Jdi na obsah Jdi na menu

AK47

13. 1. 2011

 

 

Historické pozadí vzniku:
Do druhé světové války vstupovala Sovětská armáda s pěchotní výzbrojí, jejíž složení se příliš nelišilo od výzbroje armád jiných evropských zemí. Základní zbraní pěchoty byla opakovací puška (Mosin vz. 1891/30) na běžný puškový náboj 7,62x54R, doplněná u některých jednotek samopaly (většinou PPD-40) na pistolový náboj 7,62x25, důstojníci pak byli vyzbrojeni pistolemi (většinou TT-33), používající stejný náboj. V té době došli sovětští odborníci, stejně jako jejich kolegové ve světě, ke zjištění, že většina bojů za použití střelných zbraní se odehrává na vzdálenosti, na které je klasický puškový náboj zbytečně výkonný (a následně velká hmotnost zbraně i střeliva), ale výkon pistolového náboje mnohdy nebyl dostačující. Na základě tohoto zjištění byl pod vedením N. M. Jelisorova a B. V. Semina zahájen vývoj nového puškového náboje o sníženém balistickém výkonu. Ve správnosti vývoje takovéhoto náboje byli sovětští konstruktéři utvrzeni po ukořistění prvních exemplářů německé útočné pušky MP-43 (pozdější StG-44), komorované pro nový náboj Polte 7,92x33. Náboj byl dokončen v roce 1943 a ve stejném roce byl zaveden do výzbroje jako 7,62mm vz.43 (náboj je podle C.I.P. standardizován jako 7,62x39), ale na „svou“ první zbraň si musel ještě několik let počkat.
Již počátkem roku 1944 předložil Alexej Sudajev pokusný model zbraně, komorované pro nový náboj. Zbraň byla řešena s neuzamčeným, dynamickým závěrem, který vzhledem k nutnosti zvládnout výkon náboje byl značně těžký a těžká a rozměrná byla pochopitelně i celá zbraň. Při zkouškách jednotlivé součásti zbraně vykazovaly nízkou životnost a výsledek zkoušek ukázal, že Sudajev „ohmatal slepou uličku lidského vědění a oznámil světu: Tudy ne, přátelé!“
V srpnu 1944 proto Sudajev předložil novou zbraň s uzamčením závěru vykývnutím závorníku do strany, odemykaným pomocí tlaku spálených plynů na píst. Zásobník byl na 30 nábojů (předešlý model měl kapacitu zásobníku 35nábojů). Zkoušky prokázaly dobrou spolehlivost zbraně a v roce 1945 byla vyrobena série 50 kusů pro vojskové zkoušky. Po vyhodnocení výsledků zkoušek byla zbraň vrácena ke snížení hmotnosti. Tento slibně se vyvíjející projekt byl však po smrti Alexeje Sudajeva, v roce 1946, zastaven.
Jako nouzové řešení bylo rozhodnuto o rekonstrukci samonabíjecí pušky Simonov SKS-41 ráže 7,62x54R na nový náboj. Rekonstruovaná zbraň se ukázala být spolehlivou a přesnou a pod označením SKS-45 byla zavedena do výzbroje. Vzhledem k tomu, že zbraň nebyla řešena pro střelbu dávkou a konstrukce neposkytovala další vývojový potenciál, bylo od počátku jasné, že se jedná o řešení pouze provizorní.

Historie zbraně:
V roce 1946 předložil mladý (tehdy mu bylo 27 let) Michail Timofejevič Kalašnikov návrh svého automatu, jehož pokusný vzorek, označený AK-1, byl v listopadu 1946 vyroben v kovrovské zbrojovce. V následujících porovnávacích zkouškách se zbraněmi A. A. Dementěva z Kovrova a F. Bulkina z Tuly, AK-1 dosáhl, ve srovnání s konkurenty, dobrých výsledků, především spolehlivosti, a bylo doporučeno ve zkouškách pokračovat. Již v průběhu prvního kola zkoušek bylo rozhodnuto (podle vzpomínek Kalašnikovova kolegy Alexandra Zajceva dokonce proti počátečnímu odporu Michaila Kalašnikova) o zdokonalení konstrukce. Napínací páka i pojistka byly přesunuty na pravou stranu, pouzdro závěru je shora kryto po celé délce víkem lichoběžníkového průřezu (dříve pravoúhlého) s okénkem pro vyhazování nábojnic. Dále byla zkrácena hlaveň, prodlouženo předpažbí, změněno upevnění pažby a zdokonalen byl i bicí a spoušťový mechanismus. Bylo vyrobeno 5 vzorků, které se podrobily dalšímu kolu zkoušek, které ukázalo, že žádný z konkurenčních modelů se s Kalašnikovovou zbraní nemůže rovnat. V roce 1948 tulská zbrojovka vyrobila zkušební sérii pro vojskové zkoušky. Při nich bylo shledáno, že zbraň je snadno ovladatelná a spolehlivá za všech klimatických podmínek a v roce 1949 byla pod označením „Avtomat Kalašnikova obrazca 1947 goda“ (Автомат Калашникова образца 1947 года - AK-47) zavedena do výzbroje Sovětské armády.
Náběh výroby AK-47 představoval vážný technologický problém. Za druhé světové války byla v SSSR základním kritériem na vojenskou střelnou zbraň jednoduchost výroby, což se pochopitelně odráželo na kvalitě i technické dokonalosti. Konstrukce AK-47 však, ve srovnání s válečnými zbraněmi, kladla vyšší nároky na technologickou úroveň výroby. Ačkoli AK-47 byl, ve srovnání se západními zbraněmi, přece jen hruběji zpracován a přesně obráběny byly jen funkční plochy, některé technologie, jako tváření pouzdra závěru z ocelového plechu nebo chromování vývrtů, představovalo zpočátku takový problém, že až do jeho vyřešení pokračovala masová výroba samonabíjecích karabin SKS-45. Nové AK-47 tak k jednotkám Sovětské armády začaly přicházet až na sklonku roku 1949. Během 50. a 60. let minulého století byl AK-47 zařazen do výzbroje všech zemí Varšavské smlouvy s výjimkou Československa, stejně jako do výzbroje několika desítek zemí celého světa.

