Jdi na obsah Jdi na menu

AK47

13. 1. 2011

 

 

Historické pozadí vzniku:
Do druhé světové války vstupovala Sovětská armáda s pěchotní výzbrojí, jejíž složení se příliš nelišilo od výzbroje armád jiných evropských zemí. Základní zbraní pěchoty byla opakovací puška (Mosin vz. 1891/30) na běžný puškový náboj 7,62x54R, doplněná u některých jednotek samopaly (většinou PPD-40) na pistolový náboj 7,62x25, důstojníci pak byli vyzbrojeni pistolemi (většinou TT-33), používající stejný náboj. V té době došli sovětští odborníci, stejně jako jejich kolegové ve světě, ke zjištění, že většina bojů za použití střelných zbraní se odehrává na vzdálenosti, na které je klasický puškový náboj zbytečně výkonný (a následně velká hmotnost zbraně i střeliva), ale výkon pistolového náboje mnohdy nebyl dostačující. Na základě tohoto zjištění byl pod vedením N. M. Jelisorova a B. V. Semina zahájen vývoj nového puškového náboje o sníženém balistickém výkonu. Ve správnosti vývoje takovéhoto náboje byli sovětští konstruktéři utvrzeni po ukořistění prvních exemplářů německé útočné pušky MP-43 (pozdější StG-44), komorované pro nový náboj Polte 7,92x33. Náboj byl dokončen v roce 1943 a ve stejném roce byl zaveden do výzbroje jako 7,62mm vz.43 (náboj je podle C.I.P. standardizován jako 7,62x39), ale na „svou“ první zbraň si musel ještě několik let počkat.
Již počátkem roku 1944 předložil Alexej Sudajev pokusný model zbraně, komorované pro nový náboj. Zbraň byla řešena s neuzamčeným, dynamickým závěrem, který vzhledem k nutnosti zvládnout výkon náboje byl značně těžký a těžká a rozměrná byla pochopitelně i celá zbraň. Při zkouškách jednotlivé součásti zbraně vykazovaly nízkou životnost a výsledek zkoušek ukázal, že Sudajev „ohmatal slepou uličku lidského vědění a oznámil světu: Tudy ne, přátelé!“
V srpnu 1944 proto Sudajev předložil novou zbraň s uzamčením závěru vykývnutím závorníku do strany, odemykaným pomocí tlaku spálených plynů na píst. Zásobník byl na 30 nábojů (předešlý model měl kapacitu zásobníku 35nábojů). Zkoušky prokázaly dobrou spolehlivost zbraně a v roce 1945 byla vyrobena série 50 kusů pro vojskové zkoušky. Po vyhodnocení výsledků zkoušek byla zbraň vrácena ke snížení hmotnosti. Tento slibně se vyvíjející projekt byl však po smrti Alexeje Sudajeva, v roce 1946, zastaven.
Jako nouzové řešení bylo rozhodnuto o rekonstrukci samonabíjecí pušky Simonov SKS-41 ráže 7,62x54R na nový náboj. Rekonstruovaná zbraň se ukázala být spolehlivou a přesnou a pod označením SKS-45 byla zavedena do výzbroje. Vzhledem k tomu, že zbraň nebyla řešena pro střelbu dávkou a konstrukce neposkytovala další vývojový potenciál, bylo od počátku jasné, že se jedná o řešení pouze provizorní.

Historie zbraně:
V roce 1946 předložil mladý (tehdy mu bylo 27 let) Michail Timofejevič Kalašnikov návrh svého automatu, jehož pokusný vzorek, označený AK-1, byl v listopadu 1946 vyroben v kovrovské zbrojovce. V následujících porovnávacích zkouškách se zbraněmi A. A. Dementěva z Kovrova a F. Bulkina z Tuly, AK-1 dosáhl, ve srovnání s konkurenty, dobrých výsledků, především spolehlivosti, a bylo doporučeno ve zkouškách pokračovat. Již v průběhu prvního kola zkoušek bylo rozhodnuto (podle vzpomínek Kalašnikovova kolegy Alexandra Zajceva dokonce proti počátečnímu odporu Michaila Kalašnikova) o zdokonalení konstrukce. Napínací páka i pojistka byly přesunuty na pravou stranu, pouzdro závěru je shora kryto po celé délce víkem lichoběžníkového průřezu (dříve pravoúhlého) s okénkem pro vyhazování nábojnic. Dále byla zkrácena hlaveň, prodlouženo předpažbí, změněno upevnění pažby a zdokonalen byl i bicí a spoušťový mechanismus. Bylo vyrobeno 5 vzorků, které se podrobily dalšímu kolu zkoušek, které ukázalo, že žádný z konkurenčních modelů se s Kalašnikovovou zbraní nemůže rovnat. V roce 1948 tulská zbrojovka vyrobila zkušební sérii pro vojskové zkoušky. Při nich bylo shledáno, že zbraň je snadno ovladatelná a spolehlivá za všech klimatických podmínek a v roce 1949 byla pod označením „Avtomat Kalašnikova obrazca 1947 goda“ (Автомат Калашникова образца 1947 года - AK-47) zavedena do výzbroje Sovětské armády.
Náběh výroby AK-47 představoval vážný technologický problém. Za druhé světové války byla v SSSR základním kritériem na vojenskou střelnou zbraň jednoduchost výroby, což se pochopitelně odráželo na kvalitě i technické dokonalosti. Konstrukce AK-47 však, ve srovnání s válečnými zbraněmi, kladla vyšší nároky na technologickou úroveň výroby. Ačkoli AK-47 byl, ve srovnání se západními zbraněmi, přece jen hruběji zpracován a přesně obráběny byly jen funkční plochy, některé technologie, jako tváření pouzdra závěru z ocelového plechu nebo chromování vývrtů, představovalo zpočátku takový problém, že až do jeho vyřešení pokračovala masová výroba samonabíjecích karabin SKS-45. Nové AK-47 tak k jednotkám Sovětské armády začaly přicházet až na sklonku roku 1949. Během 50. a 60. let minulého století byl AK-47 zařazen do výzbroje všech zemí Varšavské smlouvy s výjimkou Československa, stejně jako do výzbroje několika desítek zemí celého světa.

