i dole. Střenky rukojeti se vyráběly z červenohnědého plastu, nebo plastu plněného dřevěnými vlákny.


Technické údaje:
Typ - AK-47 (AKS-47)
Ráže – 7,62 mm
Náboj – 7,62 mm vz.43 (7,62x39)
Celková délka – 870 mm (880/645 mm)
Délka hlavně – 415 mm
Hmotnost prázdné zbraně – 4,3 kg (3,8 kg)
Hmotnost nabité zbraně – 4,876 kg (4,376 kg)
Kadence – 775 ran/min
Úsťová rychlost – 715 m/s
Počet drážek – 4
Stoupání drážek – 235 mm doprava
Délka záměrné – 378 mm
Kapacita zásobníku – 30 nábojů

Pozn.: Technické údaje se v jednotlivých pramenech odlišují, nehledě na odlišnosti jednotlivých variant zbraně. Zde uvedeny údaje jsou platné pro model vyráběný v letech 1954-1959. V případě, že se údaje v literatuře rozcházely, přiklonil jsem se buď k údajům převažujícím nebo k současným ruským údajům.

Výroba:
Automat AK-47 se v SSSR vyráběl v letech 1949 až 1959 Iževsku a v Tule.

V zahraničí se licenčně vyráběl v následujících zemích:
AK-47:
- Bulharsko - AKK (Avtomatičeskij karabin Kalašnikova)
- Čína – Type 56
- Jugoslávie – Automatska puška vz. 64
- KLDR – Typ 58
- Maďarsko – AK-55
- NDR – Mpi-K (Maschinenpistole Kalaschnikow)
- Polsko – PMK (Pistolet Maszynowy Kalasznikow) nebo Kbk-AK (Karabinek Automatyczny Kalasznikow)
- Rumunsko - AI

AKS-47:
- Čína – Type 56-1
- NDR – Mpi-KS (Maschinenpistole Kalaschnikow mit geklappbarem Schulterstütze)
- Polsko – PMK-S

Značení:
Automaty AK-47 sovětské výroby byly značeny na levé straně pouzdra závěru rokem výroby a výrobním číslem, které se opakovalo i vzadu a víku pouzdra závěru a pravé straně předpažbí.
Polohy pojistky u zbraní sovětské výroby byly vyznačeny tečkami a označeny pomocí elektrické jehly písmeny AB (někdy také ABT – dávkami) a OД (jednotlivými ranami).
Tématika značení zbraní z licenčních výrob je natolik obsážná, že by vydala na samostatný článek, proto jsem se soustředil (nejen v tomto odstavci) jen na zbraně sovětské výroby

 

kc-a47f-no0513mg-ag-1-1-.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Samuelsdbyday - cassino rabona

18. 5. 2023 13:05

bГґnus Vera & John BГ”NUS Megapari betboo RevisГЈo 2023 cadoola Casino Г© confiavel YoYo Casino giros grГЎtis revisГЈo completa 2023 betfair: anГЎlise completa rabona casino brasil como se registrar no site BetGold por que 188Bet foi an escolha correcta registro sportingbet campoBet como se registrar no site LeoVegas Casino BГґnus 2023 LibraBet 1xBet

FezBet 22Bet Г© confiГЎvel Entenda como resulta o LibraBet FezBet Г© confiavel MELBET BГ”NUS

campoBet Г© confiavel como se registrar o europa casino Vera e John Г© confiГЎve Vera&John Casino seus bГґnus casas de aposta como se registrar no site 888Casino Vera e John Entenda como resulta o LeoVegas Cassino Online cadoola Casino Г© ConfiГЎvel para Brasileiros por que Betfair Г© an escolha certa

Bet365 Brasil Г© confiГЎvel Entenda como resulta o LibraBet Pin UP Cashback y BГґnus 2023 22Bet anГЎlise completa