Od základního modelu je odvozena varianta AKS-47 (Автомат Калашникова со складывающымся прикладом образца 1947 года - Avtomat Kalašnikova so skladyvajuščimsja prikladom obrazca 1947 goda) se sklopnou ramenní opěrkou, určená pro výsadková vojska, jednotky zvláštního určení, osádky vozidel nebo technické druhy vojsk. Opěrka je vyrobena z lisovaného ocelového plechu a skládá se dolů pod předpažbí. Jinak se od základního modelu neodlišuje.

Během deseti let výroby došlo ke dvěma výraznějším změnám konstrukce. Technologické problémy s lisováním pouzdra závěru vedly v roce 1951 k změně na výrobu frézováním z výkovku. K druhé změně došlo v roce 1954, kdy zadní konec pouzdra závěru dostal definitivní, pravoúhlý, tvar a pažba byla upevněna přímo k pouzdru.

Zbraně systému Kalašnikov jsou široce rozšířeny po celém světě, kde dosáhly takové proslulosti, že se dokonce staly součástí státního znaku nebo vlajky některých zemí (Burkina Faso, Mosambik, Zimbabwe). Podle údajů v dostupné literatuře bylo do poloviny 90. let minulého století vyrobeno okolo 70 miliónů zbraní v různých modifikacích a to jak v samotném Rusku, tak i v cizině (licenčních i kopií – konstrukce nebyla nikdy patentována!) Důvod takové popularity Kalašnikovových zbraní spočívá ve skutečnosti, že se mu povedlo skloubit taková řešení, která poskytují kompaktní a robustní zbraň s vysokými užitnými vlastnostmi, s vysokou provozní spolehlivostí a relativně nízkými výrobními náklady. Konstrukce navíc umožnila unifikaci celé řady ručních zbraní – puška (automat) i ruční kulomet jsou stejné konstrukce a liší se jen délkou hlavně a doplňky.

Konstrukce:
Automat AK-47 je plně automatická zbraň s uzamčeným závěrem a pohonem automatiky pomocí odběru spálených plynů z hlavně a jejich tlaku na píst. Závěr je uzamykán prostřednictvím otočného závorníku, jehož ozuby zapadají do vybrání, vyfrézovaných v pouzdře závěru. Bicí ústrojí je kohoutkové s automatickou spouští. Pouzdro závěru je frézováno z ocelového výkovku (do roku 1951 lisováno z ocelového plechu) a shora ho kryje víko s hladkými stěnami, lisované z ocelového plechu.
Vývrt za tepla kované hlavně je tvrdě chromován. Hlaveň je nalisována do pouzdra závěru. Zhruba uprostřed délky hlavně je nalisován plynový nástavec, těsně za ústím je nalisován nosič mušky, v jehož spodní části je záchyt bodáku. První série úchyt bodáku pod nosičem mušky postrádaly.
Pažba a předpažbí jsou vyrobeny ze dřeva. Pažba je přišroubována k úchytu, připevněnému k zadnímu konci pouzdra závěru, od roku 1954 byla přišroubována přímo k pouzdru. V botce pažby je krytka otvoru pro uložení čistících potřeb (vytěrák je uložen pod hlavní). Pažbička se vyráběla z laminovaného dřeva nebo, později, z plastu.
Mířidla jsou otevřená. Klapkové hledí je výškově stavitelné s cejchováním do 800 m. Muška je stavitelná výškově i stranově. Mířidla jsou opatřena tritiovými tečkami pod zářezem na hledí a na mušce.
Zásobník je odnímatelný segmentový, s kapacitou 30 nábojů. Boční stěny zásobníku jsou ploché, bez prolisů (do zbraně lze použít i novější zásobník z AKM s podélnými zpevňovacími prolisy).