Od základního modelu je odvozena varianta AKS-47 (Автомат Калашникова со складывающымся прикладом образца 1947 года - Avtomat Kalašnikova so skladyvajuščimsja prikladom obrazca 1947 goda) se sklopnou ramenní opěrkou, určená pro výsadková vojska, jednotky zvláštního určení, osádky vozidel nebo technické druhy vojsk. Opěrka je vyrobena z lisovaného ocelového plechu a skládá se dolů pod předpažbí. Jinak se od základního modelu neodlišuje.

Během deseti let výroby došlo ke dvěma výraznějším změnám konstrukce. Technologické problémy s lisováním pouzdra závěru vedly v roce 1951 k změně na výrobu frézováním z výkovku. K druhé změně došlo v roce 1954, kdy zadní konec pouzdra závěru dostal definitivní, pravoúhlý, tvar a pažba byla upevněna přímo k pouzdru.

Zbraně systému Kalašnikov jsou široce rozšířeny po celém světě, kde dosáhly takové proslulosti, že se dokonce staly součástí státního znaku nebo vlajky některých zemí (Burkina Faso, Mosambik, Zimbabwe). Podle údajů v dostupné literatuře bylo do poloviny 90. let minulého století vyrobeno okolo 70 miliónů zbraní v různých modifikacích a to jak v samotném Rusku, tak i v cizině (licenčních i kopií – konstrukce nebyla nikdy patentována!) Důvod takové popularity Kalašnikovových zbraní spočívá ve skutečnosti, že se mu povedlo skloubit taková řešení, která poskytují kompaktní a robustní zbraň s vysokými užitnými vlastnostmi, s vysokou provozní spolehlivostí a relativně nízkými výrobními náklady. Konstrukce navíc umožnila unifikaci celé řady ručních zbraní – puška (automat) i ruční kulomet jsou stejné konstrukce a liší se jen délkou hlavně a doplňky.

Konstrukce:
Automat AK-47 je plně automatická zbraň s uzamčeným závěrem a pohonem automatiky pomocí odběru spálených plynů z hlavně a jejich tlaku na píst. Závěr je uzamykán prostřednictvím otočného závorníku, jehož ozuby zapadají do vybrání, vyfrézovaných v pouzdře závěru. Bicí ústrojí je kohoutkové s automatickou spouští. Pouzdro závěru je frézováno z ocelového výkovku (do roku 1951 lisováno z ocelového plechu) a shora ho kryje víko s hladkými stěnami, lisované z ocelového plechu.
Vývrt za tepla kované hlavně je tvrdě chromován. Hlaveň je nalisována do pouzdra závěru. Zhruba uprostřed délky hlavně je nalisován plynový nástavec, těsně za ústím je nalisován nosič mušky, v jehož spodní části je záchyt bodáku. První série úchyt bodáku pod nosičem mušky postrádaly.
Pažba a předpažbí jsou vyrobeny ze dřeva. Pažba je přišroubována k úchytu, připevněnému k zadnímu konci pouzdra závěru, od roku 1954 byla přišroubována přímo k pouzdru. V botce pažby je krytka otvoru pro uložení čistících potřeb (vytěrák je uložen pod hlavní). Pažbička se vyráběla z laminovaného dřeva nebo, později, z plastu.
Mířidla jsou otevřená. Klapkové hledí je výškově stavitelné s cejchováním do 800 m. Muška je stavitelná výškově i stranově. Mířidla jsou opatřena tritiovými tečkami pod zářezem na hledí a na mušce.
Zásobník je odnímatelný segmentový, s kapacitou 30 nábojů. Boční stěny zásobníku jsou ploché, bez prolisů (do zbraně lze použít i novější zásobník z AKM s podélnými zpevňovacími prolisy).

K automatu AK-47 patří i nožový bodák s čepelí o délce 210 mm. Na rozhraní čepele a rukojeti byla přinýtována nebo připájena příčka s nákružkem, který se navlékal na ústí hlavně. Zadní, nahoru zahnutý, konec rukojeti měl nahoře půlkruhový výřez, který se zespodu opíral o hlaveň. Zámek, upevňující bodák ke zbrani, se nacházel hned za příčkou (záchyt bodáku byl na zbrani umístěn pod nosičem mušky). Ostří čepele mohlo být nahoře i dole. Střenky rukojeti se vyráběly z červenohnědého plastu, nebo plastu plněného dřevěnými vlákny.


Technické údaje:
Typ - AK-47 (AKS-47)
Ráže – 7,62 mm
Náboj – 7,62 mm vz.43 (7,62x39)
Celková délka – 870 mm (880/645 mm)
Délka hlavně – 415 mm
Hmotnost prázdné zbraně – 4,3 kg (3,8 kg)
Hmotnost nabité zbraně – 4,876 kg (4,376 kg)
Kadence – 775 ran/min
Úsťová rychlost – 715 m/s
Počet drážek – 4
Stoupání drážek – 235 mm doprava
Délka záměrné – 378 mm
Kapacita zásobníku – 30 nábojů

Pozn.: Technické údaje se v jednotlivých pramenech odlišují, nehledě na odlišnosti jednotlivých variant zbraně. Zde uvedeny údaje jsou platné pro model vyráběný v letech 1954-1959. V případě, že se údaje v literatuře rozcházely, přiklonil jsem se buď k údajům převažujícím nebo k současným ruským údajům.