Bet365 winner casino pagamento evobet Г© confiГЎvel para brasileiros sportingbet revisГЈo Apostas Esportivas

rabotavsem - Работа Новосбирск без опыта и образования

16. 5. 2023 20:58

Набираем в команду: Курьеров, Водителей, Фасовщиков, Склад-Курьеров. Зарплата от 150000рублей в месяц, образование и опыт не важны, заинтересовало пиши, актуальные контакты смотрите на сайте.
www.sibrabotainfo.info
fbmhyevrs7hqogjvqufma2zmkuuajcbbn72hh57a74nbe7oybihxknqd.onion
ToxChat ID 0CE6874D6641C9A22354CB6B5B283B285327A4CFD5AC6E08F40C09A91253B605EF44818CD700

XrumerEtego - Премиум база для Xrumer

16. 5. 2023 1:53

Премиум база для Xrumer https://dseo24.monster/premium-bazy-dlja-xrumer-seo/baza-dlja-prodvizhenija-sajtov-pri-pomoshhi-xrumer/
Лучшая цена и качество.

ThomasStemn - Остекление Дешево

15. 5. 2023 3:50

Полностью невидимая петлевая группа - это безупречный внешний вид окон и дверей с совершенно гладкими внешними поверхностями https://okno.ooo/otdelkacalculator.html

Отделка с улицы https://okno.ooo/calc-balcony/images/glazing/st1.png

1 https://okno.ooo/articles/138-osteklenie-balkona-s-otdelkoj-sajdingom
Пластиковые окна (Профиль KBE) https://okno.ooo/gotovye-balkony/71-p-obraznyj-balkon-75-kh-300-kh-75-sm

Цена у конкурентов https://okno.ooo/besedka

Подоконник - 850 руб https://okno.ooo/images/FOTO/kottedzh/IMG-20150513-WA0001_600x800.jpg

Ламинация “Грецкий орех”, тройной стеклопакет, фунтирура эконом https://okno.ooo/warming

Damirorave - Daily revised e464 selection

12. 5. 2023 9:55

https://pornoindex.org/search.php?page=1&search_sid=&search_path=&kword=How%20Cooking%20At%20Residence%20Can%20Conserve%20You%20Funds?
https://www.pornokatalog.net/index.php?cat=47
https://pornoindex.org/search.php?page=1&search_sid=&search_path=&kword=%C3%A2%C2?%C2?Mistresses%C3%A2%C2?%C2?%20Renewed%20For%20Season%202%20On%20ABC
https://erotikfinder.org/webkatalog.php?id=350&key=
https://pornoindex.org/search.php?kword=Follow+Along+The+Shemale+Movable+Porn+Videos
https://www.pornotipps.net/search.php?page=14&search_sid=&search_path=&kword=v

e70w

micheal#decosta[OjoltozEjuzutiVT,2,5] - Canadian News Today

5. 5. 2023 22:29

Canadian News Today is your source for the latest news, video, opinions and analysis from Canada and around the world.

Find more details : https://www.canadiannewstoday.com/

Robertosoide - How to get millions of instant leads for your business

5. 5. 2023 3:33

Get millions upon millions of immediate leads for your organization to ignite your marketing campaign. You can use the lists an infinite quantity of times. We have been supplying businesses and market research firms with data since 2012. [url=https://www.mailbanger.com]Direct marketing

LamadiZ - BITCOIN CRACKING SOFTWARE

3. 5. 2023 21:20

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man, and maybe even a billionaire!

This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=cOLX3g6ByR4

Telegram:
https://t.me/btc_profit_search

datafastproxiespx01 - DataFast Proxies | Highest Quality IPv6 Proxy | Anonymous IPv6 Proxy | IPv6 Proxy to Solve Google reCAPTCHA!

1. 5. 2023 18:56

DataFast Proxies, Definitive Solution in IPv6 Proxy to Solve CAPTCHA, reCAPTCHA, funCAPTCHA!
IPv6 Proxy for XEvil 4, XEvil 5, XEvil Beta 6, CAPMONSTER 2!

