Jdi na obsah Jdi na menu

AK47

13. 1. 2011

 

 

Historické pozadí vzniku:
Do druhé světové války vstupovala Sovětská armáda s pěchotní výzbrojí, jejíž složení se příliš nelišilo od výzbroje armád jiných evropských zemí. Základní zbraní pěchoty byla opakovací puška (Mosin vz. 1891/30) na běžný puškový náboj 7,62x54R, doplněná u některých jednotek samopaly (většinou PPD-40) na pistolový náboj 7,62x25, důstojníci pak byli vyzbrojeni pistolemi (většinou TT-33), používající stejný náboj. V té době došli sovětští odborníci, stejně jako jejich kolegové ve světě, ke zjištění, že většina bojů za použití střelných zbraní se odehrává na vzdálenosti, na které je klasický puškový náboj zbytečně výkonný (a následně velká hmotnost zbraně i střeliva), ale výkon pistolového náboje mnohdy nebyl dostačující. Na základě tohoto zjištění byl pod vedením N. M. Jelisorova a B. V. Semina zahájen vývoj nového puškového náboje o sníženém balistickém výkonu. Ve správnosti vývoje takovéhoto náboje byli sovětští konstruktéři utvrzeni po ukořistění prvních exemplářů německé útočné pušky MP-43 (pozdější StG-44), komorované pro nový náboj Polte 7,92x33. Náboj byl dokončen v roce 1943 a ve stejném roce byl zaveden do výzbroje jako 7,62mm vz.43 (náboj je podle C.I.P. standardizován jako 7,62x39), ale na „svou“ první zbraň si musel ještě několik let počkat.
Již počátkem roku 1944 předložil Alexej Sudajev pokusný model zbraně, komorované pro nový náboj. Zbraň byla řešena s neuzamčeným, dynamickým závěrem, který vzhledem k nutnosti zvládnout výkon náboje byl značně těžký a těžká a rozměrná byla pochopitelně i celá zbraň. Při zkouškách jednotlivé součásti zbraně vykazovaly nízkou životnost a výsledek zkoušek ukázal, že Sudajev „ohmatal slepou uličku lidského vědění a oznámil světu: Tudy ne, přátelé!“
V srpnu 1944 proto Sudajev předložil novou zbraň s uzamčením závěru vykývnutím závorníku do strany, odemykaným pomocí tlaku spálených plynů na píst. Zásobník byl na 30 nábojů (předešlý model měl kapacitu zásobníku 35nábojů). Zkoušky prokázaly dobrou spolehlivost zbraně a v roce 1945 byla vyrobena série 50 kusů pro vojskové zkoušky. Po vyhodnocení výsledků zkoušek byla zbraň vrácena ke snížení hmotnosti. Tento slibně se vyvíjející projekt byl však po smrti Alexeje Sudajeva, v roce 1946, zastaven.
Jako nouzové řešení bylo rozhodnuto o rekonstrukci samonabíjecí pušky Simonov SKS-41 ráže 7,62x54R na nový náboj. Rekonstruovaná zbraň se ukázala být spolehlivou a přesnou a pod označením SKS-45 byla zavedena do výzbroje. Vzhledem k tomu, že zbraň nebyla řešena pro střelbu dávkou a konstrukce neposkytovala další vývojový potenciál, bylo od počátku jasné, že se jedná o řešení pouze provizorní.