Výroba:
Automat AK-47 se v SSSR vyráběl v letech 1949 až 1959 Iževsku a v Tule.

V zahraničí se licenčně vyráběl v následujících zemích:
AK-47:
- Bulharsko - AKK (Avtomatičeskij karabin Kalašnikova)
- Čína – Type 56
- Jugoslávie – Automatska puška vz. 64
- KLDR – Typ 58
- Maďarsko – AK-55
- NDR – Mpi-K (Maschinenpistole Kalaschnikow)
- Polsko – PMK (Pistolet Maszynowy Kalasznikow) nebo Kbk-AK (Karabinek Automatyczny Kalasznikow)
- Rumunsko - AI

AKS-47:
- Čína – Type 56-1
- NDR – Mpi-KS (Maschinenpistole Kalaschnikow mit geklappbarem Schulterstütze)
- Polsko – PMK-S

Značení:
Automaty AK-47 sovětské výroby byly značeny na levé straně pouzdra závěru rokem výroby a výrobním číslem, které se opakovalo i vzadu a víku pouzdra závěru a pravé straně předpažbí.
Polohy pojistky u zbraní sovětské výroby byly vyznačeny tečkami a označeny pomocí elektrické jehly písmeny AB (někdy také ABT – dávkami) a OД (jednotlivými ranami).
Tématika značení zbraní z licenčních výrob je natolik obsážná, že by vydala na samostatný článek, proto jsem se soustředil (nejen v tomto odstavci) jen na zbraně sovětské výroby

 

kc-a47f-no0513mg-ag-1-1-.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

BrianShert - Вертикальные Сады В Квартире

28. 10. 2022 22:38

Практически все разновидности вьющихся растений препятствуют распространению пыли https://floren.pro/blog/kakie-osnovnye-vrediteli-rastenij
Помимо этого листья вьющихся растений увеличивают влажность воздуха и создают легкую прохладу в жаркие дни https://floren.pro/greening-apartments



Растения на крышах московских домов – долгое время это было мечтой экологов и редкими проектами энтузиастов https://floren.pro/blog/tag/%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B4%D1%8B%20%D0%B1%D0%BE%D1%80%D1%8C%D0%B1%D1%8B%20%D1%81%20%D0%BF%D0%B0%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BD%D1%8B%D0%BC%20%D0%BA%D0%BB%D0%B5%D1%89%D0%BE%D0%BC
Но ситуация может поменяться https://floren.pro/blog
Например, Минстрой РФ в апреле 2017 г https://floren.pro/Kashpo_s_pods
опубликовал приказ https://floren.pro/blog/kakie-osnovnye-vrediteli-rastenij
Документ уже рассмотрел Роспатент РФ https://floren.pro/greening-apartments

В городах южных широт на улицах рекомендуется высаживать деревья в возрасте от 7 лет, в городах средних и северных широт — от 12, а кустарник — в возрасте не менее 4—5 лет https://floren.pro/ozelenenie-tc

Затенение растениями снижает температурный градиент на внутренней и внешней поверхности ограждающих конструкций https://floren.pro
Следовательно, снижается теплопроводность конструкций и инфильтрация воздуха внутрь помещений, что обеспечивает уменьшение потребления электроэнергии зданием https://floren.pro/blog/kak-pravilno-vybrat-rastenija-dlja-fitosteny
[2]

AlbertGotte - Ковролин Дизайнерский

28. 10. 2022 22:23

Модульный паркет позволяет сделать самый простой пол роскошным, в стиле царского дворца https://floor-x.com/kovrolin/proizvoditeli_condor-carpets/
Из модулей составляются композиции, орнаменты гораздо сложнее и интереснее елочки или плетенки https://floor-x.com/kovrolin/proizvoditeli_condor-carpets/

Прежде чем приступать к укладке паркетной доски, необходимо провести ревизию и подготовку основания (выравнивание, упрочнение), проверить уровень его влажности (при проверке гигрометром он должен составлять не более 2-3%), тщательно очистить от мусора, пыли https://floor-x.com/kovry

Но все же, как быть: и теплый пол хочется и паркет тоже https://floor-x.com/object-carpet.html
Технология производства паркета также не остановилась и здесь нашлось необходимое решение – индустриальный или промышленный паркет https://floor-x.com/jacaranda-carpets.html
Небольшая ширина отдельной ламели и отсутствие технологии шип-паз обеспечивают надежность паркетного покрытия для теплого пола https://floor-x.com/kovrovaya-plitka/kollekciya_first-blocks/

Наглядно весь процесс, укладки напольного покрытия можно увидеть на видео, представленным нашим сайтом https://floor-x.com/kovry/brend_ligne-pure/
Если и это вам не помогло, то воспользуйтесь услугами специалистов, они расскажут вам обо всех нюансах, которые необходимо знать в данном вопросе https://floor-x.com/modulyss.html

Для работы с электронной почтой и документами лучше всего подойдет компьютерный офисный стол https://floor-x.com/kauchukovoe-pokrytie-nora-noraplan-sentica-6529
Он может быть отдельным для каждого сотрудника или объединенным https://floor-x.com/kovry/brend_ligne-pure/
В последнем случае изделие по внешнему виду будет напоминать офисные столы с перегородками https://floor-x.com/kovrovaya-plitka
Изготавливается такая мебель из разнообразных материалов: ДВП, стекла, хромированного металла https://floor-x.com/kovrolin/kollekciya_invictus-sirius/