- High Speed ​​IPv6 Proxy
- Virgin IPv6 proxy
- Anonymous IPv6 proxy
- Rotating IPv6 Proxy (configurable)
- Static IPv6 proxy (configurable)
- 24 Hour IPv6 Proxy
- IPv6 Proxy (Uptime 99.9%)

DataFast Proxies | Definitive Solution in IPv6 Proxy!
https://datafastproxies.com/

Contact:
https://datafastproxies.com/contact/

Egorvow - Breaking Stereotypes: The Understanding of Friendship in Gay Men

30. 4. 2023 16:48

Ardour knows no bounds and is not fixed to any gender or sex orientation. Gay men have proven this epoch and again with their beautiful relationships built on man, trust, and complementary respect. In spite of the stereotypes and prejudice that survive in our bund, gay men prepare demonstrated their sphere to love keenly and meaningfully.
https://bragx.com/videos/39002/perfect-abs-man-walks-naked-around-neighborhood-at-night/
One of the substantive challenges that gay men face in their relationships is the societal difficulty that dictates what a "normal" relationship should look like. These pressures may lead to self-doubt and insecurities, making it baffling throughout gay men to undertake their feelings and express their love. As a fruit, some may end up hiding their relationships or feel the desperate straits to coincide with to societal expectations, greatest to strained relationships.

Come what may, the enjoyment between two people, regardless of gender or sex briefing, is unequalled and should be celebrated. Communication and stirring intimacy are indispensable in edifice and maintaining a in the pink relationship. Gay men organize shown in good time dawdle and again that they are not timorous to be vulnerable and emotionally expressive, leading to stronger and more intimate relationships.
https://bragx.com/videos/21424/5-erotic-loads-of-cum/
It is needed to celebrate and accede the difference of liking, including love between gay men. Their relationships are no different from any other and should not be judged based on stereotypes or societal expectations. We should learn to enjoy the deepness of adulation that exists between two people and eulogize it, regardless of their sexual orientation.

In conclusion, gay men from proven that they are talented of deep, important woman that transcends societal prejudices and stereotypes. They earn to be experiencing their relationships valued and famed, good like any other individual. Near accepting and celebrating the departure of romance, we can imagine a more extensive and accepting society.

datafastproxiespx01 - DataFast Proxies | Highest Quality IPv6 Proxy | Anonymous IPv6 Proxy | IPv6 Proxy to Solve Google reCAPTCHA!

27. 4. 2023 13:08

DataFast Proxies, Definitive Solution in IPv6 Proxy to Solve CAPTCHA, reCAPTCHA, funCAPTCHA!
IPv6 Proxy for XEvil 4, XEvil 5, XEvil Beta 6, CAPMONSTER 2!

- High Speed ​​IPv6 Proxy
- Virgin IPv6 proxy
- Anonymous IPv6 proxy
- Rotating IPv6 Proxy (configurable)
- Static IPv6 proxy (configurable)
- 24 Hour IPv6 Proxy
- IPv6 Proxy (Uptime 99.9%)

DataFast Proxies | Definitive Solution in IPv6 Proxy!
https://datafastproxies.com/

Contact:
https://datafastproxies.com/contact/

BernardHootA - Стрейч пленка для палетообмотчика второй сорт. Купить оптом по привлекательной цене!

27. 4. 2023 0:28

Стрейч-пленка является одним из самых важных материалов в упаковочной индустрии. Этот материал используется для упаковки различных товаров, чтобы обеспечить защиту от повреждений и сохранить свежесть продуктов. Если вы владелец магазина или склада, то вам, вероятно, приходится покупать стрейч-пленку регулярно. В этом случае, оптовые поставки стрейч-пленки могут сэкономить вам много денег.

Одним из лучших мест для покупки стрейч-пленки оптом в Московской области является сайт https://pdpack.ru/streych-plenka. Здесь вы найдете широкий ассортимент стрейч-пленки высокого качества по конкурентоспособным ценам.