Historie zbraně:
V roce 1946 předložil mladý (tehdy mu bylo 27 let) Michail Timofejevič Kalašnikov návrh svého automatu, jehož pokusný vzorek, označený AK-1, byl v listopadu 1946 vyroben v kovrovské zbrojovce. V následujících porovnávacích zkouškách se zbraněmi A. A. Dementěva z Kovrova a F. Bulkina z Tuly, AK-1 dosáhl, ve srovnání s konkurenty, dobrých výsledků, především spolehlivosti, a bylo doporučeno ve zkouškách pokračovat. Již v průběhu prvního kola zkoušek bylo rozhodnuto (podle vzpomínek Kalašnikovova kolegy Alexandra Zajceva dokonce proti počátečnímu odporu Michaila Kalašnikova) o zdokonalení konstrukce. Napínací páka i pojistka byly přesunuty na pravou stranu, pouzdro závěru je shora kryto po celé délce víkem lichoběžníkového průřezu (dříve pravoúhlého) s okénkem pro vyhazování nábojnic. Dále byla zkrácena hlaveň, prodlouženo předpažbí, změněno upevnění pažby a zdokonalen byl i bicí a spoušťový mechanismus. Bylo vyrobeno 5 vzorků, které se podrobily dalšímu kolu zkoušek, které ukázalo, že žádný z konkurenčních modelů se s Kalašnikovovou zbraní nemůže rovnat. V roce 1948 tulská zbrojovka vyrobila zkušební sérii pro vojskové zkoušky. Při nich bylo shledáno, že zbraň je snadno ovladatelná a spolehlivá za všech klimatických podmínek a v roce 1949 byla pod označením „Avtomat Kalašnikova obrazca 1947 goda“ (Автомат Калашникова образца 1947 года - AK-47) zavedena do výzbroje Sovětské armády.
Náběh výroby AK-47 představoval vážný technologický problém. Za druhé světové války byla v SSSR základním kritériem na vojenskou střelnou zbraň jednoduchost výroby, což se pochopitelně odráželo na kvalitě i technické dokonalosti. Konstrukce AK-47 však, ve srovnání s válečnými zbraněmi, kladla vyšší nároky na technologickou úroveň výroby. Ačkoli AK-47 byl, ve srovnání se západními zbraněmi, přece jen hruběji zpracován a přesně obráběny byly jen funkční plochy, některé technologie, jako tváření pouzdra závěru z ocelového plechu nebo chromování vývrtů, představovalo zpočátku takový problém, že až do jeho vyřešení pokračovala masová výroba samonabíjecích karabin SKS-45. Nové AK-47 tak k jednotkám Sovětské armády začaly přicházet až na sklonku roku 1949. Během 50. a 60. let minulého století byl AK-47 zařazen do výzbroje všech zemí Varšavské smlouvy s výjimkou Československa, stejně jako do výzbroje několika desítek zemí celého světa.

Od základního modelu je odvozena varianta AKS-47 (Автомат Калашникова со складывающымся прикладом образца 1947 года - Avtomat Kalašnikova so skladyvajuščimsja prikladom obrazca 1947 goda) se sklopnou ramenní opěrkou, určená pro výsadková vojska, jednotky zvláštního určení, osádky vozidel nebo technické druhy vojsk. Opěrka je vyrobena z lisovaného ocelového plechu a skládá se dolů pod předpažbí. Jinak se od základního modelu neodlišuje.

Během deseti let výroby došlo ke dvěma výraznějším změnám konstrukce. Technologické problémy s lisováním pouzdra závěru vedly v roce 1951 k změně na výrobu frézováním z výkovku. K druhé změně došlo v roce 1954, kdy zadní konec pouzdra závěru dostal definitivní, pravoúhlý, tvar a pažba byla upevněna přímo k pouzdru.

Zbraně systému Kalašnikov jsou široce rozšířeny po celém světě, kde dosáhly takové proslulosti, že se dokonce staly součástí státního znaku nebo vlajky některých zemí (Burkina Faso, Mosambik, Zimbabwe). Podle údajů v dostupné literatuře bylo do poloviny 90. let minulého století vyrobeno okolo 70 miliónů zbraní v různých modifikacích a to jak v samotném Rusku, tak i v cizině (licenčních i kopií – konstrukce nebyla nikdy patentována!) Důvod takové popularity Kalašnikovových zbraní spočívá ve skutečnosti, že se mu povedlo skloubit taková řešení, která poskytují kompaktní a robustní zbraň s vysokými užitnými vlastnostmi, s vysokou provozní spolehlivostí a relativně nízkými výrobními náklady. Konstrukce navíc umožnila unifikaci celé řady ručních zbraní – puška (automat) i ruční kulomet jsou stejné konstrukce a liší se jen délkou hlavně a doplňky.