K automatu AK-47 patří i nožový bodák s čepelí o délce 210 mm. Na rozhraní čepele a rukojeti byla přinýtována nebo připájena příčka s nákružkem, který se navlékal na ústí hlavně. Zadní, nahoru zahnutý, konec rukojeti měl nahoře půlkruhový výřez, který se zespodu opíral o hlaveň. Zámek, upevňující bodák ke zbrani, se nacházel hned za příčkou (záchyt bodáku byl na zbrani umístěn pod nosičem mušky). Ostří čepele mohlo být nahoře i dole. Střenky rukojeti se vyráběly z červenohnědého plastu, nebo plastu plněného dřevěnými vlákny.


Technické údaje:
Typ - AK-47 (AKS-47)
Ráže – 7,62 mm
Náboj – 7,62 mm vz.43 (7,62x39)
Celková délka – 870 mm (880/645 mm)
Délka hlavně – 415 mm
Hmotnost prázdné zbraně – 4,3 kg (3,8 kg)
Hmotnost nabité zbraně – 4,876 kg (4,376 kg)
Kadence – 775 ran/min
Úsťová rychlost – 715 m/s
Počet drážek – 4
Stoupání drážek – 235 mm doprava
Délka záměrné – 378 mm
Kapacita zásobníku – 30 nábojů

Pozn.: Technické údaje se v jednotlivých pramenech odlišují, nehledě na odlišnosti jednotlivých variant zbraně. Zde uvedeny údaje jsou platné pro model vyráběný v letech 1954-1959. V případě, že se údaje v literatuře rozcházely, přiklonil jsem se buď k údajům převažujícím nebo k současným ruským údajům.

Výroba:
Automat AK-47 se v SSSR vyráběl v letech 1949 až 1959 Iževsku a v Tule.

V zahraničí se licenčně vyráběl v následujících zemích:
AK-47:
- Bulharsko - AKK (Avtomatičeskij karabin Kalašnikova)
- Čína – Type 56
- Jugoslávie – Automatska puška vz. 64
- KLDR – Typ 58
- Maďarsko – AK-55
- NDR – Mpi-K (Maschinenpistole Kalaschnikow)
- Polsko – PMK (Pistolet Maszynowy Kalasznikow) nebo Kbk-AK (Karabinek Automatyczny Kalasznikow)
- Rumunsko - AI

AKS-47:
- Čína – Type 56-1
- NDR – Mpi-KS (Maschinenpistole Kalaschnikow mit geklappbarem Schulterstütze)
- Polsko – PMK-S

Značení:
Automaty AK-47 sovětské výroby byly značeny na levé straně pouzdra závěru rokem výroby a výrobním číslem, které se opakovalo i vzadu a víku pouzdra závěru a pravé straně předpažbí.
Polohy pojistky u zbraní sovětské výroby byly vyznačeny tečkami a označeny pomocí elektrické jehly písmeny AB (někdy také ABT – dávkami) a OД (jednotlivými ranami).
Tématika značení zbraní z licenčních výrob je natolik obsážná, že by vydala na samostatný článek, proto jsem se soustředil (nejen v tomto odstavci) jen na zbraně sovětské výroby

 

kc-a47f-no0513mg-ag-1-1-.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

DavidResee - Механизм Для Распашных Ворот

20. 12. 2022 20:32

секционные https://mosvrata.ru/tovar/pult-brelok-d-u-dlya-vorot-i-shlagbaumov-genius-kilo-tx2/
Такие ворота автоматизируются посредством специального привода https://mosvrata.ru/tovar/nice-wingo-2024-kce-privod-dlya-raspashnyh-vorot/
Они отличаются наличием дополнительных возможностей: при возникновении нештатной ситуации ворота можно открывать/закрывать вручную https://mosvrata.ru/tovar/bft-moovi-30-46-m-shlagbaum-avtomaticheskij/
Этот вариант практичен на объектах, где случаются перебои с электричеством https://mosvrata.ru/tovar/privod-came-bk-1800/

Также следует учитывать нагрузку от ветра https://mosvrata.ru/tovar/came-cat-24-tsepnoj-barer/
Если ворота состоят из цельного полотна, то привод должен будет преодолевать воздействие ветра https://mosvrata.ru/tovar/privod-same-bx-68/
Соответственно, понадобится более мощная конструкция https://mosvrata.ru/tovar/ctv-dp1700-w-b/