Покупка стрейч-пленки оптом на сайте https://pdpack.ru/streych-plenka имеет ряд преимуществ. Во-первых, вы можете выбрать нужное количество пленки, которое соответствует вашим потребностям. Во-вторых, вы можете выбрать различные типы стрейч-пленки, в зависимости от вашего спроса. Например, на сайте вы найдете стрейч-пленку для обертывания паллет, а также стрейч-пленку для упаковки продуктов на полках.

Кроме того, сайт https://pdpack.ru/streych-plenka предлагает быструю доставку в любую точку Московской области. Вы можете заказать стрейч-пленку оптом и получить ее на свой склад или в магазин в течение нескольких дней.

Важно отметить, что стрейч-пленка, которую вы найдете на сайте https://pdpack.ru/streych-plenka, является высококачественным продуктом. Этот материал обеспечивает надежную защиту товаров от повреждений и сохраняет их свежесть. Кроме того, стрейч-пленка имеет отличные технические характеристики, что позволяет снизить затраты на упаковку и транспортировку товаров.

Таким образом, покупка стрейч-пленки оптом на сайте https://pdpack.ru/streych-plenka является выгодным решением для любого владельца магазина или склада в Московской области. Этот сайт предлагает широкий ассортимент высококачественной стрейч-пленки по конкурентоспособным ценам, быструю доставку и удобный заказ товара.

Помимо этого, покупка стрейч-пленки оптом на сайте https://pdpack.ru/streych-plenka может принести дополнительные выгоды. Например, вы можете получить скидки при покупке большого объема пленки, что снизит ваши затраты на упаковку. Кроме того, вы сможете сэкономить время, потому что не придется постоянно заказывать стрейч-пленку в магазинах или онлайн-магазинах, а просто получать ее оптом на свой склад.

Также на сайте https://pdpack.ru/streych-plenka вы найдете полезную информацию о различных типах стрейч-пленки, ее применении и способах использования. Это поможет вам выбрать наиболее подходящую стрейч-пленку для вашего бизнеса и использовать ее наиболее эффективно.

Итак, если вы ищете надежного поставщика высококачественной стрейч-пленки в Московской области, то сайт https://pdpack.ru/streych-plenka - это отличное решение для вас. Здесь вы найдете широкий ассортимент стрейч-пленки, высокое качество продукции, конкурентоспособные цены, быструю доставку и удобный заказ товара. Покупка стрейч-пленки оптом на этом сайте поможет вам сэкономить деньги и время, а также обеспечить надежную защиту ваших товаров во время транспортировки и хранения.

Robertosoide - How to get millions of instant leads for your business

25. 4. 2023 4:26

Get millions prompt leads for your company to jumpstart your marketing campaign. You can use the lists an unrestricted amount of times. We have been delivering firms and market research firms with details since 2012. [url=https://www.mailbanger.com]Lead Generation

ThomasStemn - пластиковые она

24. 4. 2023 14:26

Москитная сетка - 600 руб https://okno.ooo/images/works/2018/12-2018/loggia-12-2018-3.jpeg

В своей работе используем только качественные профильные системы проверенных и хорошо зарекомендовавших себя производителей! По приемлемым ценам предоставляем заказчикам широкий выбор лучших светопрозрачных конструкций https://okno.ooo/images/works/2018/04/1-04/balkon-sapozhok-3_600x800.jpg

Москитная сетка - 600 руб https://okno.ooo/images/2020/wer1.jpeg

Пн-Пт с 09:00 до 18:00 https://okno.ooo/krysha-na-balkon

БЕСПЛАТНАЯ ДОСТАВКА Доставка окон осуществляется штатными автомобильными компаниями https://okno.ooo/images/works/2018/02/20-02/balkon-aluminiy-20-02-2018-3.jpg

Не гонитесь за сомнительными предложениями https://okno.ooo/images/proizvodstvo/proizvodstvo-okon-6.jpg

Davidvow - Affection Knows No Gender: A Look at Gay Men and Love

22. 4. 2023 2:10

Love is a boundless meet with that transcends all boundaries, including gender and sexual orientation. Gay men are no against to this, as they too own the talent to form immersed and sober fictitious connections with others.
https://gay0day.com/search/my-gay-sites/
However, despite the press on that has been made in recent years assisting greater acceptance of LGBTQ+ individuals, gay men silent face unique challenges when it comes to sweetheart and relationships. Intolerance, brand, and societal pressures can all set up it more complex payment gay men to consider positive in their power to leaning and be loved.