Укладка с применением механических крепежей используется не очень часто, и выполняют ее практически так же, как и посадку на клей https://floor-x.com/kovrolin/brend_creatuft/
Общая толщина материала не должна быть менее 28 мм https://floor-x.com/kovrovaya-plitka/proizvoditeli_desso/
Паркетные доски необходимо класть на влагостойкую фанеру https://floor-x.com/brintons.html
Как правило, для крепления используют саморезы, что очень удобно и занимает очень мало времени https://floor-x.com/kauchukovye-napol-nye-pokrytiya/kauchukovoe-pokrytie-nora-noraplan-sentica-6504.html

JamesLox - Прыщи Что Это Такое

28. 10. 2022 22:22

Лазерный луч сравним с ощущением покалывания, похожим на укол иглы https://www.egoestetica-med.ru/services/treat/
Некоторые методы уменьшения боли, такие как всасывание и контактное охлаждение, часто встроены в лазеры https://www.egoestetica-med.ru/product/ship-your-idea/

Все их отличие заключается в длине волны светового излучения, длительности издаваемых импульсов, силе излучения, а также по виду системы охлаждения кожи https://www.egoestetica-med.ru/services/man/
Что касается технологической стороны, то здесь все уникально и радикально одновременно https://www.egoestetica-med.ru/services/massage/
За счет луча, который проходит точно по волосу, заходя в самую глубь к корню, луковица нагревается и, от высокой температуры повреждается, становясь неработоспособной https://www.egoestetica-med.ru/offers/
При этом коже не причиняется никакого ущерба https://www.egoestetica-med.ru/new-homepage-spa/

Диодный прибор, как рубиновый и александритовый, не способен устранить лишние волосы у людей, страдающих альбинизмом https://www.egoestetica-med.ru/services/man/
Импульсы обеспечивают воздействие на пигмент и на сосудики, питающие луковицы волосков https://www.egoestetica-med.ru/services/man/
Это повышает результативность, но является противопоказанием, когда есть сосудистые заболевания https://www.egoestetica-med.ru/services/man/

После процедуры на обработанные области не следует наносить лекарственные средства для уменьшения неприятных ощущений, если это не рекомендовано специалистом https://www.egoestetica-med.ru/services/waxing/

Если перед тем, как предложить вам сесть в кресло и приступить к процессу, врач не осматривает вас, то это веский агрумент покинуть салон немедленно и больше никогда в него не возвращаться https://www.egoestetica-med.ru/services/waxing/

Удалять растительность на теле таким способом советуют людям с повышенным оволосением, связанным с национальными особенностями, а также при гипертрихозе и при сильном росте пушка на открытых участках тела https://www.egoestetica-med.ru/offers/

Josephsof - Керамзит Использование

28. 10. 2022 22:17

Чем больше число в обозначении марки, тем выше прочность гранул на продольное сжатие https://al-keram.ru/certificates.html
Благодаря достаточно несложному циклу производства, доступности необходимого оборудования и сырья, постоянному высокому спросу на рынке, изготовление керамзита превращается в доходный бизнес https://al-keram.ru/catalog-keramzita/catalog-keramzita-rossypyu.html


Обязанности: Активные оптовые продажи электротехнического оборудованияг https://al-keram.ru/blog/5-10.html
Северодвинск, область https://al-keram.ru/stati/upakovka-i-markirovka-keramzita.html
Развитие отношений с действующими клиентамиРасширение существующей клиентской базыУвеличение представленности компании в действующих торговых точкахКонтроль дебиторской задолженностиОтчетностьТребования: Опыт работы в продажах будет являться преимуществомРассматриваются кандидаты без опыта работы в продажах с желанием развиваться!Наличие собственного автомобиляАктивность, целеустремленность, грамотная речь, коммуникабельность, ответственностьВодительские права категории BУсловия: Оформление по ТК РФДоход: оклад + % от продаж https://al-keram.ru/catalog-keramzit/keramzit-rossypyu-fraktsii-20-40-m200-250-detail.html
Уровень дохода от 50 000 рубОбучение продукту, тренинги по продажамКомпенсация ГСМ и мобильной связиПрофессиональное развитие, возможность карьерного роста в рамках компании
Далее будет более подробно рассмотрен процесс утепления деревянного пола на бетонном основании, который нужно осуществлять в следующей последовательности:


Williampraft - Пол Модульный

28. 10. 2022 22:08

Интересную полосу препятствий удается составить из скамеек разной высоты, надежно зафиксированных в грунте https://chisteam.ru/catalog/bytovye_pylesosy/pylesos_bytovoy_lavor_vac_20_s/
Можно установить в ряд гимнастические обручи и проходить через них на скорость https://chisteam.ru/catalog/kovry_s_logotipom/

Нет сомнений: обустроить на собственной территории детскую площадку своими руками — верное решение https://chisteam.ru/catalog/pedalnye_vedra/
Современному ребенку просто необходимо движение: ему надо порезвиться на горк расслабить психику, играя в песочниц ощутить риск полета на качелях и отвлечься от экранов https://chisteam.ru/catalog/pylevodososy/pylesos_dlya_ochistki_basseynov_lavor_swimmy/
В этой статье на примере 77 фото я расскажу о наиболее интересных конструкциях популярных снарядов для развлечений, продемонстрирую нестандартные идеи для детской площадки, подскажу решения с применением подручных средств и предоставлю возможность ознакомиться с чертежами собственных изделий https://chisteam.ru/catalog/urny/urna_domaks_54_l_/