Сначала нужно сделать раму https://mosvrata.ru/tovar/privod-bft-deimos-bt-a600/
Для этого уголки разрезают на 6 частей с помощью болгарки https://mosvrata.ru/tovar/vynosnoj-radiopriemnik-bytec-rb-2/
Все детали раскладываются на земле или иной ровной поверхности, правильность раскладки проверяют строительным уровнем https://mosvrata.ru/tovar/privod-dlya-otkatnyh-vorot-an-motors-asl500/
Это необходимо для того, чтобы в будущем не появилось перекосов https://mosvrata.ru/tovar/roger-r92-lr1-signalnaya-lampa/
Детали соединяют друг с другом сварочным швом https://mosvrata.ru/tovar/came-g0401-strela-4-metra-pryamougolnaya/

Следующий важный критерий – габариты противовеса https://mosvrata.ru/tovar/doorhan-rds01-nizhnij-uglovoj-kronshtejn-dlya-sektsi/
В этом случае, внимание стоит уделить консольным конструкциям, которые встречаются чаще всего https://mosvrata.ru/tovar/marantec-digital-343/
Основное предназначение противовеса заключается в уравновешивании полотна https://mosvrata.ru/tovar/bytec-sb-1000-avtomatika-dlya-otkatnyh-vorot/
В основном, его габариты составляют 45-50% от размеров проема https://mosvrata.ru/tovar/alutech-rolik-hodovoj-2/

Он представляет собой резьбовую шпильку с винтовой муфтой на ней https://mosvrata.ru/tovar/privod-dlya-otkatnyh-vorot-roger-g30-1804/
За счет вращения шпильки муфта накручивается по резьбе, тем самым перемещаясь по шпильке https://mosvrata.ru/tovar/blochnyj-fundament-dlya-shlagbaumov-nordmotors/

Для распашных ворот предлагается несколько вариантов автоматики https://mosvrata.ru/catalog/videodomofon/moduli-sopryazheniya-domofonov/
Это приводы линейного типа, позволяющие открывать ворота как внутрь, так и наружу в зависимости от места крепления привода, рычажные - рекомендуются к установке в случае невозможности использовать линейную автоматику (например, опоры ворот - столбы большого размера, расстояние между петлей ворот и предполагаемым местом крепления привода значительное) https://mosvrata.ru/tovar/roger-r90-f1e-fotoelementy/
Также - приводы для скрытой установки в столбы (новинка BFT) и для подземной установки https://mosvrata.ru/tovar/mehanicheskij-povorotnyj-shlagbaum-standart-4-m/

JeremyhIb - Плитка Мрамор

20. 12. 2022 20:30


Как видите, процесс изготовления памятников достаточно трудный, энергоёмкий и, главное, долгий https://www.raidstone.ru/catalog/malye-arhitekturnye-formy/kolonny-tumby-pilyastry.html?list_page=2
Чтобы хоть как-то ускорить этот процесс и сократить время изготовления памятника, мы разработали большое количество разнообразных проектов памятников - это и Клиенты, которым необходимо изготовить памятник быстро, могут выбрать один из вариантов или https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/granit/granit-sezam-blek-sesam-black.html
При этом значительно сокращается не только время изготовления, но и цена памятника - ведь проект памятника разработан заранее https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/granit/granit-mon-blan-mont-blanc.html
https://www.raidstone.ru/catalog/izdeliya-iz-kamnya/stoleshnicy/stoleshnicy-iz-granita/kuhonnaya-stoleshnica-iz-granita-ajvori-braun.html



Об уникальной красоте и долговечности изделий из камня специалисты могут говорить часами https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/mramor/mramor-byanko-karrara-s-bianco-carrara-s.html
До наших дней сохранили свою первозданную красоту великолепные образцы работы старинных мастеров, пережившие не только многочисленные природные катаклизмы, но и время https://www.raidstone.ru/catalog/izdeliya-iz-kamnya/panno/panno-iz-oniksa-s-podsvetkoj.html
И не удивительно, что изделия из натурального камня пользуются все возрастающей популярностью у самых разных слоев населения и у архитекторов и дизайнеров, стремящихся придать своим творениям особую самобытность https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/granit/granit-absolyut-blek-absolute-black.html

Изготовление памятников, монументов значительно дешевле таких же из натурального мрамора https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/granit.html?list_page=23
https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/granit.html?list_page=26
https://www.raidstone.ru/catalog/izdeliya-iz-betona/kolonny.html
© 2000-2015 “Монумент студия” Производство, продажа и установка памятников, надгробий, цоколей из натурального камня https://www.raidstone.ru/catalog/izdeliya-iz-betona/pilyastr.html
Создание и продвижение сайтов - ПродвигаеФФ https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/mramor/mramor-byanko-perlino-ekstra-bianco-perlino-extra.html
ру

Kevinjag - РИСОВАНИЕ для ДЕТЕЙ! Рисуем свечой. Нетрадиционная техника рисования

20. 12. 2022 17:26

РИСОВАНИЕ для ДЕТЕЙ! Рисуем свечой. Нетрадиционная техника рисования https://dzen.ru/video/watch/63a13572828bc2151717a624?t=15