Everybody of the most distinguished aspects of any loving relationship is communication and trust. In requital for gay men, being proficient to announce flauntingly and honestly with their partners is crucial, particularly in the grasp the nettle of societal pressures that may hear to weaken their relationship. Innocent in their partner's love and commitment can escape gay men to found diligent, eternal relationships that are based on joint admire and support.
https://gay0day.com/search/straight-friends-first-time-gay-sex-sleepover/
Another significant piece in gay men's relationships is the trouble representing temperamental association contact and intimacy. While shafting can certainly be a take a hand in of a loving relationship, it is not the at most or settle the most eminent aspect. Tense intimacy, such as cuddling, sharing stories and experiences, and plainly being there after each other, can be good as leading in building a spicy, fulfilling relationship.

Undeterred by the challenges that gay men may exterior when it comes to fancy and relationships, it is clear that they are fair-minded as effective of forming heavy, loving connections as anyone else. Alongside working to overwhelmed the barriers that wood in their behaviour pattern and celebrating the multifariousness of suitor in all its forms, we can frame a over the moon marvellous where all individuals, regardless of libidinous orientation, can find the love and blithesomeness they deserve.

LamadiZ - BITCOIN MONEY SEARCH SOFTWARE

18. 4. 2023 20:50

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man, and maybe even a billionaire!

This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=cOLX3g6ByR4

Telegram:
https://t.me/btc_profit_search

datafastproxiespx01 - DataFast Proxies | Highest Quality IPv6 Proxy | Anonymous IPv6 Proxy | IPv6 Proxy to Solve Google reCAPTCHA!

17. 4. 2023 23:40

DataFast Proxies, Definitive Solution in IPv6 Proxy to Solve CAPTCHA, reCAPTCHA, funCAPTCHA!
IPv6 Proxy for XEvil 4, XEvil 5, XEvil Beta 6, CAPMONSTER 2!

- High Speed ​​IPv6 Proxy
- Virgin IPv6 proxy
- Anonymous IPv6 proxy
- Rotating IPv6 Proxy (configurable)
- Static IPv6 proxy (configurable)
- 24 Hour IPv6 Proxy
- IPv6 Proxy (Uptime 99.9%)

DataFast Proxies | Definitive Solution in IPv6 Proxy!
https://datafastproxies.com/

Contact:
https://datafastproxies.com/contact/

GalenCat - Best essay writing service

14. 4. 2023 23:02

Best essay writing service ESSAYERUDITE.COM

RobertNaphy - Лагерь Летний Стоимость

14. 4. 2023 13:47

Кто-то считает, что нет смысла вкладываться и делать хорошо, если - и это плохие вожатые и плохие организаторы https://camp.zamania.ru/pricetable

По сути, каждый детский лагерь является оздоровительным https://camp.zamania.ru/summer_moscow_theatre
Уже одно пребывание на свежем воздухе обладает оздоровляющим эффектом, но только если заведение расположено в экологически чистой местности https://camp.zamania.ru/page33879270.html

1 https://camp.zamania.ru/page33879270.html
У вас никогда нет уверенности, что вам разрешат открыться https://camp.zamania.ru/page26927441.html
Все разрешения у вас – прошлогодние https://camp.zamania.ru/volen
Да, вы в реестре лагерей, вы подали документы на открытие, но разрешения на работу в этом году придут за два дня до смены https://camp.zamania.ru/robo

1988 год https://camp.zamania.ru/qna
Детские игры в подмосковном пионерском лагере Всесоюзного электротехнического института имени В https://camp.zamania.ru/filter_cards_movie
И https://camp.zamania.ru/documents
Ленина https://camp.zamania.ru/movie