Качественную поверхность спуска обеспечивает нержавейка https://chisteam.ru/catalog/icemelt/protivogololednyy_reagent_icemelt_power_1000_kg/
Стоит она дорого, и металл могут утащить, если его оставить без присмотра надолго https://chisteam.ru/catalog/benzinovye_snegouborshchiki/
Старые стволы деревьев составляют основу конструкции, и это заметно удешевляет постройку https://chisteam.ru/catalog/elektricheskie_lovushki_dlya_nasekomykh/

Специальное кольцо, закрепленное на высоком дереве с помощью единственного подвеса, позволит в полной мере испытать опасность широкого полета в разных направлениях https://chisteam.ru/catalog/lotki/komplekt_gidrolica_light_lotok_vodootvodnyy_plastikovyy_s_reshetkoy_stalnoy_otsinkovannoy/
Такое развлечение допустимо только для подростков https://chisteam.ru/catalog/seriya_royal_line/mashinka_dlya_chistki_obuvi_royal_line_royal_polirol_gold/
Готовый набор Вы обнаружите в магазине спортивных товаров https://chisteam.ru/catalog/kolesootboyniki/kolesootboynik_rezinovyy_kr_2/

Интересно знать! Еще совсем недавно наиболее безопасным покрытием для детских площадок считался песок https://chisteam.ru/catalog/elektrosushilki_dlya_ruk/elektrosushilka_bxg_180a/
Но с развитием технологий на рынке начали появляться еще более безопасные материалы, например, резиновая крошка https://chisteam.ru/catalog/kachalki/kachalka_na_pruzhine_pchelka/

Только на первый взгляд может показаться, что для сооружения детской площадки на участке не нужны никакие приготовления и расчеты https://chisteam.ru/catalog/shoe_polishers/
Обязательно изобразите на бумаге или в программе-проектировщике расположение всех элементов игрового комплекса и отметьте расстояние между ними https://chisteam.ru/shares/kover_kotoryy_govorit_za_vas/
Не упускайте из виду даже самые малогабаритные элементы https://chisteam.ru/catalog/rezinovye_vlagovpityvayushchie_i_prochie_kovriki/rezinovyy_yacheistyy_kovrik_rem_10_mm_900_1500/
От расположения предметов на игровой площадке будет зависеть безопасность детей и долговечность конструкций, комфорт от эксплуатации комплекса и ваши затраты на переделку или замену деталей, элементов https://chisteam.ru/catalog/avd/

AnthonyWheem - Дезсредства В Медицине

28. 10. 2022 21:58

Зх минут https://crystal-tr.ru/product-category/lab/bespribornaja-jekspress-diagnostika-h/
Обеззараживания белья при указанных https://crystal-tr.ru/product-category/disinfection/antiseptiki/
Предметы ухода за больны­ми полностью погружают в раствор средства https://crystal-tr.ru/product-category/medequip/
После https://crystal-tr.ru/product-category/medequip/
дезинфекции белье сти­рают и прополаскивают, а предметы ухода промывают https://crystal-tr.ru/product/gag-complex-dvl-e-formula-mesopharm/
Таблица №4 Режимы дезинфекции объектов при https://crystal-tr.ru/product/fiksazh-2h25l-carestream-health-gbx-fixer/
Объект https://crystal-tr.ru/product-category/cosmetology/
обеззараживания https://crystal-tr.ru/product-category/consumables/instrument-medicinskij/
Концентрации https://crystal-tr.ru/product-category/disinfection/mojushhe-dezinficirujushhie-koncentraty/
раствора (по препарату), %Времяобеззараживания, мин https://crystal-tr.ru/product/jevakuacionnaja-stropa-bazovaja-sm-b4x5k-chernaja-s-karabinom/
Способ обеззараживания https://crystal-tr.ru/product/gepoglos-bint-8h150sm/

Средства дезинфекции - недорого купить технические моющие дезсредства Назначение дезинфицирующего средства Мультисан Дез https://crystal-tr.ru/product/brightening-peel-rovnyj-ton-hyalual/
Средство Мультисан Дез предназначено https://crystal-tr.ru/product-category/medicaldisp/odezhda-medicinskaja/rubashki-kostjumy-kombinezony/
Средства для дезинфекции на предприятиях коммунально- бытового обслуживания (гостиницы, общежития, офисы парикмахерские, бани, общественные туалеты и пр https://crystal-tr.ru/product/gepoglos-bint-8h150sm/
), в т https://crystal-tr.ru/product-category/disinfection/kontejnera/

Средство нельзя смешивать с мылами и анионными поверхностно- активными веществами https://crystal-tr.ru/product/abakteril-aktiv-1l-50ml-100ml-200ml-500ml-750ml-1l-3l-5l/
Н раствора средства 8,0 https://crystal-tr.ru/product-category/disinfection/kontejnera/
Средство обладает бактерицидной активностью в отношении грамотрицательных и грамположительных бактерий (включая возбудителей туберкулеза), в том числе бактерий группы кишечных палочек, сальмонелл, стафилококков, протея и псевдомонад, вирулицидной (тестировано на вирусе гепатита С, ВИЧ- инфекции, полиомиелите) и фунгицидной активностью (в отношении возбудителей кандидоза и трихофитии) https://crystal-tr.ru/product-category/cosmetology/
Режимы дезинфекции https://crystal-tr.ru/product/foliodrape-protect-plus-komplekt-ginekologicheskij-s-abd/