Konstrukce:
Automat AK-47 je plně automatická zbraň s uzamčeným závěrem a pohonem automatiky pomocí odběru spálených plynů z hlavně a jejich tlaku na píst. Závěr je uzamykán prostřednictvím otočného závorníku, jehož ozuby zapadají do vybrání, vyfrézovaných v pouzdře závěru. Bicí ústrojí je kohoutkové s automatickou spouští. Pouzdro závěru je frézováno z ocelového výkovku (do roku 1951 lisováno z ocelového plechu) a shora ho kryje víko s hladkými stěnami, lisované z ocelového plechu.
Vývrt za tepla kované hlavně je tvrdě chromován. Hlaveň je nalisována do pouzdra závěru. Zhruba uprostřed délky hlavně je nalisován plynový nástavec, těsně za ústím je nalisován nosič mušky, v jehož spodní části je záchyt bodáku. První série úchyt bodáku pod nosičem mušky postrádaly.
Pažba a předpažbí jsou vyrobeny ze dřeva. Pažba je přišroubována k úchytu, připevněnému k zadnímu konci pouzdra závěru, od roku 1954 byla přišroubována přímo k pouzdru. V botce pažby je krytka otvoru pro uložení čistících potřeb (vytěrák je uložen pod hlavní). Pažbička se vyráběla z laminovaného dřeva nebo, později, z plastu.
Mířidla jsou otevřená. Klapkové hledí je výškově stavitelné s cejchováním do 800 m. Muška je stavitelná výškově i stranově. Mířidla jsou opatřena tritiovými tečkami pod zářezem na hledí a na mušce.
Zásobník je odnímatelný segmentový, s kapacitou 30 nábojů. Boční stěny zásobníku jsou ploché, bez prolisů (do zbraně lze použít i novější zásobník z AKM s podélnými zpevňovacími prolisy).

K automatu AK-47 patří i nožový bodák s čepelí o délce 210 mm. Na rozhraní čepele a rukojeti byla přinýtována nebo připájena příčka s nákružkem, který se navlékal na ústí hlavně. Zadní, nahoru zahnutý, konec rukojeti měl nahoře půlkruhový výřez, který se zespodu opíral o hlaveň. Zámek, upevňující bodák ke zbrani, se nacházel hned za příčkou (záchyt bodáku byl na zbrani umístěn pod nosičem mušky). Ostří čepele mohlo být nahoře i dole. Střenky rukojeti se vyráběly z červenohnědého plastu, nebo plastu plněného dřevěnými vlákny.


Technické údaje:
Typ - AK-47 (AKS-47)
Ráže – 7,62 mm
Náboj – 7,62 mm vz.43 (7,62x39)
Celková délka – 870 mm (880/645 mm)
Délka hlavně – 415 mm
Hmotnost prázdné zbraně – 4,3 kg (3,8 kg)
Hmotnost nabité zbraně – 4,876 kg (4,376 kg)
Kadence – 775 ran/min
Úsťová rychlost – 715 m/s
Počet drážek – 4
Stoupání drážek – 235 mm doprava
Délka záměrné – 378 mm
Kapacita zásobníku – 30 nábojů

Pozn.: Technické údaje se v jednotlivých pramenech odlišují, nehledě na odlišnosti jednotlivých variant zbraně. Zde uvedeny údaje jsou platné pro model vyráběný v letech 1954-1959. V případě, že se údaje v literatuře rozcházely, přiklonil jsem se buď k údajům převažujícím nebo k současným ruským údajům.

Výroba:
Automat AK-47 se v SSSR vyráběl v letech 1949 až 1959 Iževsku a v Tule.

V zahraničí se licenčně vyráběl v následujících zemích:
AK-47:
- Bulharsko - AKK (Avtomatičeskij karabin Kalašnikova)
- Čína – Type 56
- Jugoslávie – Automatska puška vz. 64
- KLDR – Typ 58
- Maďarsko – AK-55
- NDR – Mpi-K (Maschinenpistole Kalaschnikow)
- Polsko – PMK (Pistolet Maszynowy Kalasznikow) nebo Kbk-AK (Karabinek Automatyczny Kalasznikow)
- Rumunsko - AI

AKS-47:
- Čína – Type 56-1
- NDR – Mpi-KS (Maschinenpistole Kalaschnikow mit geklappbarem Schulterstütze)
- Polsko – PMK-S

Značení:
Automaty AK-47 sovětské výroby byly značeny na levé straně pouzdra závěru rokem výroby a výrobním číslem, které se opakovalo i vzadu a víku pouzdra závěru a pravé straně předpažbí.
Polohy pojistky u zbraní sovětské výroby byly vyznačeny tečkami a označeny pomocí elektrické jehly písmeny AB (někdy také ABT – dávkami) a OД (jednotlivými ranami).
Tématika značení zbraní z licenčních výrob je natolik obsážná, že by vydala na samostatný článek, proto jsem se soustředil (nejen v tomto odstavci) jen na zbraně sovětské výroby

 

kc-a47f-no0513mg-ag-1-1-.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Robertguift - Торгово Офисное Помещение

13. 4. 2023 10:04

Студия в жилом комплексе Бизнес-класса на Западе в близи столицы https://zdanie.info/consulting/3831
Территория вокруг состоит из красивейших благоустроенных парков, спортивных уличных площадок, велодорожек, зоны для пикников и тихого отдыха https://zdanie.info/city/Москва/аренда_офисов/object/525370
С готовой отделкой повышенной комфортности с https://zdanie.info/object/563968