JustinPal - Установка Тонировки

18. 12. 2022 21:49

5 https://autosteklo77.com/magazin/folder/lobovoye-205
Заключительный этап – сушка, чистка, шлифовка https://autosteklo77.com/magazin/folder/ford-fiesta-01-08-3d
Причём для шлифовки стекла, которая является довольно трудоёмкой операцией, можно обратиться в автомастеркую https://autosteklo77.com/magazin/folder/nissan-primera-p12-01-4d

Нельзя допускать попадание полимера на окрашенные части автомобиля https://autosteklo77.com/magazin/folder/lobovoye-45
В этих целях необходимо накрыть крыло и капот, с той стороны, где проводится ремонт стекла каким-либо плотным материалом https://autosteklo77.com/magazin/folder/mitsubishi-lancer-00-07-4d

Стоит помнить, чем быстрее скол или трещина будут отремонтированы, тем качественнее будет результат и не придется менять стекло полностью https://autosteklo77.com/magazin/folder/lobovoye-385
АВТОСТЕКЛО-КРАСНОДАР – мы ремонтируем трещины любой сложности, а также делаем ремонт скола лобового стекла очень быстро, по доступной цене и только качественно!
Сколы на лобовом стекле автомобиля имеют свойство разрушать его, что в большинстве случаев приводит к развитию трещин, идущих от центра скола в разные стороны https://autosteklo77.com/magazin/folder/lobovoye-298
Особенно быстро это может случиться при эксплуатации автомобиля в неблагоприятных погодных условиях или на неровных дорожных поверхностях https://autosteklo77.com/katalog-avtostekol/folder/man
После этого автостекло зразу же становится почти на 100% непригодным к эксплуатации в связи с потерей видимости и уменьшения обзорности https://autosteklo77.com/katalog-avtostekol/folder/lobovoye-66
Ездить с такими повреждениями недопустимо, поэтому в любом случае необходим ремонт сколов лобовых стекол https://autosteklo77.com/magazin/folder/lobovoye-255
Естественно, его лучше делать сразу же после возникновения скола, что в несколько раз уменьшает вероятность развития трещин и уменьшает стоимость ремонта https://autosteklo77.com/magazin/folder/lobovoye-333
Кроме того, рекомендуется после удара заклеить поврежденное стекло скотчем, чтобы избежать дальнейшего разрушения, загрязнения и попадания пыли и мусора, удалить которые иногда очень непросто https://autosteklo77.com/magazin/folder/audi-a7-10

Если вы увидели на стекле трещину либо же скол, то место повреждения придется заклеить https://autosteklo77.com/katalog-avtostekol/folder/lobovoye-34
Используйте для этого скотч, а под него положите кусок бумаги https://autosteklo77.com/katalog-avtostekol/folder/lexus-lx570-iii-07
Из-за воды, пыли и грязи ремонтировать лобовое стекло становится намного сложнее https://autosteklo77.com/magazin/folder/renault-megane-02-08-4d
Постарайтесь обратиться к мастеру как можно быстрее, тогда итог ремонтных работ будет максимально незаметным https://autosteklo77.com/magazin/folder/lobovoye-217

Важно!!! Лучше всего поддаются ремонту свежие сколы и трещины https://autosteklo77.com/katalog-avtostekol/folder/chevrolet-aveo-06-11-4d
При попадании камня в лобовое стекло место повреждения необходимо заклеить скотчем, чтобы в образовавшиеся трещины не попала пыль https://autosteklo77.com/katalog-avtostekol/folder/mercedes-benz-sprinter-06-13

Davidhic - Внутренняя Отделка Загородного Дома Деревом

18. 12. 2022 20:27

Современная жизнь диктует нам такие условия, что покупая престижное элитное жилье, которое смотрится дорогим и восхитительным снаружи, мы должны позаботиться и об его уютной обстановке внутри https://www.legnostyle.ru/proizvodstvo/stenovie-paneli/
То, как будет выглядеть наша комфортабельная квартира внутри, зависит полностью от нашего вкуса https://www.legnostyle.ru/elitniye-dveri-iz-massiva.html
И, конечно, изюминкой в любой обстановке квартиры является качественная и надежная элитная мебель https://www.legnostyle.ru/catalog/mejkomnatnie-dveri/nestandarnye/

Вам не нужно никуда ездить! Наш дизайнер привезет Вам на дом все необходимые образцы, сделает замеры и проконсультирует по всем интересующим Вас вопросам https://www.legnostyle.ru/proizvodstvo/lestneycy/