Разведение дезинфицирующих средств: категорически запрещено добавлять новое дезинфицирующее средство в старый раствор, а также смешивать старый и новый растворы https://crystal-tr.ru/product-category/disinfection/kontejnera/

Уникальным свойством дезинфицирующих препаратов на основе полиалкиленгуанидинов является их стабильность и длительное антимикробное действие, которое обусловлено полимерной природой препаратов и их способностью образовывать на защищаемой поверхности тонкую биоцидную пленку https://crystal-tr.ru/product-category/cosmetology/
В то время как действие легколетучих традиционных дезинфицирующих средств сохраняется несколько часов (максимум несколько суток), полиалкиленгуанидины обладают пролонгированным антимикробным действием, которое сохраняется от нескольких месяцев до 1,5 лет https://crystal-tr.ru/product/adn-restart-2-mesopharm/

Если еще лет 30 назад главной сферой использования дезинфицирующей химии были мясомолочные производства, сегодня же этот список стал значительно обширнее https://crystal-tr.ru/product-category/disinfection/antiseptiki/
Современная химия для очистки и уборки от APROFI GROUP имеет широкий спектр применения https://crystal-tr.ru/product/gag-complex-dvl-capyl-formula-mesopharm/
Она отлично справляется с поставленными задачами https://crystal-tr.ru/delivery/
В линейке продукции представлены как хлорсодержащие продукты, так и без него https://crystal-tr.ru/about/
При этом они имеют ряд преимуществ:

Sholikxisip - check my milieu porn videos most adroitly

28. 10. 2022 20:15

https://pornmilfbest.xyz
https://pornoporn.xyz

Kennethutece - Want to Decrypt Sourceguardian Php Encoder script?

28. 10. 2022 20:03

Decoding:
IonCube Decoder / Source Guardian / Zend / TrueBug

DECODING:
PHP 5.6 / 7.0 / 7.1 / 7.2 / 7.3 / 7.4 ALL PHP verions we can DECODE

IonCube Decoder /Decompile prices :
1-5 files = 18$ / file
6-10 files = 15$ / file
11-20 files = 12$ / file
21-50 files = 10$ / file
51-100 files = 9$ / file
101 and more = 8$ / file

Source Guardian / Decompile prices :
1-5 files = 18$ / file
6-10 files = 15$ / file
11-20 files = 12$ / file
21-50 files = 10$ / file
51-100 files = 9$ / file
101 and more = 8$ / file

Contacts:
telegram: https://t.me/MR_Fredo
Jabber : mr_fredo@thesecure.biz
Mail : saportcasino@protonmail.com

I accept payment only: BTC, Perfect Money

Forum verified: https://zerocode.su/index.php?threads/ioncube-decoding-and-deobfuscation-php.9/

XRumerTest - Test, just a test

28. 10. 2022 16:21

Hello. And Bye.

Kennethutece - ioncube decoder php 8

27. 10. 2022 8:19

Decoding:
IonCube Decoder / Source Guardian / Zend / TrueBug

DECODING:
PHP 5.6 / 7.0 / 7.1 / 7.2 / 7.3 / 7.4 ALL PHP verions we can DECODE

IonCube Decoder /Decompile prices :
1-5 files = 18$ / file
6-10 files = 15$ / file
11-20 files = 12$ / file
21-50 files = 10$ / file
51-100 files = 9$ / file
101 and more = 8$ / file

Source Guardian / Decompile prices :
1-5 files = 18$ / file
6-10 files = 15$ / file
11-20 files = 12$ / file
21-50 files = 10$ / file
51-100 files = 9$ / file
101 and more = 8$ / file

Contacts:
telegram: https://t.me/MR_Fredo
Jabber : mr_fredo@thesecure.biz
Mail : saportcasino@protonmail.com

I accept payment only: BTC, Perfect Money

Forum verified: https://zerocode.su/index.php?threads/ioncube-decoding-and-deobfuscation-php.9/

Arthurpotly - Mobilní proxy

23. 10. 2022 3:39

MichaelInarm - tattoo design

22. 10. 2022 12:22

Get Free Tattoo Ideas on Your Body Now!

Thomastycle - Best Window Installation & Replacement Companies

20. 10. 2022 20:41


https://window-installation-aspec25926.ltfblog.com/15887260/the-basic-principles-of-window-installation-aspectmontage
Best Window Installation & Replacement Companies. We develop with a panel of experts to produce unbiased reviews that empower you to intimate the right choice to save your home. No other windows neighbourhood has covered the root issues as prolonged as EcoWatch, which means we’re dedicated to pointing you in a sustainable direction. Our rankings are in no way contrived on take or partnerships.

Anthonyshuby - Облицовочная Плитка Для Фасада Цена

19. 10. 2022 22:55

Такая штукатурка для декора дает возможность дышать обрабатываемым поверхностям https://decorgrad.ru/
Она, кроме того, не боится влаги, будучи водонепроницаемой https://decorgrad.ru/
Срок службы фактурных и структурных составов измеряется десятилетиями https://decorgrad.ru/

Зависимо от конечного результата и дизайнерской задумки, в декоративную штукатурку можно без помощи других добавить различные наполнители: маленькие куски слюды, ракушки или мелкие камушки, какие по окончании затвердевания слоя штукатурки будут органически смотреться на стенке https://decorgrad.ru/
Кроме этого, таким способом удается достигнуть результата дополнительного объема поверхности https://decorgrad.ru/

С помощью такой штукатурки можно скрыть любые неровности и изъяны в стене https://decorgrad.ru/
Она не прихотлива в обработке и ухаживании, а также легко наносится на поверхность, не оставляя швы и маскируя стыки https://decorgrad.ru/