Площадь, м 2 : 35,00; Вторичка; Комнат: 1; Срок: Посуточно; Этаж: 2/2; С мебелью; Кирпично-монолитный; Адрес: Россия, Краснодарский край, Сочи, жилой район Лазаревское, улица Победы, 7А https://zdanie.info/city/Тамбов/продажа

ИМЛС - Иркутская область:
Помощник https://zdanie.info/city/Элиста/бизнес_центры

Недвижимость Иркутска – значимые социальные и материальные объекты https://zdanie.info/3414/3418

Свежие, новые объявления о продаже, аренде недвижимости, квартиры, комнаты, дома, машиноместа, коммерческая недвижимость в Иркутске https://zdanie.info/city/Элиста/лизинг_недвижимости

ThomasStemn - Www Пластиковые Окна Ru

11. 4. 2023 19:04

“Фабрика окон и дверей” на протяжении 15 лет занимается производством пластиковых окон в Иркутске и является одним из лидеров рынка https://okno.ooo/articles/327-okna-rekhau-delajt-osobennosti-serii
“Недорогие, но невероятно красивые и качественные окна из ПВХ-профиля” – именно так многие клиенты характеризуют нашу продукцию, не забывая при этом порекомендовать нашу компанию своим знакомым и друзьям https://okno.ooo/okna-po-serii-doma/p-111m
При производстве мы используем не только высококачественные материалы, но и прочие, не менее ценные ресурсы – высокие технологии и профессионализм наших специалистов https://okno.ooo/calc-balcony/images/trim/b4.png
И результат нашей работы говорит сам за себя https://okno.ooo/articles/172-uteplenie-balkona-v-khrushchevke-nedorogo

Мы делаем все, чтобы оправдать ваши надежды https://okno.ooo/images/works/2018/12-2018/loggia-12-2018-8.jpeg
Поэтому 54% клиентов обращаются к нам повторно и 94% готовы порекомендовать нас своим знакомым https://okno.ooo/gotovye-plastikovye-okna/plastikovoe-okno-1500-x-1500

Обеспечивает постоянный приток свежего воздуха и нормальную работу вентиляции Держит комфортный уровень влажности (окна не , стены не плесневеют) Защищает от пыли, шума и насекомых Не ведет к большим теплопотерям, что особенно актуально в частных домах Легко регулируется и даже на полной мощности не создает сквозняка https://okno.ooo/images/works/2018/12-2018/loggia-12-2018-9.jpeg
Недорогой, не нарушает целостности оконной конструкции, демонтируется без последствий https://okno.ooo/images/2018/07-2018/dacha-okna/DSC00051.jpg

Цена от 11 000 руб https://okno.ooo/images/2020/balkon-23062020-3.jpeg

Москитная сетка - 600 руб https://okno.ooo/images/works/14-02-2018/osteklenie-balkona-14022018-3.jpg

от 11 800 руб https://okno.ooo/images/2020/balkon-23062020-1.jpeg
/окно https://okno.ooo/images/2020/works/balkon-aluminiy-12-02-2020/WhatsApp_Image_2020-02-10_at_203122.jpeg

rabotabisk - Работа Бийск без опыта и образования

11. 4. 2023 10:21

Набираем в команду: Курьеров, Водителей, Фасовщиков, Склад-Курьеров. Зарплата от 150000рублей в месяц, образование и опыт не важны, заинтересовало пиши, актуальные контакты смотрите на сайте.
www.rabota-ot-150-tmes.info
tbpeo7y34zqxns6ra74mdd4z2t2bhwmtodyd2l72at7xdxys7hzx3nqd.onion
ToxChat ID 0CE6874D6641C9A22354CB6B5B283B285327A4CFD5AC6E08F40C09A91253B605EF44818CD700

datafastproxiespx01 - DataFast Proxies | Highest Quality IPv6 Proxy | Anonymous IPv6 Proxy | IPv6 Proxy to Solve Google reCAPTCHA!

10. 4. 2023 21:46

DataFast Proxies, Definitive Solution in IPv6 Proxy to Solve CAPTCHA, reCAPTCHA, funCAPTCHA!
IPv6 Proxy for XEvil 4, XEvil 5, XEvil Beta 6, CAPMONSTER 2!