Реставрация выполняется опытными мастерами на профессиональном уровне https://www.legnostyle.ru/catalog/lestnici/derevannie-marsevie-lestnici-s-plohadkami/
Позвоните по нашему телефону прямо сейчас, чтобы пригласить специалиста на дом или в офис! Мы вернем ваши изделия к жизни быстро, аккуратно и качественно!
На протяжении многих лет качественная мебель из дерева высоко ценится покупателями всего мира https://www.legnostyle.ru/proizvodstvo/dveri-iz-dereva/
Мебель из ценных пород отличается безупречным внешним видом и исключительной надежностью https://www.legnostyle.ru/catalog/lestnici/derevannie-marsevie-lestnici-s-plohadkami/
Салон элитной мебели готов предложить изысканную импортную мебель для гостиных, спален, кабинетов, библиотек, детских комнат, прихожих и столовых https://www.legnostyle.ru/catalog/mebel/gostinnie/
 
При изготовлении мебели мы применяем технологии лучших итальянских мебельных фабрик, благодаря чему обеспечивается высокое качество всей изготовляемой нами корпусной и встроенной мебели https://www.legnostyle.ru/catalog/lestnici/
Наша элитная мебель, сделанная на заказ, будет радовать каждого нашего клиента долгие годы https://www.legnostyle.ru/proizvodstvo/lestneycy/
Ведь в отличие от обычных модульных композиций мебели, она будет обладать индивидуальными чертами и будет органично вписана в комнаты Вашего дома https://www.legnostyle.ru/proizvodstvo/lestneycy/

Покупателям итальянской мебели от компании всегда своевременно осуществляется доставка заказа из ассортимента, имеющегося на складе или представленного в демонстрационном зале https://www.legnostyle.ru/catalog/lestnici/
Тщательное проведение предпродажной подготовки гарантирует полную комплектацию и высокое качество мебели https://www.legnostyle.ru/proizvodstvo/dveri-iz-dereva/

Kevinjag - Эксперимент С ВОДОЙ И ЯЙЦОМ. Видео только для детей и их родителей

18. 12. 2022 18:36

Эксперимент С ВОДОЙ И ЯЙЦОМ. Видео только для детей и их родителей https://dzen.ru/video/watch/639a9a29f6f33d6d9745a3e7?t=2

JosephDal - Магазин Дверей В

18. 12. 2022 18:05

Эксклюзивные двери - это двери, стиль которых не подвластен времени https://profildoorskzn.ru/alyuminievye-dveri
Классические элитные двери из массива, которые подойдут под любой, даже самый изысканный интерьер https://profildoorskzn.ru/alyuminievye-dveri
Великолепное исполнение этих дверей украсит любое помещение и придаст ему невероятный изыск https://profildoorskzn.ru/
Качество и стиль - вот неотъемлемые характеристики для этих дверей https://profildoorskzn.ru/


У нас работают настоящие профессионалы своего дела, которые имеют большой опыт работы в данной сфере https://profildoorskzn.ru/
Замер, доставка и установка выполняются не только максимально оперативно, но и, что самое главное, качественно, что подтверждается длительной гарантией на нашу работу и массой положительных отзывов о компании https://profildoorskzn.ru/

Дверь ламинированная Тифани 3 итальянский орех остеклённое https://profildoorskzn.ru/
Цена 3500руб https://profildoorskzn.ru/alyuminievye-dveri
Размеры 60,70,80,90,*200см https://profildoorskzn.ru/
Цена указанна за полотно https://profildoorskzn.ru/alyuminievye-dveri
Ламинированые двери по низкой цене в интернет магазине , на любой вкус и цвет https://profildoorskzn.ru/

Модель София - Коллекция дверей 1 - Межкомнатные двери из массива сосны, металлические двери от производителя с доставкой по России https://profildoorskzn.ru/
Интернет магазин компании ДваКрат https://profildoorskzn.ru/


JeremyhIb - Столешницы Из Агломерата Цены

18. 12. 2022 17:09


В этой компании можно заказать изделия из натурального или же искусственного камня https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/granit.html?list_page=16
Знакомьтесь с доступными предложениями и выбирайте лучший вариант по цене https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/granit/granit-braun-antik-brown-antique.html
Вы можете заказать изготовление столешниц, подоконников, барных стоек и других изделий из мрамора, гранита, акрилового камня, оникса, а также ознакомиться с другими доступными предложениями https://www.raidstone.ru/catalog/izdeliya-iz-kamnya/mebelnye-ruchki.html
Удобно, что здесь можно заказать разработку дизайн проекта в натуральном или же искусственном камне, заказать изготовление изделий, а также их доставку и установку https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/mramor/mramor-bidasar-gold-bidasar-gold.html

Камин создает один из первоэлементов Вселенной - огонь, который, в свою очередь, создает мощнейшие потоки ЦИ янского типа (энергии тепла) https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/granit/granit-kashmir-gold-ekstra-kashmir-gold-extra.html
Поэтому располагать его нужно таким образом https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/granit.html?list_page=9
https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/granit/granit-imperial-red-imperial-red.html
https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/granit/granit-kvarcit-naturalnyj-kalahari-kalahary.html