А если бы они руководствовались формализмом и просто соблюдали нормы - всех этих программ бы не было https://camp.zamania.ru/movie_volen_summer
Это люди, которые хотят делать добро - и делают его https://camp.zamania.ru/filter_cards_robo

Это я к тому, что все разные https://camp.zamania.ru/filter_cards_location
И не надо судить одних по другим https://camp.zamania.ru/

BrunoSeini - Входные Металлические Двери Купить

14. 4. 2023 0:57

Ульяновская межкомнатная дверь Титан 3 мореный дуб с покрытием из натурального шпона купить со скидкой и без предоплаты https://metr2.pro/mezhkomnatnye-dveri/800x2000.html
Стекло белое матовое https://metr2.pro/setting.html
Доставим быстро и установим https://metr2.pro/katalog/mebelmassiv-kremona-belaja-emal.html

Модели под любой интерьер— традиционные распашные межкомнатные двери для больших помещений, раздвижные полотна для экономии места, двери-невидимки на скрытых петлях и плейн-двери в одной плоскости с наличниками для оригинальных интерьеров https://metr2.pro/mezhkomnatnye-dveri/mezhkomnatnye-dveri-v-vannuyu.html
Надежность— наша продукция проходит сертификацию, покрытия глухих частей полотна (шпон, ПВХ, эмаль) устойчивы к влаге и царапинам, качественная фурнитура с антикоррозийным покрытием рассчитана на годы службы https://metr2.pro/katalog/mezhkomnatnaya-dver-chester-pg.html
Выгодная цена— красивые межкомнатные двери со стеклом в т https://metr2.pro/katalog/cheboks-dver-tvin-140-beloe-derevo.html
ч https://metr2.pro/mezhkomnatnye-dveri/milanskij-oreh.html
триплекс от производителя стоят дешевле магазинных аналогов https://metr2.pro/mezhkomnatnye-dveri/dveri-knizhki.html
За счет отсутствия торговых наценок разница достигает 30% https://metr2.pro/mezhkomnatnye-dveri/uberture.html

Посмотрите на фото этого типа межкомнатных дверей: для отделки раздвижных полотен могут использоваться различные комбинации материалов: ламинат, стекло, зеркала, обои, дерево https://metr2.pro/katalog/mezhkomnatnaya-dver-twist-belenii-dub.html
Некоторые производители подчеркивают изящество своей продукции применением профилей из ПВХ, алюминия и стали https://metr2.pro/stati/120-razdvizhnye-dveri-plyusy-i-minusy.html

Мы работаем в обычном режиме https://metr2.pro/mezhkomnatnye-dveri/klassicheskie-mezhkomnatnye-dveri.html
100% гарантия безопасности! Официальный производитель https://metr2.pro/furnitura/morelli.html
Межкомнатные и входные двери! Вам перезвонить?МенюМеню сайтаМЕЖКОМНАТНЫЕ
Способ монтажа в проеме чаще используют там, где ширина проема не меньше полтора метра https://metr2.pro/mezhkomnatnye-dveri/massiv-sosny.html
Две однорельсовые либо одна направляющая с двумя рельсами крепятся снизу к притолоке – подвешенные полотна двигаются навстречу друг к другу, освобождая левую или правую половину проема https://metr2.pro/mezhkomnatnye-dveri.html?start=44
Главным преимуществом здесь является то, что по сторонам проема не требуется свободное место https://metr2.pro/mezhkomnatnye-dveri.html
Особенно эта установка удобна для кладовых и гардеробной https://metr2.pro/mezhkomnatnye-dveri/velldoris.html

Межкомнатная дверь в цвете RAL1013 с патиной https://metr2.pro/mezhkomnatnye-dveri/razdvizhnye-dveri.html
По умолчанию в комплект входит дверное полотно, комплек телескопического короба и 5 штук гладкого наличника https://metr2.pro/mezhkomnatnye-dveri/600x2000.html
На фотографии изображена дверь в более дорогой комплектации https://metr2.pro/dostavka/96-metallicheskie-i-vhodnye-dveri-v-tihvine.html