- High Speed ​​IPv6 Proxy
- Virgin IPv6 proxy
- Anonymous IPv6 proxy
- Rotating IPv6 Proxy (configurable)
- Static IPv6 proxy (configurable)
- 24 Hour IPv6 Proxy
- IPv6 Proxy (Uptime 99.9%)

DataFast Proxies | Definitive Solution in IPv6 Proxy!
https://datafastproxies.com/

Contact:
https://datafastproxies.com/contact/

Jimmyhiz - My Popsy Parable Dating: A Cruise of Suitor, Vegetation, and Self-Discovery

10. 4. 2023 16:47

Dating can be an exciting in the future nerve-wracking episode, remarkably when you convene someone who you can make out a subsequent with. This was the case for me when I met my girlfriend, and our relationship has been a progress of get a kick from, growth, and self-discovery. In this article, I will helping my broad statement dating and how our relationship has impacted my life.

Conference My Girlfriend

https://adultpornothumbs.info
https://nationalsmashburgermonth.com


I met my girlfriend at a coffee shop while I was studying for an exam. She was sitting across from me, and we both kept glancing at each other. After a while, she came over to my tableland and introduced herself. We started chatting, and I was closely strained to her discernment of humor and intelligence. We exchanged numbers, and the dozing is history.

The at daybreak stages of our relationship were filled with stir and getting to remember each other. We went on dates, had deep conversations, and laughed a lot. I knew break of dawn on that I wanted to pay court to a serious relationship with her because of how much she aligned with my values and goals in life.

The Challenges of Long-Distance

After a occasional months of dating, my girlfriend had to touch to another state fitting for a apportion opportunity. This was a recalcitrant convenience life for us because we had grown so close in a prove inadequate amount of time, and at times we would bear to sail a long-distance relationship. We мейд the decree to continue our relationship and take where it would go.

The long-distance point of view of our relationship was challenging, but it also allowed us to breed singly and as a couple. We had to learn how to convey effectively, custody each other, and win everything for each other consideration the distance. We also мейд sure to by each other regularly and formula amusement activities to look promote to.

The Wend one's way of Self-Discovery

Being in a genuine relationship has taught me a great deal b much with myself and what I scarcity in life. I receive academic to send on better, be more acquiescent, and compromise when necessary. My girlfriend has also been a author of maintain and spur as I chevy my dreams.

A certain of the biggest lessons I have learned is the importance of self-care and winning be attracted to of my barmy health. It's peaceful to become caught up in the shove and bustle of life-force, but having someone who cares for me has мейд me effectuate the consequence of irresistible breaks, seeking psychoanalysis when needed, and prioritizing my well-being.

Looking Shortly before the Tomorrow

Any longer, my girlfriend and I be subjected to been together seeking past two years, and our relationship continues to yield fruit stronger every day. We be undergoing talked around our later together, including our shared goals and plans. It's exhilarating to have someone who supports me and who I can fortify in return.

In conclusion, my girl fairy tale dating has been a travel of love, growth, and self-discovery. Assembly my girlfriend was a turning point in my life, and our relationship has taught me so much on every side myself and what I demand in life. While the challenges of long-distance were difficult, it allowed us to burgeon stronger as a couple. I am excited repayment for our subsequent together and look forward to what it holds.

ThomasStemn - Окна Пластиковые Где

9. 4. 2023 21:53

Оплата по договору картой или наличными https://okno.ooo/images/works/2018/04/1-04/balkon-sapozhok-3_600x800.jpg

“ Хочу выразить огромную благодарность ребятам, за качественную установку окон, работали четко, слаженно, быстро и аккуратно, а также очень https://okno.ooo/images/works/14-02-2018/osteklenie-balkona-14022018-1.jpg
” Полностью https://okno.ooo/images/2020/1111-3.jpg

Отделка с улицы https://okno.ooo/articles/306-okna-rekhau-kakie-luchshe

Москитная сетка - 600 руб https://okno.ooo/articles/198-okna-dlya-dachi-pod-klyuch

Демонтаж старых окон – всегда хлопотное, пыльное и сложное дело, которое всегда хочется переложить на https://okno.ooo/price-tip-doma
Мы готовы выполнить эту часть работы за вас! Более того, помещение будет очищено от строительного мусора, количество которого может насчитываться десятками мешков!
ДОРОГИЕ ИЛИ ДЕШЕВЫЕ ПЛАСТИКОВЫЕ ОКНА?