Украшая свое жилище, человек выбирает обстановку, чтобы подчеркнуть стиль и дизайн интерьера https://www.raidstone.ru/catalog/izdeliya-iz-kamnya/stoly.html
Выбирая мебель, часто обращаем внимание на материалы, из которого она сделана https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/mramor/mramor-krema-nova-crema-nuova.html
Эстетика и солидность – важный фактор, но не главный, важнее практичность и долговечность https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/granit.html?list_page=15
Натуральный и искусственный камень – что может быть надежнее https://www.raidstone.ru/catalog/izdeliya-iz-kamnya/stupeni1.html
высококлассное изделие, которое прослужит верой и правдой не одно десятилетие https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/oniks.html?list_page=2
Эстетичный вид и практичность столешницы из камня помогут облагородить любую мебель: домашнюю, кухонную, ресторана или кафе, мебель в любой организации https://www.raidstone.ru/catalog/izdeliya-iz-kamnya/podokonniki.html

Изготовленные из натурального и искусственного камня подоконники имеют существенные преимущества перед аналогичными изделиями, изготовленными из других материалов https://www.raidstone.ru/catalog/izdeliya-iz-kamnya/lestnicy/lestnicy-iz-granita.html

Некоторые виды памятников мы изготовили заранее - это так называемые https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/mramor/mramor-gridzhio-karniko-grigio-carnico.html
Они практически готовы к установке на место захоронения https://www.raidstone.ru/catalog/izdeliya-iz-betona/podokonniki-otlivy-otkosy/podokonniki.html
Остается только изготовить фото на памятник и сделать надписи https://www.raidstone.ru/catalog/malye-arhitekturnye-formy/sadovaya-mebel-vazony.html?list_page=2
https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/mramor/mramor-kemal-pasha-kemal-pasha.html

Kevinjag - Эксперимент С ВОДОЙ И ЯЙЦОМ. Видео только для детей и их родителей

18. 12. 2022 8:45

Эксперимент С ВОДОЙ И ЯЙЦОМ. Видео только для детей и их родителей https://dzen.ru/video/watch/639a9a29f6f33d6d9745a3e7?t=2

Voldemtum - Let’s monetize your website and propel you into Google’s Top 10!

18. 12. 2022 6:22

Hi!
Using unique recently developed by our IT engineers software, as well as advanced search engine strategies, we can create backlinks from trusted forums, sites, blogs, social bookmarks and networks, wiki and so on to your website. As a result, our backlinks are coming naturally from relevant and authoritative webpages where the link is followed with a descriptive anchor and are placed contextually within the editorial content. This is arguably the shortest way to propel you into Google’s Top 10.

According to our 17 year experience, using our SEO methods and strategies, average advance period in TOP-10 search engines is about 3-6 months (high-frequency queries), and with the integrated promotion of the site it will be in the top 10 search engines (some requests) within 2-3 weeks.

So, let’s increase a thousand times the number of high PR backlinks from trusted Internet resources to propel you into Google’s Top 10 and monetize your site together!

A free Backlinks Report for your website is available on request. Just provide us with the following information below about your website, let us work on your project 2-3 days for free, and send you the Report. All the high PR backlinks to your site gained during this trial period will remain yours anyway.
1. Full website URL:
2. Website name:
3. Keywords (if no, we will choose ourselves):
4. Target category (if no, we will choose ourselves):
5. Small description of your services/goods (up to 250 words):
6. Full description of your services/goods (250-500 words):
7. Contact phone and email:
8. Twitter URL (if any):
9. Profile Image (if any):

Voldemar K.
Telegram - @Voldemar_2022;
WhatsApp +98 903 5688147

Steventom - Заработок в интернете

18. 12. 2022 5:47

Бери и повторяй, заработок от 50 000 рублей. https://vk.com/zarabotok_v_internete_dlya_mam

Steventom - Заработок в интернете

17. 12. 2022 22:36

Бери и повторяй, заработок от 50 000 рублей. https://vk.com/zarabotok_v_internete_dlya_mam

Steventom - Заработок в интернете

17. 12. 2022 15:34

Бери и повторяй, заработок от 50 000 рублей. https://vk.com/zarabotok_v_internete_dlya_mam

Kevinjag - Эксперимент С ВОДОЙ И ЯЙЦОМ. Видео только для детей и их родителей

17. 12. 2022 10:07

Эксперимент С ВОДОЙ И ЯЙЦОМ. Видео только для детей и их родителей https://dzen.ru/video/watch/639a9a29f6f33d6d9745a3e7?t=2

Steventom - Заработок в интернете

17. 12. 2022 8:28

Бери и повторяй, заработок от 50 000 рублей. https://vk.com/zarabotok_v_internete_dlya_mam

Steventom - Заработок в интернете

17. 12. 2022 1:20

Бери и повторяй, заработок от 50 000 рублей. https://vk.com/zarabotok_v_internete_dlya_mam