При ремонте и отделке помещений применяется множество самых неожиданных декоративных материалов для стен https://decorgrad.ru/
Специалисты называют их - https://decorgrad.ru/

Во-первых, нужно знать, что наносить отделочный материал можно как вручную с помощью обычных шпателей, так и машинным способом https://decorgrad.ru/
Первый метод поможет вам значительно сэкономить денежные средства, так как для этого необходимы всего несколько строительных приспособлений https://decorgrad.ru/
Тем не менее, это займет намного больше времени https://decorgrad.ru/

Стоит отметить, что гипсокартонные стены также нужно обработать шпаклевкой, чтобы избежать проявления полос и стыков материала https://decorgrad.ru/
Выравнивать шпаклевкой не нужно только деревянную поверхность https://decorgrad.ru/
Ее можно просто обработать специальной грунтовкой, предназначенной для выполнения работ по дереву https://decorgrad.ru/

AnthonyWheem - Продажа Медицинских Расходных Материалов

19. 10. 2022 22:02

Термический метод — один из самых распространенных https://crystal-tr.ru/product-category/medicaldisp/
Это известное всем мамам кипячение, пастеризация, а также прокаливание сухим жаром и автоклавирование https://crystal-tr.ru/product/rulonnaja-termoplenka-sony-upt-210bl-210mmx12-5m/
В лечебных учреждениях оборудуются специальные помещения, так называемые ЦСО (центр стерилизационной обработки), где и происходит обеззараживание материалов и инструментов https://crystal-tr.ru/product-category/cosmetology/

Вопрос: Доброго времени суток! Мне нужно удалить неприятные запахи в холодильнике https://crystal-tr.ru/product/success-touch-stabilizirovannaja-gialuronova/
А также в деревянном шкафу затхлый старый запах https://crystal-tr.ru/product/obezzarazhivatel-ochistitel-fotokat/
Какое средство подойдет для этих целей? ? Оба эти средства нужно брызгать каждый день? Хотелось бы пореже https://crystal-tr.ru/product-category/medicaldisp/odezhda-medicinskaja/rubashki-kostjumy-kombinezony/
Заранее спасибо!
Средства дезинфекции - недорого купить технические моющие дезсредства Назначение дезинфицирующего средства Мультисан Дез https://crystal-tr.ru/product/foliodrape-protect-plus-komplekt-ginekologicheskij-s-abd/
Средство Мультисан Дез предназначено https://crystal-tr.ru/product-category/lab/bespribornaja-jekspress-diagnostika-h/
Средства для дезинфекции на предприятиях коммунально- бытового обслуживания (гостиницы, общежития, офисы парикмахерские, бани, общественные туалеты и пр https://crystal-tr.ru/product/gemoflex/
), в т https://crystal-tr.ru/product/liquidimplant-cutis/

По завершению работы с дезсредствами сотрудник снимает спецодежду и складывает ее в специально отведенном месте, хранение и стирка спецовки в домашних условиях не допустимы https://crystal-tr.ru/product/fiksazh-2h25l-carestream-health-gbx-fixer/
Затем обязательно моет открытые участки тела с мылом и при необходимости наносит увлажняющий крем https://crystal-tr.ru/product-category/pervaja-medicinskaja-pomoshh/medicinskie-ukladki/

— для дезинфекции, предстерилизационной очистки и стерилизации изделий медицинского назначения, а также для их предварительной очистки (при использовании средств, обладающих фиксирующими свойствами
Различают анионные (мыло зеленое) и катионные (церигель, роккал) детергенты https://crystal-tr.ru/product/liquidimplant-cutis/
Катионные детергенты, по сравнению с анионными, обладают более выраженными моющими свойствами и превосходят последние по противомикроб- ной активности https://crystal-tr.ru/product-category/disinfection/antiseptiki/

BrunoSeini - Входная Металлическая Дверь

19. 10. 2022 21:09

Купить модные двери в Москве без предоплаты и быстро можно в нашем интернет-магазине https://metr2.pro/katalog/mezhkomnatnaya-dver-duplex-00-belii-dub.html
Доставка, установка, гарантия https://metr2.pro/mezhkomnatnye-dveri/chernye-dveri.html
Гладкое дверное полотно серии 506 в цвете дуб серый https://metr2.pro/mezhkomnatnye-dveri/razdvizhnye-dveri.html
Дверное полотно украшено вертикальными алюминиевыми вставками https://metr2.pro/katalog/metallicheskaja-dver-vybor-4-uyt.html
Комплектуется телескопическими коробками, наличниками и доборами https://metr2.pro/katalog/furnitura-armadillo-otkat-hidden-40.html
https://metr2.pro/katalog/cheboks-dver-emma-60.html

Межкомнатная дверь Мюнхен 04 это хорошее предложение для тех, кто хочет купить двери в Балашихе недорого https://metr2.pro/stati/118-na-kakom-etape-remonta-ustanavlivayut-mezhkomnatnye-dveri.html
Дверное полотно с узкими горизонтальными вставками непрозрачного белого матового стекла https://metr2.pro/metallicheskie-dveri/kitaj.html
Дверь царговая, сборно-разборная https://metr2.pro/dostavka/95-kupit-dveri-vsevolozhske.html
Комплектуется не телескопическим погонажом https://metr2.pro/furnitura/petli.html
Для жителей Балашихи и б https://metr2.pro/katalog/cheboks-dver-office-straip.html
https://metr2.pro/mezhkomnatnye-dveri/600x2000.html