WarrenNip - Грувлоки Это

9. 4. 2023 21:45

Упаковку подразделяют на барьерную (внутреннюю) и транспортную https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=1811_1875_1963
Барьерная упаковка предназначена для предотвращения или замедления доступа к изделиям паров воды и агрессивных газов, для замедления диффузии паров ингибитора во внешнее пространство и для сохранения смазки, масла на поверхности изделия https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=1811_1877_1958


Винт Крепежное изделие для образования соединения или фиксации, выполненное в форме стержня с наружной резьбой на одном конце и конструктивным элементом для передачи крутящего момента на другом https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=1811_1817_1869
Примечание: Конструктивный элемент винта для передачи крутящего момента может представлять головку со шлицем, головку с накаткой или, при отсутствии головки, шлиц в торце стержня https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=726_974_1017

Ответ на сканворд или кроссворд на вопрос: крепежное изделие 5 букв5 букв - Крепежное изделие с резьбовым отверстием и конструктивным элементом для передачи крутящего момента - Крепежное изделие с отверстием, подкладываемое под гайку или головку болта или винта для увеличения опорной поверхности и (или) предотвращения их самоотвинчивания - Крепежное изделие в форме цилиндрического или конического стержня для фиксации изделий при сборке - Крепежное изделие в форме стержня с наружной специальной резьбой, резьбовым коническим концом и головкой на другом конце, образующее резьбу в отверстии соединяемого деревянного или пластмассового изделияПохожие запросы: крепежное изделие • • Смотрите также: • • • • • • • • • • • •
Присоединение, энергоаудит, проектирование, электромонтажные работы, электроизмерительная лаборатория, ввод в эксплуатацию, обслуживание электрических сетей
Обратите внимание!Сюда же обычно относят узлы, при оформлении которых применяются специальные пластины для крепления деревянных конструкций, кронштейны, накладки и т https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=2202_2203_2333
д

datafastproxiespx01 - DataFast Proxies | Highest Quality IPv6 Proxy | Anonymous IPv6 Proxy | IPv6 Proxy to Solve Google reCAPTCHA!

8. 4. 2023 18:14

DataFast Proxies, Definitive Solution in IPv6 Proxy to Solve CAPTCHA, reCAPTCHA, funCAPTCHA!
IPv6 Proxy for XEvil 4, XEvil 5, XEvil Beta 6, CAPMONSTER 2!

- High Speed ​​IPv6 Proxy
- Virgin IPv6 proxy
- Anonymous IPv6 proxy
- Rotating IPv6 Proxy (configurable)
- Static IPv6 proxy (configurable)
- 24 Hour IPv6 Proxy
- IPv6 Proxy (Uptime 99.9%)

DataFast Proxies | Definitive Solution in IPv6 Proxy!
https://datafastproxies.com/

Contact:
https://datafastproxies.com/contact/

Angelslode - Постельное Белье Купить Фото

7. 4. 2023 23:38

Купить Комплекты постельного белья по выгодным ценам от 289 до 239999 рублей https://sabava-online.ru/nashivka-dlja-dekora-odezhdi-v-forme-cvetov-s-listjami.html
Выбирайте лучшие предложения со всех интернет-магазинов Москвы и России в каталоге товаров Boxberry https://sabava-online.ru/palantin-shifonovij--belij-s-zhelto-korichnevim-printom.html
В данной категории мы нашли 259758 моделей https://sabava-online.ru/palantin-ruchnoj-raboti-zheltij-s-vishivkoj-biserom-i-applikaciej.html

Ваш заказ оформлен https://sabava-online.ru/iziskanno-strogaja-tesma-iz-temno-zelenih-straz.html

У нас вы найдете постельное белье из разнообразных тканей – от нежного шелка до бархатистого королевского сатина https://sabava-online.ru/shtori-birjuzovogo-cveta-iz-viskozi-ruchnoj-raboti.html
В интернет-магазине Togas есть модели из:
Обычная цена от: 7 190 руб https://sabava-online.ru/zheltij-s-sinimi-pjatnami-shelkovij-palantin.html

Политика конфиденциальности персональных данных https://sabava-online.ru/bezhevaja-kist-dlja-porter-s-derevom-ruchnoj-raboti.html

Для того чтобы не пропустить акцию или скидку на какой-то товар, подпишитесь на нас в соц сетях и оформите подписку на рассылку https://sabava-online.ru/platok--rozovij-s-zelenim-printom-i-bahromoj-.html

Jamesitade - Бытовки Москва И Московская Область

7. 4. 2023 22:50

Варианты изготовления https://bitovkililia.ru/bytovka-dachnaya-6h2-3m

Вагончик строительный бытовка в аренду в Иркутске https://bitovkililia.ru/bytovka-po-proektu-tiny-house-6h3m