Kevinjag - Эксперимент С ВОДОЙ И ЯЙЦОМ. Видео только для детей и их родителей

16. 12. 2022 22:30

Эксперимент С ВОДОЙ И ЯЙЦОМ. Видео только для детей и их родителей https://dzen.ru/video/watch/639a9a29f6f33d6d9745a3e7?t=2

Steventom - Заработок в интернете

16. 12. 2022 18:17

Бери и повторяй, заработок от 50 000 рублей. https://vk.com/zarabotok_v_internete_dlya_mam

RichardGog - Галад Светильник Уличный

16. 12. 2022 12:50

Разброс цен на потолочные  светодиодные светильники Армстронг 595х595 составляет от 500 до 5000 руб https://led-svetilniki.ru/shop/products/svetilnik-nastennyjpotolochnyj-galad-dbu02-40-002
При этом у них будут указаны одинаковые характеристики https://led-svetilniki.ru/shop/products/svetilnik-konsolnyj-galad-volna-led-200-shou50-30000740ral7040d0ors2gen1
Но чудес не бывает, у светильников дешевле 2000 руб https://led-svetilniki.ru/shop/products/svetilnik-galad-raund-nastennyjpotolochnyj-dbo66-12-022-uhl4-220v
параметры оказываются завышенными почти в 2 раза https://led-svetilniki.ru/shop/products/svetodiodnyj-svetilnik-varton-ulichnyj-tornado-120-vt-kreplenie-na-konsol-4000k

Стоит отметить, что лучше всего таким требованиям соответствуют линейные светодиодные светильники в Москве, которые являются неотъемлемой частью новейшей системы https://led-svetilniki.ru/shop/products/svetilnik-promyshlennyj-galad-arklajn-premium-led-40

– К сожалению, рынок пока находится в стадии нецивилизованного роста https://led-svetilniki.ru/shop/catalog/svetodiodnaya-nizkovoltnaya-lampa
Естественно, эта ситуация когда-нибудь изменится https://led-svetilniki.ru/shop/brands/svt-svt-modul
Ну а пока, вот вам еще пример https://led-svetilniki.ru/shop/products/vrv1-a1-00363-10a00-2001840
Совершенно ясная ситуация по пользуются лампами Т5 и даже не рассматривают российские светодиодные светильники https://led-svetilniki.ru/shop/products/svetodiodnyj-svetilnik-ledel-l-trade-ii-65-diagramma-d-povorotnoe-kreplenie

экономия на обслуживании, современно - современный вид, экономия на обслуживании https://led-svetilniki.ru/shop/products/svetodiodnyj-svetilnik-varton-premium-vstraivaemyjnakladnoj-59559550mm-36-vt-3950k-dimmer-dali
Свтодиодные прожекторы хорошо подходят для подсветки зданий в вечернее время https://led-svetilniki.ru/shop/products/svetilnik-promyshlennyj-galad-everest-led-1200


тонкие стеклотекстолитовые платы с мультичиповыми светодиодами, разогнанными до предела https://led-svetilniki.ru/shop/brands/tl-prom-plus
Вопрос: почему светодиодный светильник синеет через полгода? Потому что он просто не может не посинеть!

Davidnog - Хирурга

16. 12. 2022 11:24

В большинстве случаев пациенты обращаются за консультацией к врачу слишком поздно, когда патологическое отклонение уже внесло в организм непоправимые изменения и единственным возможным путем лечения состояния является операция https://Legamed21.ru/dms
Своевременная консультация флеболога рассматривает консервативные пути решения вопроса, позволяя подобрать наиболее щадящий для организма курс восстановления https://Legamed21.ru/uslugi/akusherstvo-i-ginekologiya

Лечение варикоза лучше проводить в специализированной флебологической клинике, где есть и хорошие хирурги, и опытные диагносты, и современная техническая база https://legamed21.ru/zabolevaniya-i-povrezhdeniya-myshc-suhozhilij-svyazok-sustavov
Главное не новые методы, а клиника, которая может оказать качественную медицинскую помощь каждому пациенту https://Legamed21.ru/konsultacii-specialistov/kardiolog
При лечении важно сочетать безопасные проверенные годами методы лечения с новаторским подходом https://legamed21.ru/doctors/andreev-aleksej-alekseevich



Я наблюдаюсь в клинике Евромед уже вторую беременность и очень обрадовалась, когда здесь начал работать флеболог Крищанович Ольга Сергеевна https://Legamed21.ru/centr-ambulatornoj-hirurgii/kapsulnaya-endoskopiya
Мой акушер-гинеколог направил меня к ней для профилактики варикоза и осложнений https://Legamed21.ru/centr-ambulatornoj-hirurgii/hirurgiya
Ольга Сергеевна подобрала мне программу профилактики, показала как делать лечебную физкультуру и объяснила, когда и зачем необходим компрессионный трикотаж https://Legamed21.ru/doctors/ivanov-aleksej-vyacheslavovich
Теперь я ничего не боюсь! отзыв о враче