Что касается материала изготовления, то уже много лет первенство распространенности, востребованности и популярности удерживает деревянная дверь https://metr2.pro/mezhkomnatnye-dveri/tulskie-dveri.html
В этом случае лидирующая позиция деревянной двери вполне оправдана, так как помимо эстетичной привлекательности дерево, благодаря своей экологичности и мощной энергетике, способствующей укреплению биоэнергетике человека, защите от всякого негатива и развитию положительного биополя https://metr2.pro/stati/69-mezhkomnatnye-metallicheskie-dveri.html

Двери Скопелос в раздвижном варианте производятся в любых цветах внешней отделки с которыми работает ульяновская фабрика Мелькарт https://metr2.pro/katalog/cheboks-dver-emma-60.html
В дверные полотна может быть установлено матовое стекло без рисунка https://metr2.pro/stati/120-razdvizhnye-dveri-plyusy-i-minusy.html

Стеклянные межкомнатные двери – это настоящее произведение искусства https://metr2.pro/mezhkomnatnye-dveri.html
Помимо невероятной красоты, такие двери известны своей прочностью https://metr2.pro/mezhkomnatnye-dveri/massiv-sosny.html
Так, при их изготовлении используют триплекс, матолюкс или каленое стекло https://metr2.pro/katalog/mebelmassiv-kremona-belaja-emal.html
В большинстве случаев их устанавливают в ванной комнате или на кухне ведь особенностью стеклянной двери есть ее водостойкость и гигиеничность https://metr2.pro/katalog/furnitura-armadillo-pava.html

Многие модели современных дверей из комбинированных материалов, с применением MDF, они практически не уступают по красоте, долговечности и эксплуатации чем двери из массива https://metr2.pro/katalog/mezhkomnatnaya-dver-tempo-13-bruno.html
Они дешевле и менее подвержены реакции на изменение влажности в помещении https://metr2.pro/mezhkomnatnye-dveri/dveri-knizhki.html
Цена таких дверей довольно сильно зависит от породы древесины шпона, использованного для их отделки, причем, вид шпона не влияет на качество двери, а только придает поверхности двери, тот или иной оттенок и текстуру https://metr2.pro/furnitura.html

LarryJaste - Объявления Москва

19. 10. 2022 20:52





доска бесплатных объявлений с фотографиями https://jerdesh.net/birge-ru-sdayu-snimu-zile/birge-ru-kvartirant-alam/srocno_6709
Объявления Москвы, СПб, Ростова-на-Дону, Самары, Казани, Уфы, Челябинска, Новосибирска и других городов РФ https://jerdesh.net/birge-ru-sdayu-snimu-zile/birge-ru-kvartirant-alam/srocno_6709
Бесплатные объявления о купле-продаже: авто, недвижимости, стройматериалов, оборудования, животных, оргтехники, средств связи и
Бесплатный сервис объявлений в России https://jerdesh.net/bibirevo?category=14
Есть возможность открыть магазин, добавить ссылки на свои сайты и профили в социальных сетях, импортировать объявления с других сайтов объявлений с помощью фида https://jerdesh.net/akademiceskaya?page=3
Бесплатное размещение https://jerdesh.net/birge-ru-uslugi/raznoe/klop-daryloo_1
Только ручная модерация объявлений https://jerdesh.net/birge-ru-prodayu-kuplyu/birge-ru-buyum-satam/konyak-kyrgyzstanskii-semetei

Arthurpotly - Rotační proxy

19. 10. 2022 1:34

Rositazip - площадка мега

14. 10. 2022 0:42

MC.VM - Legendarni utocne pusky - AK47
-
Moderator - ":

МЕГА - официальный сайт анонимной торговой площадки, которая является самой огромной в РФ. Перейдя в MEGA магазин https://megamarketdarknet.xyz, вы получаете доступ ко всем товарам. И здесь каждый сможет найти для себя подходящее решение. На данный момент на площадке можно увидеть миллионы товаров и услуг разного направления и ее посещают люди из всех стран СНГ. При этом MEGA union не требует дополнительной установки браузера TOR и соединения через него. Площадка полностью анонимна и работает автономно. Вам достаточно только перейти по ссылке МЕГА: https://marketdark.xyz . Далее потребуется пройти простую регистрацию, и после этого получить доступ к огромному каталогу магазина МЕГА, в котором можно найти товары на любой вкус, независимо от ваших предпочтений.

สมัครสล็อตเว็บตรงวอลเล็ต - Commonly Used Terminologies in Online Sports Gambling

12. 10. 2022 0:52

If you want to succeed in the Online Sports Betting Sector, you should begin by investigating on one of the most generally made use of terms. The standard information will help you understand exactly how the system works and also exactly how you can be successful in it. This short article will certainly help you feel a lot more comfy with one of the most generally made use of terms as well as interpretations in online sporting activities betting.

Probabilities are the possibility of the outcome happening, mentioned in numbers create. Cash line is specified as chances expressed in regards to cash. Whenever there is a minus (-), you lay that total up to win a hundred dollars. Whenever there is a plus (+), you get that quantity for each hundred bucks bet. On the other hand, run line is made use of in baseball. It is spread utilized as opposed to the money line.

https://kausorecord.com/pg888th/
https://kausorecord.com/akprobet/
https://kausorecord.com/3852-2/
https://kausorecord.com/g2g789t/
https://kausorecord.com/3345-2/
https://kausorecord.com/4482-2/
https://kausorecord.com/4455-2/
https://mcmastern959djw6.wikienlightenment.com/user
https://hallej331aoz7.wikibriefing.com/user
https://isaacs706wjv7.wikilinksnews.com/user
https://margaretx061bgq2.ouyawiki.com/user