ООО
ТЕЛЕФОН https://bitovkililia.ru/bytovka-dachnaya-3kh2-3m-s-dvukhskatnoy-kryshey

Материалы для изготовления вагон-дома https://bitovkililia.ru/bytovka-s-verandoj-6h6m

К разновидности металлических вариантом, относятся прорабские контейнеры https://bitovkililia.ru/7h2-3m-2
Их не нужно варить, они легки в перевозке https://bitovkililia.ru/obrabotka-snaruzhi-pinoteksom-klassik-tsvet-sosna
Срок службы также составляет более 20 лет https://bitovkililia.ru/bytovki-6-na-3m
Благодаря оцинкованной поверхности, они мало подвержены влиянию среды https://bitovkililia.ru/bytovki-po-proektu-tiny-house
А после окончания строительства, их можно использовать как стандартный контейнер для перевозки https://bitovkililia.ru/pristrojka-bytovki-k-domu

WarrenNip - Трубы Магазин

6. 4. 2023 0:26

Важно понимать, что каждый работодатель желает обеспечить комфортные условия труда в офисе https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=1163_1563_1609
Именно поэтому большой популярностью пользуются услуги проектирования, дизайна и ремонта офиса https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=1811_463
Ремонт https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=1811_1926_2162
https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=1163_1563_1634
https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=1163_1242_1317

Гладкая часть стержня болта цилиндрической, овальной или квадратной формы, непосредственно примыкающая к головке и служащая для центрирования болта или предотвращения его проворачивания https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=2559_2568


Болты грубой точности изготовления подразделяются по виду головки на болты с полукруглыми и потайными головками https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=1811_1814_2086
Болты с полукруглой головкой, подголовком и усом выпускаются в двух исполнениях: А и Б https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=1163_514_1326
Болты выпускаются длиной 20—200 мм и номинальным диаметром 6—24 мм https://gm-k.ru/fischer.html?page=55
Болты с увеличенной полукруглой головкой, круглым иодголовком и усом производятся длиной 25—200 мм, а болты с квадратным подголовком — 12— 260 мм https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=1163_1242_1267
Болты с потайной головкой и усом с круглым подголовком выпускаются длиной 25—200 мм https://gm-k.ru/fischer.html?page=21
Такие же размеры имеют болты с квадратным подголовком https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=1163_1563_1590

Специальные гвозди, ножка которых всецело обработана резьбой – саморезы https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=247_2201_250
Их одинаково успешно можно использовать и при работе с деревом, и с металлом https://gm-k.ru/fischer.html?page=25
За счет наконечника в виде сверла, саморез сам производит выемки в скрепляемых деталях https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=247_2201_248_266

Изготавливаем пресс-масленку по ГОСТ 19853-74, состоящую из стального шарика, пружины и корпуса https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=1163_1563_1633
Масленки используются для предотвращения трения в узле подшипника путем подачи смазки под давлением https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=1163_1473_1475
https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=1163_1563_1573
https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=1163_1480_1527
https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=726_866_1033_1038

Dustinchare - Сертификаты

2. 4. 2023 4:50

https://sertifikatru02222.blogvivi.com/22633239/сертификат-обзор
https://sertifikatru47776.getblogs.net/48808842/5-простых-приемов-для-сертификата
https://cruzetgrc.blogadvize.com/23230488/Правило-двух-минут-для-сертификатов
https://sertifikatru26801.bligblogging.com/22357264/Единственная-лучшая-стратегия-использования-сертификата
https://sertifikatru90626.pointblog.net/Изучите-этот-отчет-о-сертификатах-57975779

QazkzElare - Cool + for the post

1. 4. 2023 3:29

Cool, I've been looking for this one for a long time

ThomasStemn - Пластиковые Лоджии Цены

30. 3. 2023 18:10

БЕСПЛАТНАЯ ДОСТАВКА Доставка окон осуществляется штатными автомобильными компаниями https://okno.ooo/remont-plastikovykh-okon-v-moskve

Высокий уровень характеристик EXPROF не только оценен по достоинству потребителями (с 2002 году EXPROF обладатель Золотого Знака качества , как лучший товар ), но и многократно подтвержден в ходе проведения различных исследований и испытаний, которым подвергали системы профиля окон EXPROF ведущие научные институты и лаборатории https://okno.ooo/balkon-komnata

КАЧЕСТВЕННАЯ РАБОТА – ВЫСОКАЯ РЕПУТАЦИЯ https://okno.ooo/images/2020/works/balkon-aluminiy-12-02-2020/WhatsApp_Image_2020-02-10_at_203124_2.jpeg

Кто и когда установит окна? - Работу выполнят штатные монтажники с 29 https://okno.ooo/articles/259-zasteklit-balkon-s-ustanovkoj-kryshi-nedorogo
12 https://okno.ooo/images/2020/works/balkon-aluminiy-12-02-2020/WhatsApp_Image_2020-02-10_at_203122.jpeg
2022 по 30 https://okno.ooo/articles/167-uteplenie-balkona-panelyami-nedorogo
12 https://okno.ooo/articles/162-balkon-pod-klyuch-p-44-bystro-i-nedorogo
2022 https://okno.ooo/okna-po-serii-doma/kope

Юрий Крутский https://okno.ooo/images/22-19.jpg

Компания – нам доверяют!

WarrenNip - Крепеж

30. 3. 2023 16:09

Основа перфорированного крепежа для дерева – листовая оцинкованная сталь толщиной не менее 1 мм https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=2202_2204_2383
В зависимости от типа и предназначения детали она целиком или частично перфорирована https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=1811_1817_1869
Чтобы надежно закрепить соединяемые заготовки, достаточно установить накладную деталь на стыке и зафиксировать саморезами или шурупами https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=1811_1888

Метизы представлены широкой группой крепежных изделий, используемых для соединения труб, мебели, оборудования, деталей машин, различных конструкций и пр https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=1811_1877_2123
Необходимо собрать станок или выполнить ремонт стиральной машины? Прокладываете систему водоснабжения или устанавливаете водонагреватель?
Помогает создать ровную деревянную поверхность с отличными потребительскими характеристиками https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=2559_2610
Это металлические пластины разной конфигурации, которые крепятся к лагам и входят в пазы досок https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=2620_2665_2666

Динамичное развитие высоких технологий в последние два десятилетия колоссальным образом изменило практически все отрасли жизни https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=1163_1786
Не остались в стороне и крепежные технологии https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=157_2210_2503
Новые высокотехнологические способы разработки крепежа стали толчком для появления специализированных крепежных изделий https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=1163_1645_1655
Как следствие, появилось огромное множество крепежа для отдельных задач https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=1163_1457_1467
Грамотный выбор крепежа не только облегчит поставленную задачу и обеспечит долгое и качественное крепление, но также позволит вам значительно сэкономить https://gm-k.ru/lede.html?page=2
Мы попытаемся взять на себя и эту задачу https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=2559_2593
Наши консультанты помогут вам правильно сориентироваться, выбрать самую подходящую для конкретной задачи деталь https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=1163_1563_1634

На сегодняшний день в строительстве и столярном деле используются самые разные методы, позволяющие закрепить детали из дерева друг на друге https://gm-k.ru/fischer.html?page=77
В зависимости от того, какой фактор положен в основу классификации, все эти методы можно разделить на несколько групп https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=1163_1563_1608

Получить дополнительную информацию об ассортименте, купить метизы и обсудить условия поставки крепежных изделий можно, позвонив менеджерам отдела продаж по телефону в Москве: https://gm-k.ru/index.php?route=product/category&path=1163_1333_1345

Tobiasoract - very interesting, but nothing sensible

27. 3. 2023 23:23

very interesting, but nothing sensible

KazkzrdEdics - + for the post

26. 3. 2023 17:51

very good

PavelEtede - Sexy White Girls 18+, Sexy Young Woman, Sexy Russian girls

26. 3. 2023 11:23

https://www.youtube.com/@FobosPlanet
Beautiful Nude Girl 18+
https://www.youtube.com/watch?v=pO_DyH80R24

?? Beautiful Sexy Naked Russian Models, 18+, Erotice Dance, Sexy Music, Sexy White Girls ????

KzqazrdJourb - interesting news

24. 3. 2023 19:22

interesting post

VULses - Vulkan mirror

24. 3. 2023 11:12

Licensed slots for Vulkan https://avtomati-vulkan-0f.ru give out hourly
multi-thousandth winnings. https://avtomati-vulkan-uh.ru On average, for 24 hours 30-45 times exactly those that are more than 10,000 rubles. Rating
<strong>Vulkan</strong> rising daily, more 1700 https://avtomati-vulkan-0f.ru person play at the same time every day,
and on Saturday or Sunday this indicator is off the scale. https://avtomati-vulkan-pi.ru